Škoda Octavia II 1/24 - welly

Všechny modely evropských značek od Audi až po VolksWagen

Moderátor: WjeteF

Re: Škoda Octavia II 1/24 - welly

Příspěvekod Eldo6565 » 19 úno 2015, 17:20

martin-bilek píše:Tak už jsem oktu nastříkal základem, takže jak dál postupovat? Teď tedy mám zpracovat nějak pod vodou? :)

Postup jsem psal výše, velmi opatrně vyhlaď pod vodou, odstraň všechny nežádoucí kapky, nerovnosti a pak po vysušení už můžeš stříkat. Postup jsem uváděl taky výše. Držím pěsti...
Eldo6565
1:24

Příspěvekod martin-bilek » 05 bře 2015, 15:50

Čaute, dnes jsem konečně po dlouhé době měl chvíli času a pustil se opět do okty .... mám opět dotaz :D když jsem to nastříkal základovkou ... jak moc to musím potom opracovat? Aby na tom barva bylo OK? Po případně jaké na to máte fígle? :) Díky moc za odpovědi.
martin-bilek
greenhorn

Příspěvekod Eldo6565 » 05 bře 2015, 18:54

martin-bilek píše:Čaute, dnes jsem konečně po dlouhé době měl chvíli času a pustil se opět do okty .... mám opět dotaz :D když jsem to nastříkal základovkou ... jak moc to musím potom opracovat? Aby na tom barva bylo OK? Po případně jaké na to máte fígle? :) Díky moc za odpovědi.

Ahoj, to opracování musíš zvolit tak aby jsi se neprobrousil na kov. Pokud se to stane při broušení pod vodou, tak je potřeba celou kastli vysušit a stříknout znova. Při broušení pod vodou musíš postupovat velmi opatrně, chce to cit a zkušenost. Při prvním broušení se ale celkem počítá že většinu nástřiku zbrousíš, od toho tam je. Plastikáři používají tzv surfacer, který slouží jako základ pod barvu a vybrušuje se stejně. Hlavní smysl základu je projevení nedostatků po hrubém broušení a po dokonalém ohlazení vytvoření podkladu pro barvu.
Přikládám dva snímky, jeden kde je vidět probroušená a sjednocená místa po základním broušení a druhý s posledním nástřikem vrstvy pod barvu před jemným dobroušením.
Kdyby jsi chtěl upřesnění, tak napiš.

Obrázek
Obrázek
Eldo6565
1:24

Příspěvekod panasit » 06 bře 2015, 20:41

Moc hezký příklad. ;)
V jednoduchosti je krása
panasit
1:43

Předchozí