jsem tu nový,Vaše forum jsem objevil nedávno,jmenuju se Jirka.Tímto bych se rád představil a prezentoval.Stavím auta 1:43,bojovku 1:72...
Modýlek už jsem stavěl před časem,nicméně je docela zajímavý...na stole jsou další,tak jak bude čas a nálada na focení zas přidám.
Peugeot 205 T16,,Rally Monte Carlo 1986,Racing 43,M1:43
Bílý kov,lepty ,gumové pneumatiky
Stavba příjemná až na uložení kol,které je úplně mimo.To jsem bohužel zjistil až byl model ve finále-nasadil jsem osky s kolama a auto sedělo jak dragster.Takže proběhla celkem infarktová situace-frézování a prohlubování drážek na osy.To se povedlo ale kovové piliny byly všude,takže vyrvat skla,vyfoukat vzduchem,vyrobit nové.
Také jsem zkoušel zapustit černou do spár,no-tuto techniku budu muset ještě trénovat...to se moc nepovedlo,byl to jeden z mých prvních pokusů zvýraznit spáry na modelu auta,příště budu rozhodně opatrnější a lépe to promyslím.
Zde jsem nejdříve štětečkem zapouštěl černou Humbrolku,nebylo to nic moc a tak jsem se to snažil odleštit a napravit na některých místech fixem.
Závěr je,že na modelu je rytí silné a málo hluboké,takže efekt je hrubý vůči měřítku.Příště to chce rozhodně nejdřív prohloubit,tenkou jehlou nebo úlomkem žiletkové pilky by to mohlo být ono.
Rýpat už do toho nebudu,myslím že bych udělal víc škody jak užitku.Nerad bych poškodil lak a jak se znám určitě bych něco ulomil.Ve skutečnosti dojem není tak hrozný-foťák vidí lépe než oko.
Racing 43 jsou opravdu moc pěkné,detailní modely-trochu náročnější na stavbu.I přes nedostatky jsem s tímto kouskem spokojen a ve vitrínce mu to moc sluší.
/Foto internet/

- kontakt do SZ