HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Re: HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Příspěvekod DORIS » 03 pro 2009, 19:54

Dnes se mi konečně povedlo udělat pár fotek za denního světla, první lafety jsou už na světě, zatím to byl takový pokus, jak to půjde ohledně volby podlepovacího materiálu a nastavení tloušťky bočnic a koleček, ty další už budou vypadat podstatně lépe. Vyfotila jsem i záď, kde přibylo pár drobných ozdob a lemování na horní části zrcadla + celkový pohled na model. Pomocník mi pózoval a pořád se tlačil mezi lodičku a fotoaparát, nakonec přistál na palubě a jako hrdý kapitán sledoval z výšky své okolí.... :)
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Můj pomocník
Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 03 pro 2009, 21:16

fakt neskutečný. Kdyby to člověk nevěděl, nikdy by to netipoval na papír .
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Wishieftrottle » 04 pro 2009, 00:07

Moc hezký ptáček!!!! Ta loďka u něho kazí celou fotku!!! :P :P :P :P :P :P

To nemůže být z papíru!!! Moc dokonalé..... :blush:
Wishieftrottle
1:43

Příspěvekod DORIS » 06 pro 2009, 16:23

Díky moc kluci! :flowers: Snažím používat čistě jen papír co možná nejvíc, dají se sice sehnat hotové laufy a další drobnosti, ale to mi příjde už pak jako takové umělé a chybí tomu ta ruční práce. Takže vše se snažím vyrobit si svépomocí. Papouška jsem dens musela zavřít do klícky, protože ho lákala drobotina, ze které kompletuji děla.
První kompletní děla jsou již připravena k osazení na palubu, kde je ještě budu doplňovat kladkami a záchytnými lany...
Vše až na osu hlavní a očka na lafetách je z papíru:
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 06 pro 2009, 17:34

:scared: :scared: :scared: no coment :scared: :scared: :scared:
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Perveka » 06 pro 2009, 20:17

Ešte o tom nik nevie, ale Doris si stavia vlastnú flotilu, ktorá sa bude plaviť pod pirátskou vlajkou a dobije všetky riečne toky, ako v čechách, tak aj v okolitých krajinách :P
Som závislý na autách, priznávam, no liečbu odkladám...
Perveka
1:72

Příspěvekod group b » 06 pro 2009, 20:20

však už je admirálem scalecars ;)
Mám sice materiálně technickou převahu v letadlových lodích, ale to je tak všechno, kvalitativně jsem o několik námořních mil pozadu.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 06 pro 2009, 20:54

Kvalitativně na Doris nemá nikdo. To jak se s kdejakou maličkostí piplá, aby to bylo na 120% i když daný dílek nepůjde vidět....to mi hlava nebere.
Doris nebudeš vyrábět i koule do děl a střelný prach?
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 06 pro 2009, 22:15

Srdečně Vám všem děkuji, dodáváte mi tolik energie a radosti, že mi stavba jde pěkně od ruky. Rozhodně nejsem nejlepší, je zde mnoho výborných i lepších modelářů než moje maličkost. Snažím se dát do stavby Victory maximum, co je v mých silách. Dělové koule jsou v plánu. ;)
Udělala jsem ještě pár nových fotek, kde jsem děla ještě doplnila pár drobnostmi a nakonec je již osadila na svá místa na palubě.
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Omlouvám se za zažloutlé barvy, za denního světla je to o mnoho lepší a reálnější než při focení pod umělým osvětlením.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 06 pro 2009, 22:30

Vypadá to skvěle.
On existuje doopravdy někdo v tvém odvětví lepší než si ty? Nevěřím ....
Gedash sice staví taky hodně slušný modely, ale ta se spíše vyžívá v plastu ... nrazozdíl od tebe, ty stavíš papír na úplně jinou úroveň. :no:
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 06 pro 2009, 22:49

Tak v plasťácích se mám ještě hodně co učit, tam jsem ještě před rokem dost plavala a až zde jsem se díky Vám mnohému naučila a odstranila větší část nedostatků...A stejně v tom ještě pořád plavu, mohlo by to být lepší. No a papíráky, tak tam jsem objevila práci modelářů, jejichž výtvory jdou mimo můj skromný talent. Mnohdy jsem uvažovala, zda je to model či předloha... :blink:
Nicméně moje lodní modelaření velice tvrdě shodila skupinka modelářů z českého CPM, což mne hodně mrzí. :( Je jasné, že moje modely mají chyby a konstruktiví kritika je vždy důležitá, aby mohlo dojít ke zlepšení. Avšak jde dost o to, jak se ta kritika podá a nejvíc mne dostalo, že sami kritizující neumí na svoje modely opodstatněnou kritku příjmout. Zanechalo to ve mne negativní pocity a zpočátku jsem se stavbou Victory chtěla skončit... Ale to už sem nepatří.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 06 pro 2009, 22:54

Vykašli se na ně...takový údky miluju.
Dle mě patříš mezi špičku modelářů ze Scalecarsu, a to si nemyslím jen já.
Konstruktivní kritika je důležitá, avšak je také potřeba ji správně podat autorovi. Určitě někde chybuješ a adále budeš, člověk není neomylný a nikdy se nepovede vše na 100%. Ale ty vše okolo papíru zvládáš aspoň na 98%.

Takže stav vše jak doposud a budou všichni spokojeni, aaž na nějaký chytráky co se chtějí zviditelnit a ví o modelaření kulový.
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod Eddie.cz » 06 pro 2009, 22:56

Jo jo Souhlasim s Josephem
A přeji hodně úspěchů s timto podelem ;)
Obrázek
Obrázek
Eddie.cz
1:24

Příspěvekod DORIS » 08 pro 2009, 11:59

Moc Vám děkuji za podporu, ráda zde prezentuji své modely a sdílím s Vámi radost z jejich stavby a zároveň nacházím inspiraci v práci ostatních. Mno, dokončuji výzbroj na hlavní palubě, ještě mne čekají ty kladky a drobotina kolem děl, a pak hurá na další patro a zkrášlování kajut a jejich vybavení. :)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 08 pro 2009, 18:29

asi jako nikdo jiný si dokáži představit, co to obnáší, fakt žasnu, co všechno dokážeš z papíru. Dovedu si představit to dělo vykrouhat z plastu a přidat pár drobností z drátků, ale z papíru, to fakt hluboce smekám.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 10 pro 2009, 23:10

Group b : Děkuji Ti za koment k mé práci. Mi právě papír sedí asi nejvíc ze všech materiálů, na dřevo ani plast si tolik netroufám, nemám vlastně ani žádné potřebné nářadí a vybavení, k papíru mi stačí jen nůžky, odlamovací nožík a případně smirek a špendlíky. Skutečně je to vše jen o cviku a praxi, klidně bys to zvlánul též. ;)
Jsem teď nemocná :( , takže mi ta práce až tak nejde, ale přecijen něco málo přibylo.Záštitná paluba je již napevno nalepená, takže práce na zadních kajutách může začít. Obkládám stěny a přepážky do tmavého dřeva, zadní kajuta prodělala úpravu v podobě výklenku, který schovává drátky. Trochu jsem ho ozdobila a přidala obraz Vicy plující pod plnými plachtami. Protože osvětlení působilo až příliš monotonně a horní kajuta je podstatně větší než ta dolní, původní žárovičku jsem vyměnila za jinou a s větším osvitem. Přes víkend budu pracovat na vybavení kajut a možná se pokusím i o nějaké figurky námořníků. :big smile:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 11 pro 2009, 11:33

Nádhera...člověk se diví, co všechno se dokáže udělat z papíru ...
Měnila jsi žárovky? ... není lepší tam dát diody?
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 11 pro 2009, 13:18

Joseph: Díky moc! Diody jsem použila jen do lucerniček, pro kajuty jsou nevhodné kvůli malému rozptylu světla - svítí spíš směrově, což by znamenalo, že okolní prostor by byl méně nasvětlený. Životnost těchto žároviček je bez problémů, v autospínačích je máme cca 18 let a stále O.K., navíc se tolik nezahřívají, jak jsem se původně obávala. Jediné negativum je vyšší spotřeba elektřiny než u LED, ale na tu chvilku, co to občas bude svítit, mi to neva. Spíš ještě zvažuji, zda přidat do té spodní kajuty jednu silnější žárovičku, aby byla více nasvětlena. Takto to osvětluje jen prostřední část, kde je stůl. Uvidím, zda to půjde či ne, paluba je už bohužel napevno. :?
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Eddie.cz » 11 pro 2009, 13:26

Hele taky si myslim že doidy by byly lepší ...
A jestli se obáváš že sou blbý na rozptyl světla .. tak mam pro tebe tip ..
když vezmeš určitou diodu .. a přejedeš jí 200 brusnym papírem a zmatníš tak tim její povrch tak ti bude svítit do prostoru a ne do určitýho místa .. vyzkoušej to výsledek fakt funguje :) ;)
Obrázek
Obrázek
Eddie.cz
1:24

Příspěvekod DORIS » 11 pro 2009, 14:26

Eddie.cz : Děkuji za námět, toto jsem už zkoušela, běžně tak upravuji LED do parkovaček u auta, nicméně stále je ten rozptyl pro moji potřebu osvětlení kajut malý, činí maximálně 120°, ale já potřebuji více jak dvojnásobek, což žárovičky v pohodě dají. Možná LED zkusím u příštích modelů, kde jich ale použiju víc pro jednu kajutu. Trochu mne od LED odrazuje fakt, že se rády spálí, i když se naodporují, jak jest třeba, v autě už mi jich odešlo bezpočet a taktéž i na modelech( do kvality LED člověk bohužel nevidí), žárovička mi odešla jen výjimečně a to zpravidla stářím a po manipulaci, proto jsem volila použití žároviček u modelu, neboť po zalepení už je nikdy nebudu moci vyměnit. To osvětlení u Vicy dělám pro chvilkový provoz, rozhodně s tím nebudu svítit přeba celý večer každý den. ;) Na těch pár minut, co se to občas pustí, by to mělo být dobré. :)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 11 pro 2009, 19:31

Tak mi to nakonec nedalo a riskla jsem to. Vyřezala jsem v podlaze horní kajuty otvor, aby bylo možné v dolní kajutě vyměnit původní žárovičku za silnější. A trefa, řez vyšel přesně mezi nosníky a rámem, takže obávaná deformace a poškození se naštěstí nekonaly. Ufff, ale měla jsem z toho pěkný strach.... :scared: Ve spodní kajutě je nyní účinnější osvětlení, které prosvítí celý vnitřek, čímž vynikne vybavení a řada detailů. Později by už tato úprava byla nemožná. Takže hurá dál. :)
Osvětlení kajut po úpravě
Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 11 pro 2009, 20:14

Perfektní ... určitě vyniknou ty stolečky, židličky možná panáčci .... :)
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod group b » 11 pro 2009, 22:52

neskutečná paráda, škoda že to asi nikdy neuvidím naživo :(
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Buchta » 12 pro 2009, 11:31

to je konec....

masakr Doris
I'm Peugeot Fan :pohar:
Peugeot 406 :-*
project:
CCF:20%
R4:50%
Comming soon:C2,205 EVO III-comeback, 406 coupé, xara project