HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Re: HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Příspěvekod DORIS » 13 pro 2009, 00:06

Moc děkuji za milé komentáře, přátelé, je to pro mne velká pocta, že moji práci takto hodnotíte. :girl:
Dnes jsem dokončila z velké části stěny zadních kajut a nyní dělám na nábytu a detailech. Kromě standartního vybavení jsem dostala takový nápad ozdobit kapitánovu kajutu miniaturním modelem plachetnice. Řekněme, že kapitán Vicy má stejně rád modely jako my všichni tady..... :) :wink:
Takže zde jsou nové fotky:
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jinak model na výstavu asi nikdy nedám, protože nemám možnost plachetnici kvůli velkým rozměrům a křehkosti bezpečně transportovat. Nicméně pokud byste někdy měli cestu směr Ostrava, klidně se můžeme domluvit a modely Vám ráda ukážu naživo. ;)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Eddie.cz » 13 pro 2009, 00:43

Centimetr ??? :o :o :o
Tak to klobouk dolů .. ten rozměr a to provedení ... to je uplně ... to se nedá vyjádřit slovy to je prostě :thumbup2: :drool:
Obrázek
Obrázek
Eddie.cz
1:24

Příspěvekod MildaS » 13 pro 2009, 10:02

Doris má doma sakra velký pravítko :P

Ty jsi blázen, ještě řekni, že do toho modýlku uděláš další modýlek a můžem to tady všichni zabalit :mrgreen: :whistling:
MildaS
1:18

Příspěvekod Joseph » 13 pro 2009, 13:34

Milane tohle je teprve začátek Milane :P
Úžasný, kolik má v průměru tvůj velký výlisek jednokoruny?
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod group b » 13 pro 2009, 19:28

tak tohle už hraničí s pobytem v blázinci :scared: :scared: :scared:
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod ladaf » 13 pro 2009, 23:16

ten pidižvík je naprosto famozní :w00t: :w00t:
I love the Symmetrical AWD and a lot of snow in winter.
ladaf
1:87

Příspěvekod DORIS » 14 pro 2009, 00:12

Srdečně děkuji všem za milé komenty, je to pro mne velká pocta, že moji práci tak hezky hodnotíte. :blush:
Ta korunovka je 1:1 ;) , modýlek lodičky pro kapitánovu kajutu je cca 1:5000. :mrgreen: Manžel si ze mne dělal srandu, že proč tu miniaturku taky neosvětlím... :P
Dnes jsem si dost hrála, takže ještě jedna malá ochutnávka z vybavování kajut, mimochodem pár dobrůtek tam najdete taky :) :
ObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nábytek jsem zatím rozmístila jen zkusmo bez lepení, není ještě zdaleka dokončen a změní povrchovou úpravu včetně detailování. Figurky jsem přiměřila pro efekt a poměr měřítka velikosti, pocházejí z Bellony, na kterou je zas vrátím.
:wink:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Eddie.cz » 14 pro 2009, 07:12

Tohle je uplně pecka .. já jen slintam ..
To kuřátko a ty detaily .. to je prostě perfektní ...
Obrázek
Obrázek
Eddie.cz
1:24

Příspěvekod group b » 14 pro 2009, 11:09

jak řekl kdysi jeden náš známý z USA :
rybařina je krásný, klidný koníček, brzy vyrazím, prptože tak jaoko vy v čechách my nikdy model nepostavíme.
Sice je venku zima a ryby nemám rád, ale když vidím, co Doris tvoří, beru pytel plnej modelů, ten po cestě hážu do popelnice a jdu mrznout k řece :oops:
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 14 pro 2009, 20:04

Doris já bych řekl, že si už zralá do blázince :P ... vždyť tohle není už ani modelařina, to je naprostá šílenost, co tu předvádíš s papírem. :no:
Řekl bych, že na tebe s papírem nikdo nemá. Ovšem neznám všechny modeláře z ČR, SR či celého světa. Ale rozhodně patříš mezi modelářskou špičku. Škoda, že model nemůžeš odvézt na nějakou soutěž, 1. místo a obdiv okolí by si rozhodně získala...

Co napsat k modelu ... paráda, špica, perfektní, nemá to chybu, nádhera ... skvělé, krásné, famózní, úžasné, vynikající, detailně zzpracované a totálně propracované ... a takhle bych mohl pokračovat skoro do "ležaté osmičky"
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod Buchta » 15 pro 2009, 21:48

Doris: ty seš z ostravy? a to si nemohla říct hned? :D tak to se někdy musím stavit to omrknout... protože to co tady předvádíš, to je neskutečnej mazec....
I'm Peugeot Fan :pohar:
Peugeot 406 :-*
project:
CCF:20%
R4:50%
Comming soon:C2,205 EVO III-comeback, 406 coupé, xara project
Buchta
1:18

Příspěvekod DORIS » 16 pro 2009, 11:30

Moc Vám děkuji za komenty a ohlasy, přátelé! Pro mne je to velká čest, když moji práci takto hodnotí výborní modeláři, od nichž bych se mohla ledasčemu učit....
Dokončuji kapitánovu kajutu, brzy budou nové fotky, kde se objeví i sestavy láhví vína a skleniček na zlatých podnosech, nějaké ty svícny a finálně upravený nábytek, který, když jsem prvně viděla zvětšený na fotkách (viz výše), mi moc neseděl :no: a bylo tam mnoho nedostatků a nekvalitně nabarvených pasáží..... Jinak jsem začistila i rámy kolem oken, dveří a olištovala spodní obvod podlahy. Zbývá už jen strop a vzpěry, i s tím si trochu pohraji ohledně detailů.
Jinak ano, bydlím podlíž Ostravy, takže pokud byste měli zájem, můžeme se kdykoliv domluvit a modely ráda ukážu naživo. Mám pro tento účel doma jednu výstavní místnost, kde se nacházejí všechny pohromadě od lodí až po auta. :)
Naposledy upravil DORIS dne 16 pro 2009, 13:01, celkově upraveno 1
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 16 pro 2009, 12:07

už to s těma miniaturama nepřeháněj, nebo za chvíli budeš stavět sama a u rybníků bude plno :D
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 16 pro 2009, 13:09

Group b: Na mne už prý čekají v blázinci..... :P a pokud mi rupnou nervy ať už z modelařiny nebo ze zaměstnání (jsem "krotitelka" pubertální mládeže na SŠ), asi Bohnice získají nového pacienta..... :mrgreen: No kajuty už budou vybavené, takže se bude pokračovat na výzbroji, záchranných člunech atd., a do konce prosince bych už ráda na to nahodila i stěžně. Zajímá mne totiž definitivní velikost modelu kvůli budoucímu umístění mezi dalšími modely. Už jaksi dochází volná místa na stěnách....
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 16 pro 2009, 13:11

S takovou si budeš muset koupit stodolu na tvoje modely.
Těším se na foto jídelní sestavy. To bude zase šílenost. Mimochodem co učíš na střední ?
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 16 pro 2009, 13:24

No, za chvíli asi ano, nebo budu stavět spíš něco menšího. :D Dnes to nafotím, měla bych to stihnout dodělat. Jinka na střední učím angličtinu, základy přírodních věd (chemii, fyziku a biologii) a tělocvik u dívek. Je to ale každý rok jiné, učila jsem i ekonomické předměty a počítače, prostě co zrovna šéf potřeboval. Musíme být holt univerzální.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 16 pro 2009, 13:30

DORIS píše:No, za chvíli asi ano, nebo budu stavět spíš něco menšího. :D Dnes to nafotím, měla bych to stihnout dodělat. Jinka na střední učím angličtinu, základy přírodních věd (chemii, fyziku a biologii) a tělocvik u dívek. Je to ale každý rok jiné, učila jsem i ekonomické předměty a počítače, prostě co zrovna šéf potřeboval. Musíme být holt univerzální.

U nás to tak nefunguje, vždy vyfasujem toho nejhoršího učitele/lku na daný předmět.
Miniatury by byly skladnější, ale každou by si musel a mít schovanou pod lupou ať vyniknou i sebemenší detaily. :P
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 16 pro 2009, 18:10

Takže zde jsou slíbené fotky. Kapitánova kajuta je skoro dokončená, přibylo pár láhví vína a skleniček, svícny a vše se začistilo a dotáhly rámy oken a zárubně dveří. Nábytek jsem též kompletně dotáhla a doplnila o polstrování. Chybí už jen stropy a vzpěry, možná zkusím ještě nějaký ten příbor nebo podobné náčiní u jídla. Do zbylých kajut nebude bohužel vůbec vidět, takže tam nábytek dávat nebudu. Ještě musím dotáhnout pár detailů v prostoru kolem otvoru pro zadní stěžeň, příjde tam skříňka s kompasy, jeden malý světlík a samozřejmě kormidelní kolo. Pak se to vše skryje pod palubou a bude vidět jen po zapnutí osvětlení. Nicméně i přes okna je dovnitř pěkně vidět všechno do posledního detailu, silnější žárovičky dost pomohly. :big smile:
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 16 pro 2009, 20:00

Nádherný, vše detailně zpracované ... žasnu :shock:
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod pete » 16 pro 2009, 20:09

sleduji to od zacatku,nechapu jak to zvladas tak rychle,pak jeden den jsem projizdel starsi veci na foru a docetl jsem se,jak nekde pises,ze by se daly modely stavet jeste rychlejc,ale omezuje te schnuti jednotlivych dilu,tady tech dilku je tisice a stejnak jedes jak blazen,ty musis mit ve sklepe zavrenejch deset cinanu,ktery ti stim pomahaj,jinak to nechapu :P :P jak vsechno zvladas tak s preciznim a bezchybnym vysledkem,nechapal jsem kdyz si zacinala s boky lode,palubim a podbalubim,okny,pak me hodne zarazilo to sousossi a tetka tohle neuveritelne mnozstvi miniaturnich veci,a jeste neni lod ve finalni podobe,,fakt smekam,,nejsou ani slova pro tve vyrobky.asi jen ze fakt jdeme na ty ryby....
Myslim si,mozna se pletu,ale tebe asi modelarina hodne uklidnuje,kdyz mas cely den stres v zamestnani...
tesim se na finish,
Obrázek Obrázek Obrázek
pete
1:43

Příspěvekod group b » 17 pro 2009, 10:20

je to maximálně úchylný :scared: Když vidím toto, tak už si představuju ty stovky a tisíce lan na konečkým modelu. Jistě to bude neskutečná paráda. Hele a stěžně a ráhna to má taky papírový :? To si nedokážu přestavit pevnostně. A ještě dotaz co oplachtění ? Budou skasaný plachy, spuštěný, nebo v plný rychlosti ? Victory už určitě měla přídavný plachy, to by nebylo špatný, ale pak brutálně rostě šířka.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 17 pro 2009, 11:42

Moc Vám děkuji za ohlasy a komenty! :flowers:
Co se rychlosti stavby týče, tak ano, jedu celkem rychle díky mizernému počasí, kdy nemám tolik povinností kolem baráku a na poli/zahradě jako třeba na jaře či v létě, a celkově si tak zpříjemňuji pro mne neoblíbené zimné období. Je to samozřejmě i relax po práci, i když asi nejvíc se odreaguji jízdou na kole za lepšího počasí nebo dělam hodně ráda na skutečném autě, které je taky moji velkou zálibou.
Stěžně a ráhna jsou samozřejmě dřevěné, papírové by neměly šanci pevnostně vydržet napínání lan. Lanoví na Vicy je poměrně početné a složité, ale nějak to půjde.... :) Plachty budou kombinované, dolní nechám asi skasané, aby vyniklo lanoví, košové a brámové budou spuštěné a vyduté větrem, horní královské budou opět skasané a ráhna spuštěná dolů. Část stěhovek bude též skasaná, ty na čeleni bych chtěla nechat napnuté. Něco ve stylu Belloby. Závětrovky tam samozřejmě taky mohou být, udělat by to nebyl žádný problém. Ještě o nich pouvažuji. Problémem je právě ta šířka, která by narostla možná i více jak o 20cm, což by dost zkomplikovalo umístění modelu na poličky k ostatním lodím. Závětrovky mám na Le Soleil Roiyal 1/100 a ten model je se nedá skoro nikde postavit. :( Vše ukáže čas, rozhodně se na to těším, až Vicy dostane takeláž. 8-)

Pár nových fotek zachycujících kormidelní kolo:
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Krom fólií pro imitaci dřeva a lana je kompletně vše jen z papíru. :big smile:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 19 pro 2009, 16:51

Nyní dokončuji skříňku s kompasy, která bude před kormidelním kolem, trochu víc jsem si pohrála s detaily, takže mi to zabralo celkem dost času. Zde jsou fotky (supermakro fotoaparátu tento drobounký dílek zvětšilo natolik, že je vidět i struktura potisku na fólií imitují dřevo, v reálu toto není viditelné vůbec):
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zde jsem zkusmo nasadila dolní části stěžňů, abych seřídila rovinu zadního bezánového stěžně, než nalepím poslední palubu nad kajuty, celkem to pasovalo, takže hurá dál.
Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 19 pro 2009, 21:53

tak tu skříňku si odflákla :w00t: Nejsou otevřený šuplíky a není vidět ani jeden funkční kompas :w00t: :D :D
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Wishieftrottle » 20 pro 2009, 03:21

:P :P :P OWNED :P :P :P
Wishieftrottle
1:43

PředchozíDalší

Zpět na Na skok do ...