'29 Ford A Hotrod LWB :D

Všechny modely značek americké výroby... prostě Muscle

Moderátor: WjeteF

'29 Ford A Hotrod LWB :D

Příspěvekod LionXS » 28 pro 2014, 22:31

:P :P Zdravím všechny na fóru,jsem tu nový,ale o dokončení nějakého modelu se snažím už snad 5.rokem.Tak to snad tentokrát dotáhnu... :mrgreen:
Jen v rychlosti,jedná se o model od Monogramu,je to 1929 Ford Roadster Pickup,v úpravě hotrod.Už krabička se tváří jako menší úprava,to mě ale nestačilo a tak jsem v úpravách pokračoval...Tady jsou nějaké fotky,omluvám se,vím že fotky z mobilu tu nemají moc pozitivní ohlas,ale momentálně nemám přístup k ničemu lepšímu.Model je složen pouze na sucho,pro případ že by se někdo zhrozil... ;)

Obrázek
Stavebnice je z Aukra,koupil jsem ji už trochu bouranou,ale kompletní...
Obrázek
Vzhledem k tomu že půodní ?Wolfrace? kola se mi nelíbyli prošli taky úpravou...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
celý předek drží jen díky maskovací pásce :whistling:
Obrázek

Obrázek
Roadster má i upravenou střechu,kvůli sníženému a více zakloněnému sklu...
Obrázek
vzadu mám místo jednoho příčného udělaná dvě podelná listová pera,uchycení k podvozku právě řeším...
Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil LionXS dne 23 dub 2015, 20:44, celkově upraveno 1
LionXS
greenhorn

Re: '29 Ford A Hotrod

Příspěvekod punisher » 29 pro 2014, 11:29

Toto vyzeraozaj slubne :)
punisher
1:43

Příspěvekod Giavvini » 29 pro 2014, 13:24

Tak to se mi líbí, :w00t: Jaká bude barva? Konečně někdo kdo taky staví Hot Roda :) Doufám, že budeš ve stavbě podobných aut pokračovat :)
Giavvini

Příspěvekod Ludo44 » 30 pro 2014, 10:11

Zatial to vyzera paradne ;) uvidime po dokončeni :)
Ludo44
1:24

Příspěvekod Alexmuscle » 30 pro 2014, 10:31

Hot Rody mám nejradši. :) Doufám, že to dotáhneš do konce, vypadá to suprově. ;)
Alexmuscle
greenhorn

Příspěvekod Dočkin » 02 led 2015, 18:46

Moc pěkný :)
Sometimes less, can be more..
Dočkin
1:18

Příspěvekod Eldo6565 » 11 led 2015, 23:03

Dobrý, udělej ale něco s odklony na přední náprave. , zajímat mě budou i ty zadní listová péra... držím pěsti...
Eldo6565

Příspěvekod LionXS » 12 led 2015, 08:54

Moc vám všem děkuju za pozitivní ohlasy :thumbup1: Barvu zatím řeším,ale spíš mám zálusk na nákou elegantější kombinaci s co nejmenším množstvím chromu,kola by taky měla být nalakována,max nejáký stříbrný lem a detaily.Přemýšlel jsem nad hnědou s rámem v gunmetalu a matně šedými disky.Odklony jsou kvůli neštastnému řešení přední nápravy,ale ta se bude nejspíš celá předělávat,pač nezatáčíme... ;) Chystám nějáký menší UP,ale ted bohužel nemám čas fotit... :twisted:
LionXS
greenhorn

Příspěvekod LionXS » 13 led 2015, 19:06

Takže,tady je slíbenej UP...Na modelu je dost novejch věcí,ale bohužel to není až tak vidět.Musel jsem udělat další listová pera,protože jsem se je snažil nahřátím ve vodě natáhnout aby byly nižší ... FAIL :evil: Ale přes to všechno sem se nakonec dohrabal do fáze,kde už spousta věcí drží na rámu sama a nepotřebuje maskovací pásku :D Takže tak pro představu...

Obrázek
Světla nám sice budou čumět dolu až do doby než udělám nějaké to uchycení,ale takhle vypadá předek bez maskovačky... ;)

Obrázek
Zadek dostal trochu customovej nádech.Do těch čtyřech větších otvorů příjdou zadní světla...

Obrázek
Tady je docela dobře vidět můj pokus o bubnový brzdy,model je má jen naznačený jako součást disků.Nejsou trochu široký?

Obrázek
Obrázek
Nová snížená podlaha s pokusy o prolisy v plechu,tahle strana nebude naštěstí moc vidě,i když tu druhou sem taky trochu zkonil... :x

A protože se původní modifikovaný rám ze stavebnice rozpadal a byl trochu zkroucený,máme i novej rám :D
Tady pro porovnání starej rám...
Obrázek
a novej :whistling:
Obrázek

Kabinová část má udělanej 3mm chaneling.Pohled na zadní zavěšení...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jinak v plánu mám dodělat zadní zavěšení(?podelné stabilizátory?) a pak se pustím do předku.Jak sem psal,bude se nejspíš celá náprava předělávat kvůli zatáčení a nejspíš přibudou i bubny.Barvu pořád nevím,ale určitě ho dám na japonský SPZ :mrgreen: Díky za pozornost,omlouvám se za kvalitu fotek (stále mobil...) a doufám že se bude libit...
LionXS
greenhorn

Příspěvekod punisher » 13 led 2015, 23:49

Fuuha pekne sa ti to rysuje ..... ohladom farby sa ti nechcem moc miesat do toho :D ale moj nazor je taky ze je to poriadny badass car a urcite by som tam nedaval teda niaku ,,cukrikovu,, červenu , žltu , zelenu a pod . :D chcelo by to niaku surovu farbu ako čierna , popripade matna čierna ,strieborna , celkom by som si predstavil aj modru niaku ...... neviem ozaj , ale tesim sa az to bude hotove :)
punisher

Příspěvekod LionXS » 22 dub 2015, 21:01

Obrázek
Po dlouhé době vás všechny zdravím a díky za komenty(i když dost pozdě)Dlouho sem se nemohl dostat k nějákému fotáku a taky nemůžu nahlásit nejáký ukrutný postup,ale přece jen tam trochu něco je...Kára má na předních discích jiné,větší pneu což se mě osobě líbí ještě o kus víc.Nějákej jinej názor?Fotka je bohužel přesvětlená ale pro představu,myslím stačí.
Obrázek
Kola stále mají odklony,tantokrát ale na druhou stranu.Je to ale tím že jsou k nápravě jen přiložený.
Obrázek
S kolama souvisí i nová přední náprava.Rozměrově přibližně stajná jako ta původní,jen bude moc natáčet kola...
Obrázek
Tady to samé z jiného úhlu... a svody které mě dost trápí.Mám trochu problém s jejich vedením,a opravdu se netěšim až to samí budu opakovat ne druhé straně.Aby sem nakonec neskončil jen s řadovou 4... ;)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A tady sou výfuky...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A tady zase sedačky.Inspirované bombardéry jak to často u rodů bejvá.Jen si nejsem jistej tou velikostí...Tak to je asi všechno.Za čtyri mesíce nic moc,já vím,ale bohužel nebyl čas a díky těm svodům postupně docházela i chuť.Každopádně díky za komenty,připomínky a případně rady.
LionXS
greenhorn

Příspěvekod Eldo6565 » 22 dub 2015, 22:32

Super.... to je dobrý, jednou jsem stavěl auto s přestávkama osm let...
Za mě, přední větší gumy, je to věc názoru....ty menší bych nechal... sedačky jsou moc úzký... a svody... nevim, nechal bych krátký z motoru a neřešil bych to, je to coool...ale udělej to jak se tě to líbí, tydle káry můžu...
Eldo6565

Příspěvekod LionXS » 23 dub 2015, 07:45

Díky,ty gumy asi nechám,ale na ty sedačky máme stejnej názor... :D Ty krátký svody mám taky hotový,ale měl sem trochu problém se svodem z posledního válce.Na obrázkách je to dobře vidět.Mám posunutou motorovou přepážku,tak ta osma sedí trochu víc vzadu,takže z posledního válce musí výfuk nejdřív dopředu,aby se pak stočil na druhou stranu. :P Později nahodim foto,pro představu...
LionXS
greenhorn

Příspěvekod Eldo6565 » 23 dub 2015, 13:35

To se tak běžně dělalo, ty výfuky....akorát v reálu tam asi bylo víc místa :D
Hlavně je udělej pokud možno opticky aby byly stejně dlouhý....
Gumy dej takový, jaký se tě líbí...
Eldo6565

Příspěvekod LionXS » 23 dub 2015, 20:41

Tak sem doma koukal,po těch svodech a očividně mě moc nebavilo ohýbat ty tyčky,protože sem je rozebral na material na ty další... :lol: Ale mam tu alespoň foto co sem se jím inspiroval.Ty moje měly tn poslední šlauf víc horizontálně a celý byly víc dolů,ale ta podstata tu je...

Obrázek
LionXS
greenhorn

Zpět na American Scene