RC Subaru Impreza 1:10 (Tamiya TT-01) - Vyberte disky!

Rozpracované modely ostatního typu, jako jsou RC, autodráhy, apod.

Moderátor: dawe82

RC Subaru Impreza 1:10 (Tamiya TT-01) - Vyberte disky!

Příspěvekod Michael » 29 kvě 2009, 22:22

Snad je to ve správné sekci, ale funkční model to je a postupně začnou přibývat úpravy, tak snad jo :)

Pohon 4 x 4 pomocí kardanu
Nezávislé zavěšení kol
Planetové diferenciály
El. regulátor Tamiya TEU 101-BK
............ http://www.rcauta.cz/zbozi/5161/XBPro-Subaru-Imprezza-WRC-2007--LED-.htm

Tak co, jezdí taky někdo? 8-) Tohle Subaru, bylo koupené jako XBPro (sada připravená k jízdě) a zatím je v počátku úprav. Zatím je tam kompletní sada kuličkových ložisek, kovové šestihrany pod kolama, motor LRP 19 x 2 ( výkon 155W, 26900 ot/min), chladič motoru s ventilátorem, drift kola, doma uzavřený zadní diferák a možná jsem ještě na něco zapoměl :) Ale na cestě je už hliníkový centrální kardan, hliníkové čepy kol, protože tyhle jsou ohlé a kola hází :shock: , hliníkové řízení, protože vůle v tom plastovém jsou už z výroby obrovské :x , ráfky + 2 sady pneu, vazelína do diferenciálů atd. Na zimu plánuji pořádný pneu s drapáky + zvednout podvozek a celkově bych chtěl auto doladit :)

Jinak s autem rád driftuju, bohužel i na normálních gumách a je to na nich vidět, ale sjíždí se jenom na hranách, protože v těch co jsou u sady nejsou v pneu vložky :x , ale taky si rád zajezdím na prašné cestě, nebo v bahínku :mrgreen: Takový univerzální auto :D

Teď k tomu jak vypadá :( Nelekněte se prasklé kastle na pravém předním blatníku. Divil jsem se, ale stalo se to při jízdě dveřmi napřed na normálních gumách a prudkým zabržděním a vytočením kol se stalo to, že kastle se naklonila a opřela se o kolo, které se zase roztočilo. Našel jsem i modrou čáru na pneu, takže to tak nějak být muselo :? Jinak fotky hrozně zvýraznily oděrky a šrámy, ve skutečnosti je to o mnoho lepší a taky hraje roli, že je to celý zaprášený a zas*aný :mrgreen: Takhle kdybych to viděl já, tak řeknu že je to v hrozném stavu, že s tím musí jezdit nějaký mag*r :evil: a že je to v rozkladu, ale ve skutečnosti to není ani z poloviny tak drastický :shock: Příští fotky budou lepší, slibuju :whistling: Blatník se podlepí, umeju to a bude to jako nový :mrgreen:

Teď jen tak pro shrnutí provedené úpravy:
-Motor LRP 19 x 2 (výkon 155W, 26 900ot/min)
-Chladič motoru s větráčkem
-Kompletní sada kuličkových ložisek
-Kovové šestihrany pod kolama
-Driftovací kola
-Doma vlastnoručně uzavřený zadní diferenciál
možná ještě něco, ale už si nevzpomenu :)

Díly, které jsou na cestě:
-hliníkový centrální kardan
-hliníkové čepy kol
-hliníkové řízení
-vazelína do diffů
-ráfky
-2 sady pneu

Úpravy, které bych chtěl provést:
-olejové tlumiče
-třetí baterie (zatím mám základní 1600MAh + LRP 4600MAh)
-možná rozpěrnou tyč mezi šasí
-otevřít diferenciál a poté vazelínou "přitáhnout" na svornost cca 60% - 75%
-nahrazení plastových dílů co prasknou za hliníkové atd.
-za nějaký čas nová kastle, asi zase Impreza :mrgreen:

Těm, co dočetli až sem gratuluji, docela výkon :) Jinak myslím, že Šmudla taky jezdí podle avataru atd. Tak kdyžtak můžete založit taky téma, ať je tu víc RCčkářů :)

Tak teď už zmiňované fotky. Omluvte kvalitu, příště budou lepší a možná přímo z ježdění ;)

Obrázek

Takhle vypadalo po týdnu ježdění:
Obrázek Obrázek

A takhle vypadala kastle po 1. ježdění mimo asfalt :)
Obrázek

A tohle je už dnešní podoba: (Ano, ráfky jsou hodně doje*aný, protože guma se mačká a je měkká z důvodu chybějících vložek)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Motor + chladič:
Obrázek Obrázek

Driftovacé kolečka + světla: (ráfky stejně velké jako předchozí, ale nízká pneu :( )
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil Michael dne 24 srp 2009, 15:28, celkově upraveno 3
Tuning is not a crime...
Michael
1:43

Re: RC Subaru Impreza 1:10 (Tamiya TT-01)

Příspěvekod bluečko » 31 kvě 2009, 16:42

paradní kara :w00t: ale chtělo by to fotečky v akci :w00t: myslím v driftu :whistling:
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko
1:18

Příspěvekod Michael » 01 čer 2009, 17:14

Fotky nemá kdo fotit :) Ale jo, občas kámoši něco vyfotí :) Třeba: (tady ještě otevřený diferák) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dneska jsem byl zase trochu jezdit, napřed drifty a "rally". Po driftech jsem ještě na asfaltu dal normální gumy a trochu pojezdil, najednou asi skočil kamínek k páce serva a auto v plný rychlosti nezatáčelo, najelo do obrubníku, letělo salto a dopadlo na roh střechy a ještě kotrmelec. :no: Křídlo nakřuplý, karoserie lehce poškrábaná ale všechno v pohodě :) . Potom jsem se přemístil asi 100m vedle na písek. Nějaké lehké rally a "klouzání", ale najednou asi nějakej kámen mě nakopnul a auto pláclo docela drasticky do louže :evil: . Celá baterka pod vodou, trochu i regulátor a servo orosený :( . nechal jsem to chvilku okapat a mezitím vyměnil baterku. Zapnul jsem to a ono to běželo :scared: Tak jsem se trochu razantněji rozjel, hráblo to a najednou to samo zastavilo a regulátor pípal že neni signál (jako když nezapnu vysílačku) :( Nepřemluvil jsem to k pohybu. Tak jsem došel domu, nafotil jsem to (fotky dole) a znova zkusil zapnout a už to zase jezdí normálně :w00t: Tak asi nateklo do příjmače a on nechtěl pracovat a jak to pak vyschlo tak to už zase jde. Jsem rád, že se to nezkratovalo, protože teď nemám zrovna moc peněz :) Dneska byl den blbec. To co se mi stane za měsíc, se mi stalo všechno dneska :no:
Tady nějaký fotky (sry, z venku jsou z mobilu):

Tady fotky těsně po příchodu domu:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tady tak 1/4 z celkových škrábanců způsobená dnešním ošklivým kotoulem:
Obrázek
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod pincek » 02 čer 2009, 20:03

tyhle auta nato jsou stavěný takže snesou i horší zacházení ;)

ja sem zrovna o víkendu jezdil a chytil sem jednou stranou velkou a docela dost velkou louži a celý auto to vtáhlo do ní, pak se zastavilo a udělalo to samý jako tobě jen pípalo jako bez signálu, běžel sem k tomu vytáhl baterku , nechal vysušil a drrrrrn vesele dál, vše faká bez problémů ;)
Obrázek
pincek

Příspěvekod Michael » 06 čer 2009, 19:40

Tak tady fotky kompletního čištění + jsem si udělal trochu pořádek v kabelech. Dá se říct, že to bylo rozebraný skoro do posledního šroubku, fotky jsem zapoměl dělat :oops: Práce tak na čtyři večery :)

ObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod dawe82 » 06 čer 2009, 20:01

kabely to chce do flexa... takhle se ti nalepi na motor nebo regl a protavi se a pak se vyskratuje a nejlip to este neco odpali ... jako me 2x regl u staryho rc.... takze v himotu to byla jedna z prvnich veci ... prijmac v balonku a kabely do flexa... jinak ja kompletni rozborku/sborku s plnenim tlumicu a diferaku zvadnul za +- 4hodiny.... to je ta tamka tek slozite montovana ? ....
Obrázek
tady je to pekne videt ... volne mam jen ty kabely co sou schovany (jako ten k vypinaci) a nebo ty co nic neodpalej (jako ty od senzoru v motoru) jinak vse ve flexu a ta cast prez motor je tazena 2x.... kazdopadne tahle tamka co sem se tak bavil s kamosema je docela schopna jen ty tlumice to dost potrebuje.... jo a este co tam mas za modul na ty svetla ? (po tom co sem v akci videl led modul a 3racing led light system tak o nem dost premejslim ... za 500 je to hodne slusny navic to dela to co potrebujes .. :) tak schanim rady od skusenejsich osvetlovacu (ja spis vzdycky zavodil nez svitil ale zacalo se mi to docela libit ... :)) a bude to lepsi nez muj system s baterkou na kolo :)
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Michael » 06 čer 2009, 20:34

Neni to složitě montovaný :) Já sice napsal, že to zabralo čtyři večery, ale myšleno tak, že čtyři večery auto rozebraný. Ale nedělal jsem pořád. Když jsem přišel ze školy, tak jsem ještě byl na kole atd. a dostal jsem se k tomu pozdě večer :) Dělal jsem na tom každej večer jen "chvíli" :)
Jinak kabely mi zatím moc starosti nedělají. Od motoru je mám docela daleko a regulátor se tak nezahřeje. Tady je to docela vidět: Obrázek
Osvětlení je standartní co bylo v krabici a to od Tamiye TLU-01 ale s konektorem na tamku, nevím jaký máš ty: http://www.mz-racing.net/p619-53909-led-light-unit-tlu-01/ Zapojení 16 diod a ta rozdvojka se dá kdykoli vyndat a máš jenom "krabku" na kastli :) Když jezdím v noci tak to i trochu svítí, že víš kam jedeš ;)
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod dawe82 » 06 čer 2009, 21:03

jo tak to pak chapu .... no me regl hreje vic nez motor a vzdycky kdyz dojezdim tak musim nechat pul hodky vsechny zapnuty aby jel vetracek a vychladilo se to ... ale to ty stridaky berou proste vic tak regl vic tpi ... no to osvetleni co myslim ja je taky na 8-16 diod s menitelnejma funkcema a zapojuje se za prijmac no na vecer se to hodi urcite ... ono de spis jen o to aby clovek videl kam to +- miri ...
ja na to mam takovou pulkilovou nouzovku... :D (ale v noci to hooodne pomaha a po praci vetsinou jezdim... no kolem 23:00 nejdriv...)
Obrázek
ale efekt realnejch svetel to fakt neumi :P
Obrázek
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Michael » 07 čer 2009, 14:46

Tak jsem byl dneska zase pojezdit. Mám i nějaké Action Photo ( :mrgreen: ).

Jezdim, vyměním baterku, jezdím dál a najednou to začalo prudce ztrácet výkon. Ale opravdu prudce. Za 10s už to jelo krokem na plnej kotel a pak jsem se už skoro ani nerozjel :scared: , přitom baterka byla skoro nová a stejně když je vybitá se to chová jinak ;) . Ale teď auto zatáčí, ale to je všechno. Dioda u regulátoru ale dává dobré signály :x Tak to nechám zase vysušit, jestli to zase nebude ono a kdyby ne, tak jsem zvědavej co odešlo :shock: Jestli motor, nebo regl, nebo příjmač? Musím na to ještě mrknout :)

Tady nějaké fotky:
Tuning is not a crime...
Michael

Re: RC Subaru Impreza 1:10 (Tamiya TT-01) - ZASE NEJEDE!

Příspěvekod dawe82 » 07 čer 2009, 14:56

tak to sou na 90% uhliky v motoru ... jestli nemas motor s vymenejma uhlikama tak to vyresej necely 300 za novou 540....
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Michael » 07 čer 2009, 16:39

Ano, mám motor rozebíratelný :) Zatím jsem tam dal origo Johnson 540 a jede to normálně. Tak chyba bude v motoru. Ale uhlíky se mi zdály v poho :? Za chvíli sem dám fotku.... :)

EDIT: HA! Mám to :w00t: Rozebírám to tady jak de*il a přitom to na 99% je špatným kontaktem kabelů u motoru. Trošku jsem to ohnul, přitlačíl a už to jelo :)

EDIT 2: Jo a ještě vypadl kamínek, to byla příčina proč se motor potom i zadrhával :)
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod voriss » 08 čer 2009, 19:38

Hele co tam máš za motor??
PS:jezdím taky viz zde v sekci...
voriss
1:87

Příspěvekod Michael » 09 čer 2009, 16:30

Je to psaný v prvním příspěvku ;) LRP 19 x 2, 155W, 26 900ot/min,
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod voriss » 10 čer 2009, 16:26

Michael píše:Je to psaný v prvním příspěvku ;) LRP 19 x 2, 155W, 26 900ot/min,

A seš s ním spokojený??Já mám Nosram Vison 17x2 a asi odešel...
voriss
1:87

Příspěvekod Michael » 11 čer 2009, 19:30

No já si nemůžu stěžovat. Mám ho teprve asi 3 měsíce, ale spokojenost. Má sílu a krouťák jako bejk :mrgreen:
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod Michael » 15 čer 2009, 18:04

Sry za double ;)

Tak mi konečně přišel ten očekávaný balík :)
Obrázek

A tady už po montáži :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kola by ale snesly větší offset, nebo alespoň podložky tak o 2mm :( Je to na fotkách vidět:
Jo a vím že se ta černá k WRCčku moc nehodí, ale já myslím na budoucnost :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tuning is not a crime...
Michael

Re: RC Subaru Impreza 1:10 (Tamiya TT-01) - DÍLY KONEČNĚ DOMA!

Příspěvekod dawe82 » 15 čer 2009, 19:07

na hlinikovi zataceni taky cekam.... hlavne ten servosaver co sem ho rozpulil .. :)jinak osy a podobne mam v kovu od vyroby... jo a ty cerny kola sou supr ... :) me se to i na tom vrc libi vic nez ty divne zlate chromovany....
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Michael » 15 čer 2009, 19:19

Ty zlatý jsou jenom na drifty, ale taky jsem si je představoval jinak :) Normální jsou a asi i budou tyhle a ty černý:
Obrázek
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod 7fiesto » 19 čer 2009, 20:59

Parádne toto Subárko ale pomaly sa mi v tých továrnych WRC farbách prestávajú páčiť, tie čierne kola sú na tom úplne super :D len tak pre zaujímavosť.. ja mám objednané tiež Subaru Impreza ale to novšie 2008 ;)
7fiesto

Příspěvekod Michael » 19 čer 2009, 21:08

Dík :)
jj vím jaký :) To se mi taky docela líbí, ale přece jenom pro mě je impreza prostě sedan :)
(ale začíná se mi líbít víc a víc :mrgreen: )

Až přijde, tak to určitě nafoť, ať mám proč slintat 8-)
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod 7fiesto » 20 čer 2009, 13:23

Určite ho na fotím ked príde :) impreza je aj pre mňa stále sedan ale aj tá novšia je tiež pekná :D
7fiesto

Příspěvekod Beny » 20 čer 2009, 13:55

cau sry za OT ale mam problem mam doma takovyhle auto a prej de nak uskrtit omezovac rychlosti aby to jelo rychlejc

Obrázek
Obrázek

Work:
Pegy 205... 70%
Beny

Příspěvekod Michael » 20 čer 2009, 14:03

No tak to nevim :no: Neni to náhodou něco ze supermarketu? Jaký je měřítko? Připadá mi to tak. Jestli ne, tak co je to za podvozek a jaký výrobce? Popřípadě fotku podvozku se sundanou kastlí ;) Ale nikdy jsem nic neslyšel o "uškrcení" omezovače. Spíš to bude závislý na motoru :)
Tuning is not a crime...
Michael

Příspěvekod shifty » 20 čer 2009, 17:14

michael: od kaď si? klidně bych nějáký video natočil...

kára pěkný, pro mě je to drahej špás-můžu jen závidět... :whistling: :shock:
shifty
1:24

Příspěvekod Michael » 20 čer 2009, 20:41

No jsem z Rakovníka, cca 60 km od Prahy, to máš docela daleko. A navíc já kameru mám, ale vždy jdu jezdit sám, nebo s kámošem, který taky jezdí a neni kdo by natáčel. :) Ale teď v prvním týdnu prázdnin někomu řeknu :)

Ale jestli se stejně chceš stavit, budu rád :mrgreen:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: Všiml jsem si, že auto je na webu :w00t: Tak moc děkuju 8-)
Tuning is not a crime...
Michael

Další

Zpět na Funkční modely