Děkuji za koment! Vidíš skutečně výborně, ty dveře ani okýnka tam dosud nemám. Jsou v plánu a čekám, až se mi do toho bude chtít

Ještě tam toho chybí strašně moc, jsem asi na 30% z dokončeného modelu, někdy si říkám, kolik toho udělám během dne a nakonec se piplám s nějakým detailem, co nebude skoro ani vidět..... Victory stavím v části podle svých představ a mnohé si upravuji do podoby, jak to mohlo asi vypadat a taky jak by se mi to nejvíc líbilo

. Někdy chvíli čekám, než mne napadne optimální řešení a pak se do toho teprve vrhnu. Mám až do neděle volno, tak toho ještě snad dost stihnu. Těším se na stěžně, jak se model rozroste do výšky i délky.

EDIT:
Dokončena dvířka a detaily na stěně přídě, zadní zábradlí a uvázník s kolíky za bezánovým stěžněm. Drobou úpravou prošly i lucerny, jejich vršek nyní zdobí zlacené kuličky. Postupně některé věci upravuji a měním za hezčí, takže stále to ještě nemusí být finální podoba.

Nevíte někdo, k čemu sloužily ty zavěšené kbelíky z ozdobným logem, které se mají umístit na ty prodloužené tyčinky na zadním zábradlíčku? Má jich tam být celkem 21, tak to zas bude hrozně stereotypní práce......

Zde je pohled na pracovní nástroje, které používám:

Ta stříbrná pinzeta vzadu je vroubkovaná, používám ji poměrně málo a zpravidla jen k umístění drobotiny na příslušná místa na modelu a nebo na přidržení předmětů, které se mi nesmí smeknout - k tomu jsou dobré ty vroubky. Dvě jemnější pinzety vepředu jsou pro tvarování a přidržování miniaturních dílečků, ta tmavá je extrémně jemná a dělám pomocí ní ty nejmenší sochy z moduritu.
Jinak dnes dělám na zvonici a přední sadě úvazníků - barevná úprava je opět odlišná od předlohy:

V podvečer jsem dotáhla i ty úvazníky, byla to celkem piplačka, protože jsem se snažila nejen o kvalitní vzhled, ale především o pevnost, neboť na těchto jemných dílcích bude uvázáno mnoho lanek. Musí být napnutá, takže papírové dílky řádně zpevňuji a impergnuji, aby ten nápor vydržely.