Mazda RX-7

Rozpracované modely sériově vyráběných aut v originálním stavu

Moderátor: dawe82

Re: Mazda RX-7 - miniup 7.3.

Příspěvekod svoboda » 10 bře 2009, 21:28

vypadá to moc dobře akorát by byla možná hezčí nějaká žlutá ale to je jenom otázka vkusu :lol:
svoboda
1:72

Příspěvekod Wass » 10 bře 2009, 21:57

Jestli máš na mysli barvu karosérie, tak ta žlutá bude, už je i koupená barva včetně základovky (kterou měli jen světle šedou, nikoliv bílou :( )
Obrázek
Wass
1:24

Příspěvekod john-n » 10 bře 2009, 22:08

no tak se nám tou barvou pochlub
john-n
1:43

Příspěvekod Wass » 10 bře 2009, 22:14

john-n píše:no tak se nám tou barvou pochlub

Že bych to už měl nastříkat? No jo, já to furt odkládal protože sem neměl barvu a teď ji mám... sakra :D Přebrousim dělící roviny a když budu mít náladu, tak to zkusim nalakovat :D takže to bude za hodně dlouho
Obrázek
Wass

Příspěvekod john-n » 10 bře 2009, 23:04

to taky, ale vyfoť nám víčko ať víme jakej odstín máš :)
john-n

Příspěvekod Wass » 11 bře 2009, 15:26

Základovka je Fine Surface Primer Light Grey (bílej neměli) a barva je normální lesklá žlutá TS-16, ale protože sem TS-16 používal i na dráhové modely, tak vím, že výsledná barva bude kapku tmavší/sytější než je na fotce to víčko.

Obrázek

A jak vypadá výsledně:
Obrázek
Obrázek
Wass

Příspěvekod Wass » 11 bře 2009, 20:48

Tak se mi stala další nemilá věc, měl jsem v plánu nalakovat rámy čelního skla... takže sem maskoval těsné okolí rámů, které se neměly nabarvit, vše jsem zamaskoval včetně vnitřního prostoru, kdyby to někám steklo... začal sem barvit, na okrajích barva neprosákla, ale díky vzduchovým bublinám jsem po chvilce objevil barvu tam, kde být neměla, takže sem to rychle sundal dolů a začal smývat i za cenu, že hold poškodim i okolní nalakovaná místa, jenže barva ne a ne dolů, tak sem vzal ředidlo od Tamky a přetřel to tim, pak hadříkem setřel a docela to zmizelo, teď už tam zbyla jen jedna malinká tečka (v poměru velikosti jako pixel v monitoru), která opravdu nešla dolů a snad ani nebude tolik vidět... takže kus rámu nalakuju znova, ale aspoň sem dostal tu barvu dolů... a taky si příště dám pozor na bubliny... :unsure:
Obrázek
Wass

Příspěvekod john-n » 12 bře 2009, 00:13

přelešti to tou leštící pastou od tamky.....jinak na vyslednej odsttín tý barvy záleží na počtu vrstev a i na podkladu..
john-n

Příspěvekod Wass » 10 dub 2009, 12:09

Tak sem se konečně dokopal k pokračování, nabarvil sem přední a zadní rámy oken, je to sice kapku nerovný, ale líp už to nedokážu. Nyní připravim Mazdu na lakování a do konce víkendu bych to snad nalakoval, už to nemůžu furt odkládat :D Jinak ty malý mrchy (smítka) se mi furt nedaří dostat nějak pryč :(

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wass

Re: Mazda RX-7

Příspěvekod Saimon » 10 dub 2009, 12:32

máš to OK, ja som to robil na Nissane ručne bo mi páska proste nekryla a to tvoje vyzerá o kus lepšie. nezabudni na deliace roviny, tie zadné sú fakt hnus. a doporučujem kúpiť biely primer, pretože šedý pri odtieňoch bielej a práve žltej môže meniť výslednú farbu. biely nikdy. alebo si to skús na nejakom kúsku plastu na nečisto, no veď uvidíš ;)
Naposledy upravil Saimon dne 10 dub 2009, 13:02, celkově upraveno 1
Saimon
1:12

Příspěvekod Wass » 10 dub 2009, 12:58

Dělící roviny určitě zbrousim, jinak šedej Primer sem koupil, protože neměli bílej a nevěděl sem, že ta šedá to bude až tak zkreslovat a ještě sem koupil větší nádobu, protože sem si myslel, že bude v pohodě na všechny modely, takže nebude potřeba bílej :( Tak hold nechám šedej na tmavý barvy a dokoupim bílej na světlý barvy, ale bude to trvat než to spotřebuju no :(
Obrázek
Wass

Příspěvekod Madish » 10 dub 2009, 15:44

Ty rámy vypadaj ok, já přišel na to, že když si na řezání vemu fungl novou, ostrou břitvu, tak se mi páska netřepí a rámy oken jsou pak čistý jak prase :)
Obrázek
Madish

Příspěvekod Wass » 10 dub 2009, 15:49

Takže na každej model novej skalpel? :D Já to dělám trochu jinak, prostě oblepim obvod barveného místa páskou, kus po kousku, když je jeden velkej a ohne se, tak tam vzniknou bubliny, kterejma mi to minule trochu proteklo, takže prostě kus po kousku oblepuju to místo, nejhorší jsou ty rohy, tak se páska musí ohnout a blbě tam těsní... toho návodu tady na fóru sem si všiml, ale nevěnoval sem mu moc pozornosti, teď už se na něj kouknout nemůžu, takže přesně nevim, jak to tam bylo. Ten můj způsob je dost otravnej a ty linie nejsou až tak čistý, ale příště to zkusim nějak jinak.
Obrázek
Wass

Příspěvekod bluečko » 10 dub 2009, 20:16

vypadato docela dobře dokonce to maš lepši jak ja ramy na s2000 :o :x :P držim palce a tešim se na finish 8-)
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko
1:18

Příspěvekod DORIS » 10 dub 2009, 21:38

Ty černé pásky po obvodu oken se Ti moc povedly, já jsem s nimi dost bojovala. Lépe se mi natírají ty u novějších modelů, kde je ryska. Jinak zatím se s tím pereš statečně, pěkná práce!
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Wass » 10 dub 2009, 21:41

Děkuju všem, jsem rád, že se to líbí :) Jinak rámy u bočních oken budou horší, protože se barví na kastli a na tu asi maskovačku nebudu moct použít, takže ty bohužel nebudou tak čisté, jako jsou tyto... teď se právě pouštim do barvení všech zbytků jako jsou stěrače, světla apod. Zítra bych chtěl připravit kastli na lakování a v neděli nalakovat, uvidim, jak se mi bude chtít :D

EDIT: Mám dotaz, původní clonítko od Tamiye vypadá pěkně ošklivě a na autě by se mi asi nelíbilo, tak mě napadlo tam vlepit maskovačku a natřít to černou barvou, bylo by z toho černý clonítko a to by bylo hezčí než to pseudomodrošedé, nebo existuje černá průhledná barvička od Tamiye? Ta by se na to hodila... nebo bych ho tam vůbec nemusel dávat, ale když je v sérii, tak ho chci i na modelu :D
Obrázek
Wass

Příspěvekod Saimon » 11 dub 2009, 07:53

no tie modré clonítka od Tamiye čo sú pri starších modeloch ako dekály su fakt na zaplakanie. doporučujem najtenšiu čiernu izolačnú pásku, mne sa s ňou robí dobre, predáva sa to v stavebninách buď samostatne alebo potom v sade po 6 rôznej farby. ;)
Saimon
1:12

Příspěvekod group b » 11 dub 2009, 10:22

nevím jak Tamka, ale barevný průhledný laky dělá třebas i Agama a ta má určitě modrou, hnědou, myslím že i černou. ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Wass » 11 dub 2009, 21:07

Tak se mi zas nevede :( Zkoušel sem nalakovat světla, mlhovky sem nabarvil jako v návodu, vnitřní žárovky měly bejt žlutý, ale na ostatních modelech na netu jsou takový do hněda, ale já je mám žlutý, dělal sem to podle návodu a má to tak bejt, ale vypadá to divně, pak sem zkusil nalakovat zadní plato světel, jenže v návodu sem to nějak nepobral co mam a co nemam lakovat, tak sem vzal červenou a nalakoval celý místo světla, pak oranžovou, kterou mam jako syntetiku, protože akrylát neměli a to se mi nějak nepovedlo, když sem chtěl štětce omýt, jsou celé slepené včetně mých dvou prstů, asi sem udělal něco, co sem neměl, ale příště raději zůstanu u akrylátů. Teď zkusim zbytek plata nabarvit černou, jak je v návodu, ale asi sem už něco zkazil, nevim co, ale ty světla sem asi nalakoval nějak blbě, pak dám vědět... Jinak na clonítko kašlu, na krabici taky není, takže ho tam dávat nebudu.

EDIT: Nalakoval sem zbytek plata černou, všechny světla mam otřepaný a hnusný, potřeboval bych poradit, jestli bych mohl to plato někam ponořit třeba přes noc, aby z toho jak akrylátový, tak syntetický barvy šly dolů. Díky za rady.
Obrázek
Wass

Příspěvekod group b » 12 dub 2009, 00:42

zkus to dát do louhu. syntetika by měla pustit, u akrylo jak kdy. Je to hydroxid sodný a nachází se to třeba v přípravku Krtek na čištění odpadů. Musíš udělat silnýroztok a do něj to utop. Záleží na barvě i roztoku, někdy to pustí za 2 dodiny, někdy za dva dni a někdy to nepustí ani ta 20 let :oops:
A dej fotku těch světel. Na světla se používají průhledný barevný laky, přesně ty samý jako na to clonítko, jen červený, oranžový a žlutý.
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Wass » 12 dub 2009, 10:08

Nějak mi nedošlo, že syntetika vodou ze štětců nedostanu, namočil sem to v ředidle a jsou v pohodě :) Jinak na světla sem použil průhledný barvy, jak bylo v návodu (průhlednou černou jsem zatim nenašel ani u Agamy). Tady mám fotku, je tam vidět to otřepání těch světel, udělal sem to moc zbrkle a zkazil sem to. U těch žlutých žárovek to možná vypadá, že jsou taky otřepaný, ale je to tam takovým jiným způsobem (nevim jak to popsat :D ) a z těch úhlů se tam mísí ta černá barva, zepředu to však vypadá tak, jak má :) Ten hydrxid sodný mě taky napadl, vzpomněl jsem si na návod tady na fóru, takže kdyby nebyla jiná možnost, tak bych ho použil.

Obrázek
Obrázek
Wass

Příspěvekod dawe82 » 12 dub 2009, 10:35

no cerna pruhledna se totiz jmenuje smoke :) a to je taky to co ti na ten tvuj problem poradim.... kup si smoke ve sprayi (kdyz by si ho potreboval na neco malyho stetcem tak si muzes z plechovky odstriknout a mas to na stetec...) a vsechny ty svetla z venku prestrikni smokem... tak 2 tenky vrstvy.... pekne ti to schova to otrepeni a navic ty lampy budou vypadat realnejc ...
Obrázek
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Wass » 12 dub 2009, 10:47

To je přesně ono, co sem potřeboval, furt sem nevěděl, jak ty světla "zakrýt", aby nebyly tolik výrazný. Díky moc :) Jestli by to opravdu překrylo to otřepení, tak bych to dal rovnou, ale možná bych to přecejenom ponořil do hydroxidu, nabarvil znova pečlivěji a pak stříknul smokem, nevím, jestli by byl ten rozdíl znát, uvidim :)
Obrázek
Wass

Příspěvekod dawe82 » 12 dub 2009, 11:14

no udelat to znova by bylo vzdycky lepsi :) kazdopadne nerek bych ze to mas tak spatne nabarveny aby se to neschovalo.... ale ty to vidis v realu ..:) hydroxyd by to kazdopadne sundal ..:)
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Wass » 12 dub 2009, 21:00

Není sexy? :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jinak louh na světla použiju v nejbližší době :) Zítra dám poslední vrstvu základovky a pak už konečně dlouho očekávaný lak :) Jinak koukám, že mám na oknech nějaké nečistoty, budu to muset nějak dostat dolů, na ty skla sem asi nedával takovej pozor :(
Obrázek
Wass

PředchozíDalší

Zpět na Modely sériových aut