HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Re: HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Příspěvekod group b » 29 led 2010, 17:35

gedash píše:Dneska mi kolegyni odvezli do Bohnic, tak že bych ji poprosila, aby jí zajistili VIP místečko? :mrgreen:

jo ale co nejdále od lepidel, tapet a vůbec veškerého papíru. Ani toaletní ruličku ne, jinak z ní máme Porše :D
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 29 led 2010, 20:05

Děkuji všem za ohlasy a reakce! S tím blázincem ještě chvíli počkejte, chystám ještě větší magořinu.... :D
Vyrobila jsem už i nejmenší člun (má cca 5,5cm), chybí ještě vesla a mřížky na dně, ale toto budu dělat až později společně pro všechny čluny najednou, aby se ušetřil čas a vše vypadalo stejně.
Větší člun je již napevno na palubě, ten maličký musím vhodně zakomponovat, až vyrobím další dva, které budou společně umístěné na nosnících uprostřed hlavní paluby.
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nejmenší člun na modelu:

Tak jsem dodělala zbylé úvazníky s kolíky na vnitřních stranách boků a podložky s dělovými koulemi. Pro karonády jsou samozřejmě větší, jako materiál jsem použila kuličky pro absorbci vlhkosti, které bývají přibaleny v malém papírovém sášku u různého zboží (kabelky, obuv, šumivé tablety atd.). Po nabarvení vypadají celkem věrohodně.
Obrázek
Paluby už se celkem zaplnily, takže brzy začne Vicy růst směrem nahoru i do šířky.....
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 29 led 2010, 21:36

Silikagel že? Jsem myslel, že ty kuličky jsou v reálu menší ... Tohle musí být alespoň 3cm kuličky z ložisek :lol:
Teď nám ale Doris musíš říct, jestli je zbytek opravdu z papíru, stejně jako loďka... to přece není možný, aby se tohle dokázala vyrobit z papíru... to mi hlava nebere. Já sice lepil Miniboxy z ABC (asi 1:300,) ale to se většinou slepily štyři stěny k sobě a dodělaly nějaké blbinky okolo. Ale tohle ...

Mimochodem co za šílenost chystáš? Group tě nanadil na Abrexmanovu škodovku? Chystáš se udělat nějaký model v 1:6 ? S funkčním papírovým motorem :lol:
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 29 led 2010, 21:50

Joseph: Děkuji za koment! Ano, ty dělové koule jsou ze silikagelu, kuličky mají sice různou velikost, ale troška hraní a přebírání s pinzetou to napraví. Nabarveno tmavou Gun metal a přilepeno na fólií potažené podložky, ty jsou z papíru. Jinak vše ostatní je čistě jen papír, povrchová úprava fólie + vodové akryláty od Tamky. :) I kolíky na jsou z papíru, impregnace lepidlem a následné nabarvení jim dá ten správný tvar a vzhled.
Nepapírové budou stěžně, lanoví, plachty, kovová očka pro kotvení lan a sochy, ty jsou z moduritu. Jinak se snažím, a dost si na tom zakládám, dělat vše čistě jen z papíru. Má to své kouzlo, kterému jsem podlehla už v šesti létech. :blush:

No a ta šílenost, na kterou se chystám, bude vlastní projekt jedné z nejkrásnějších lodí, které kdy pluly po moři. Je na ní několik set soch a ozdob a pokud to výjde, mohl by to být můj TOP model, který kvalitou a vzhledem ještě převýší nyní stavěnou Vicy. Jedná se o Sovereign of the seas:
Předloha modelu - záď:
Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Slotman » 29 led 2010, 22:04

Fantastické :w00t: :w00t: :w00t:
Já tu žasnu nad miniaturním motorem v groupově autě, ale toto, to snad už ani není možné :no:
Prostě fantastické :w00t: :w00t: :w00t:
Slotman
1:43

Příspěvekod group b » 29 led 2010, 22:55

pěkně to tam sázíš ;) sice se mi moc nezdají ty držáky koulí na palubě, při větším výkyvu lodi by koule honily posádku po palubě, ale na modelu vypadají velmi dobře. Jen jestli je nemáš jako na všech hradech a muzeích, kde pokaždý stojí dělo a vedle leží koule dvaktát tak velká, jak je díra v hlavni.
Jo ten Sovereign, to by mohlo být zajímavý dílo, ale znám hezčí loď a dokonce jestli se nepletu přímou konkurenci .... La Courone ;) kdysi jsem viděl, jak jí stavěl jeden maník dřevěnou. Délka byla přes metr a půl, bylo na ní 3000 hodin práce a stále ještě pracoval na trupu. Odhadoval to na dalších 3000 hodin na stěžních, takeláži a lanoví :o
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 29 led 2010, 23:12

Nedokážunsi představit, že bych vysochal tu záď z plastu, tmelu a podobných blbinek, ale z papíru ... pokud se to povede bude to paráda, a pokud se to povede tak, že by si ji mohl vzít někam na soutěž, tak to bude ještě lepší. Držím palce
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 30 led 2010, 09:29

Děkuji všem za ohlasy, moc si toho vážím!
Ty dělové koule u karonád jsou velikostně O.K., u ostatních děl by mohly být skutečně menší. V těch podložkách měly být částečně zapuštěné, jenže nemám žádné pořádné nářadí :( , kterým bych vyvrtala čisté otvory a do nich koule vložila. Teď mne napadla ještě jedna možnost, zbrousit kuličky z jedné strany a až pak je nalepit. Uvidím, jak to bude džet na modelu, pokud by to nešlo ven, už to tak nechám, jinak to zkusím vylepšit. ;)
Jinak La Courone znám, kdysi jsem ji měla z plastu, tvarově byla podobná Sovereignu, ale výzdoba nic moc. Nemohu si prostě pomoct, Sovereign je hezčí a umělecký daleko víc propracovaná loď. Právě ty zlacené sošky mne moc lákají. Snad to zvládnu, budeme to stavět jako paralelku s kamarádem ze Slovenska, který si už nyní bez problému navrhuje vlastní plachetnice. Já to budu dělat poprve. :oops:
Takto by mohla vypadat:
http://www.jpeg.cz/view-884_25_1.jpg.html
http://www.jpeg.cz/view-855_27.jpg.html
Předloha:
http://www.jpeg.cz/view-868_van_1.jpg.html
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 30 led 2010, 10:17

aha, koukám po Googlu a nic. La Courone byla "královská" loď, to znamená, že se účastnila přehlídek a parád, ale ne vojenských akcí. Později byla přestavěna pro bojové účely. Ztratila většinu výzdoby ( stejně jako Victory) a tato její podoba je základem pro všechny modely. Ta, co jsem mohl vidět na vlastní oči byla před přestavbou ( nikde jí nemohu najít). Pamatuji si jí hlavně proto, že neměla klasické zábradlí, ale kolem všech horních palub ( na všech kaskádách) místo zábradlí byly sochy lvů - na jedné straně byli dva do sebe zakousnutí tlamou, na druhé straně měli spletené ocasy. Ty ten dotyčný modelář z něčeho vysochával. Z čeho už nevím, vím jen, že vždy sochal nějaký ten kus zábradní jako celek a pak přemýšlel, jak je napojit v rozích. Když dnes nad tím přemýšlím, vůbec si nedokážu představit, co to muselo být za práci.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 31 led 2010, 18:21

Hmm, tak v takové podobně ji neznám, nicméně musela to být nádherná loď.
Dnes jsem dokončila třetí člun a pravděpodobně sestavu na palubě nechám jen o třech kusech místo původně zamýšlených čtyř. Bylo by to celkem dost přeplněné a nebylo skoro vůbec vidět dolů na detaily, se kterým jsem si pěkně dlouho hrála.... ;)
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pro zájemce zde přikládám odkaz na postup, jak lze z papíru takový člun vyrobit:
http://www.papierovemodelarstvo.jakommo ... 6&start=40
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 31 led 2010, 19:28

nádherný.
Tak jsem si dneska říkal, chtělo by to pokračovat na nějaké rozdělané lodi, tak jsem si jednu vyndal, natřel jednu stranu zábradlí a než to uschlo, šel se podívat, jak ti to jde. No a pak jsem loďku pěkně sbalil a zase na pár let uložil do krabice :( když se na ten svůj hnus podívám, tak bych se musel stydět při další práci :oops:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 07 úno 2010, 22:46

group b: Díky moc, no rozhodně je to fuška, ale baví mne to. Určitě se taky pusť do nějaké lodičky, když máš chuť, Tvoje modely jsou parádní a hodně mne inspiruješ, především těmi diorámaty. 8-)
Stavba Vicy nyní dosáhla dalšího rozměru, kromě bezánového stěžně jsou všechny již v plné velikosti, ač jejich nejvyšší část je zatím jen zkusmo připevněná. Zpočátku mne fascinovala extrémní délka čelenu, nicméně nyní po kompletaci zbylých stěžňů délka sedí. Model ohromně narostl do výšky i délky, vypadá velmi majestátně. Stěžně ještě nejsou ani zdaleka dokončeny, ale nechám je rozhodně v přírodní barvě, akorát se nalakují.
Dokončila jsem i poslední prvky pro uvazování lan, kormidelní řetěz a mám připravené polokladky pro výrobu úpon.

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 08 úno 2010, 09:58

joj, začíná se z toho klubat loď ;) už jen pár stovek lan, kladek a je skoro hotovo :mrgreen: :whistling:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 13 úno 2010, 09:32

Jj, když jsem stěžně ještě sundala, tak mi samotný trup přišel hrozně malý, rozhodně po osazení ráhen vratiplachty, která čouhají ještě pěkný kus za záďi, to bude skoro na celou délku stolu. Asi na ty konce umístím červený praporek, aby do toho někdo nezavadil.... :D
Dokončila jsem vyvazování děl a vrhám se na takeláž, stěžně jsou již připraveny, takže hurá na to. Miniaturní kladky k dělům jsem tentokrát řešila jinak než u Bellony, dala jsem přednost co nejmenšímu rozměru, aby odpovídaly měřítkem skutečnosti a též dokonalému a sjednocenému tvaru. Upustila jsem od otvorů v kladkách a nitky jsem na ně přímo lepila. Výsledek mi takto vyhovuje, dokonce je lepší, než u Bellony, kde kvůli otvorům v kladkách bylo potřeba je udělat o něco větší a to mi vadilo. Navíc takto je to velmi pevné a nebude docházet k poškození při další manipulaci nebo případnému čištění prachu. Ještě zbývá retušování a drobná vylepšení a též pár detialů, kterým se budu věnovat dál.
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
A ještě pár snímků za denního světla včetně kompletního modelu:
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil DORIS dne 13 úno 2010, 10:47, celkově upraveno 1
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 13 úno 2010, 09:51

dokonalý , nádherně vyvázaný, to je to, co dělá plachetnici plachetnicí. Spousta lidí co staví plachetnice právě na tuhle spoustu lan zapomíná. Ještě mě napadá, ale tady vůbec nevím, jak se to řešilo, jestli někde poblíž děl neměla posádka složený dělostřelecký nářadí. Nejsem si jistej, že by ho nosila ssebou z nějakého skladu. A určitě by tam měly někde být soudky s prachem. Líbí se mi to čím dále tím více, ale zároveň mě to čím dále tím více demotivuje. Musím se po pravdě přiznat, že na něco podobnýho už nemám. :oops:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 13 úno 2010, 10:52

Group b:Moc děkuji, ještě to má k dokonalosti daleko, ale pracuje se na tom... ;) To nářadí by tam mohlo být doplněno, něco asi zkusím pořešit, ale až později, páč při vázání lanoví se rádo občas něco ulomí apod.
Jinak když koukám na Tvé modely, věřím, že bys něco podobného zvládnul. Určitě bys to dokázal s přehledem. 8-)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 13 úno 2010, 13:18

DORIS píše:Group b:Moc děkuji, ještě to má k dokonalosti daleko, ale pracuje se na tom... ;) To nářadí by tam mohlo být doplněno, něco asi zkusím pořešit, ale až později, páč při vázání lanoví se rádo občas něco ulomí apod.
Jinak když koukám na Tvé modely, věřím, že bys něco podobného zvládnul. Určitě bys to dokázal s přehledem. 8-)

Díky ale už ne, špatně na to vidím :oops:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Slotman » 15 úno 2010, 22:44

Na fotografii proti dveřím je to impozantní kus nábytku :w00t:
Slotman

Příspěvekod DORIS » 16 úno 2010, 08:24

Je to tak, zatím nejrozměrnější model plachetnice, jaký jsem stavěla. Stěžně loď výrazně zvětšily a po osazení ráhen vratiplachty už je to dlouhé jako stůl. Musela jsem na konce čelenu a vratiráhna dát čerevené "praporky", aby o to nikdo nezavadil. :D Nyní pracuji na kladkách, musím jich vyrobit pár set, což bude hrozně stereotypní práce. Nicméně v březnu se chystám započít práci na Sovereignu a to by mohla být ještě zajímavější loď. Snad se to povede. :)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Wishieftrottle » 21 úno 2010, 18:18

:scared: :scared: :scared: :scared:
Moc hezký DORISSSS :blush:
Wishieftrottle

Příspěvekod DORIS » 23 úno 2010, 08:44

Wishieftrottle: Děkuji moc!
Už se pracuje tvrdě na lanoví, model získává na složitosti a stále víc připomíná vysněnou plachetnici, kterou jsem si naplánovala, že snad do konce letošního roku dostavím:
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ty červené papírky na koncích zadního ráhna a čelenu jsou kvůli bezpečnosti, když se chodí kolem stolu, délka modelu ho totiž přesahuje. :whistling:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod pete » 23 úno 2010, 20:07

neuveritelna nadhera Doris,kdyz se podivam na prvni stranku,kde se stavel jen trup lodi a pak na posledni,nechapu jak za takovou kratkou dobu si mohla neco tak nadherneho vystavet,ja bych na to nemel nervy a kdyz bych se o neco takoveho jen pokusil,tak by to asi vypadalo,jako by to zrovna vytahli z podmorskeho dna po 300 letech...co na tom jeste bude trvat tak dlouho,ze planujes konec do konce roka?
Obrázek Obrázek Obrázek
pete

Příspěvekod Slotman » 25 úno 2010, 10:15

Je to fantazie :o
Někde jsem tu četl, že jsi učitelka, je to pravda ? Jestli ano, mohla bys si o prázdninách udělat měsíční učitelský modelářská kurz. Vypadalo by to takto : V čele třídy bys seděla u vyvýšeného pultu s hromadou tlačítek. Dole pod tebou by byly lavice, kde by seděli žáci, co se učí dělat modely. Ti by byli vybráni z těch patlalů tady v tuning scéně. Každý by dostal model a vybavení pro práci a kovový slipy. Jakmile by začal prznit model, stiskla bys patřičné tlačítko a dostal by elektrický šok do svého pozadí :P To by bylo, abys alespoň jednoho nenaučila modelařině. Ostatní by asi umlátil elektrický proud. :whistling:
Takže patlalové, kdo se hlásí ? :mrgreen:
Slotman

Příspěvekod DORIS » 25 úno 2010, 13:31

Děkuji za komenty, přátelé, mám radost, že se Vám moje práce líbí.
pete: Je na tom ještě spousta práce, hlavně s lanovím a drobnými detaily, které sice nebude tak výrazně vidět, ale zaberou moře času. Spíš mi letos pomohla dlouhá a tvrdá zima, kdy jsem měla málo práce doma a mohla se věnovat zálibám.Za chvíli mi to ale skončí a tudíž se práce na modelu výrazně zpomalí. Jinak stavba Victory mne baví, což mne motivuje a stavba šla dosud i celkem rychle. ;) Jinak nervy při vázání lanoví mi už teď občas haprují, hlavně jak provlékám lanka úzkými otvory v kladkách.... :evil:
Slotman: Jj, jsem učitelka. Roztomile jsi to napsal, jsem se už dlouho tak nezasmála :D , kdysi jsem skutečně měla kroužek a učila žáčky modelařině, celkem jim to šlo a já měla radost, že jim mohu předat své zkušenosti a rady. Nicméně co jsem na modelářských fórech, včetně tohoto, tak zjišťuji, že mnohé se dá udělat líp a sama se musím ještě mnohému naučit, aby se moje práce dostala dál a byla kvalitní.
Nyní pracuji na hlavním stěhu, už je zakotvený k čelenu a chybí už jen vypletení. Na plánech od Shipyadrdu toho hodně chybí a některá lana nejsou zakreslená buď vůbec, nebo chybí označení, jak a k čemu je uvázat na palubě apod. Dost mi pomáhají fotky skutečné Vicy, i když i tak zůstává spousta otazníků. Mám však radost, že model už začíná připomínat plachetnici a během následujících dnů bych chtěla výrazeně potáhnout práci na takeláži.
Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Doris
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 02 bře 2010, 16:24

Lanoví na Vicy pomalu houstne, za chvíli jdu na košové úpony a pak se začnou věšet ráhna. Jde to v pohodě, akorát bych potřebovala aspoň jednu ruku navíc, páč to už někdy nemám ani jak přidržet...
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Až tohle skončí, budu se muset pořádně prospat, je to takový nekonečný maraton.......
DORIS
Člen scalecars

PředchozíDalší

Zpět na Na skok do ...