Budik's collection, Up: Alfa

Galerie vyráběných modelů měřítkek 1:18, ale i 1:12 a větších.

Re: Budik´s collection-Up: CTS-VR AA

Příspěvekod Budik » 05 lis 2013, 17:41

No uvidím, jakej se kde naskytne, ale 1500 se mi za něj ted nechce dávat :)
Jinak dávám pár fotek Pagani, které už mám dlouho, ale moc jsem je zatim nefotil. První je C12 od MotorMaxu-model vcelku slušně zpracovaný, ale ty další tři od Monda jsou na tom podstatně hůř. :( Zonda F má ještě celkem dobrej interiér, světla, všechno i sedí, jen motor je hroznej, ale co taky čekat od Monda.
Další, Zonda Cinque, je krásný auto, ale to zpracování...nesedí dveře, interiér ani nenabarvili, motor taky hroznej a dva páry světel vzadu jsou pouze namalované. Už jsem plánoval, že se do ní pustim, a trošku jí zkusim vylepšit, ale zatim jsem se k tomu nějak nedostal. :)
A poslední Pagani se jménem boha větru, které nikdo neví jak vyslovit. Píše se Huayra, ale vyslovuje se? Wai-rah? Ivuaira? Haira? Všude tomu řikaj jinak, tak nevím :D Ale k modelu-interiér je nabarvem hroznou lesklou oranžovou, motor a zadek taky docela strašný, ale nedávno předvedlo GTA (Welly) jejich Huayru a ta vypadá podstatně líp, tak někdy jí určitě vyměním. :)
Kvalita Monda je strašná, ale já Pagani mám moc rád a jsou to auta s duší, kterou jim Horacio Pagani při výrobě dává, tak mi prostě nesmí chybět ve sbírce. A na ty modely od Peaka zatim finančně moc nedosáhnu, snad časem :) Dost kecání a tu je pár podzimních fotek :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik
1:24

Re: Budik´s collection-Up:CTS-VR, Pagani

Příspěvekod Giavvini » 05 lis 2013, 22:11

"huajra".... :)
Náhodou je to pěkný, moc se mi to líbí, hlavně totiž jak říkáš, ty Pagani maj prostě duši... a tom to je... :)
Giavvini
1:43

Příspěvekod mikum » 05 lis 2013, 22:27

"wai-rah" po cesku by slo :D a Zonda R mas kde jako :? ja mam tez Zondu F od Monda, ale je komplet rozebran a v procesu prestavby, ktere diky tomu, ze su v Belgii asi nikdy nedodelam :no: :evil: ale je to hrozny model teda, na nem je prace jak na kostele, jinak souhlas, Pagani je pro mne nej supersport, zadne komercni sracky typu klicenky, kabelky, parfemy ci jine serepeticky jakoz to je u Ferrari ci Lamborghini ;)
mikum

Příspěvekod Budik » 05 lis 2013, 22:47

Díky hoši :) Hlavně se Pagani nedělá ani v nějakej velkej továrně, vyrábí se ručně vlastně u Horacia doma :) A Rko zatim neni, je na mě mooc drahý :D Uvidim, jestli nebude třeba na Vánoce, ale ted si radši koupim víc levnějších modelů než jedno Rko. Musim pokoupit nějaký lotusy a mam zálusk na pár lidovějších Italů :D
Budik

Příspěvekod Saimon » 07 lis 2013, 11:52

Super, Pagani mám rád a pozerám že sme asi viacerí a ty ich máš hneď niekoľko :thumbup1: Mne sa dosť páčia aj také tie menej nápadné verzie zo začiatku výroby, ale keď som bol v Bratislave tak som tam asi pol hodinu slintal nad bielou a cf Zondou R od Autoartu, fakt nádherný model :w00t:

Ešte ak môžem možno trošku poradiť, ja by som si nekupoval viac lacnejších modelov, ale skúsil by som radšej chvíľku pošetriť a myslím, že táto slečna by sa v tvojej zbierke vynímala :)

Obrázek
Saimon
1:12

Příspěvekod Budik » 19 lis 2013, 19:35

Saimone, tahle jednou určitě bude :)
V galerii hotových modelů jsou moje dvě úpravy :)
Obrázek
Obrázek
Budik

Příspěvekod mikum » 20 lis 2013, 20:31

pekne Budiku, tez premyslim o LED svetla, prave do te Zondy co mam rozdelane v Cechach, to mas jenom predni nebo aj zadni?
mikum

Příspěvekod Budik » 20 lis 2013, 20:59

Díky :) Tu je odkaz na tu galerii, tam jsou fotky i zezadu: http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=77&t=6476 Do Zondy jsem to taky chtěl původně udělat, ale je tam hodně málo místa vzadu a třeba v tej Cinque je jeden pár světel pouze namalovanej, takže tam by se muselo dělat i sklíčko, tak jsem se na to zatim vykašlal. Možná časem se na to vrhnu :)
Budik

Re: Budik´s collection-Up:Fiat 124

Příspěvekod Budik » 09 pro 2013, 21:38

Tak konečně zas něco přibylo :D Fiat 124 od Ist, měl jsem na něj zálusk už dlouho a teď, když byl ve slevě za 800,-, tak jsem neváhal. Už mám tohodle, 124 Spider Abarth a na Vánoce nejspíš přibyde i obyč spider :) Víc fotek sem hodím zejtra, zatim dávam jednu...
Obrázek
Budik

Příspěvekod mikum » 10 pro 2013, 07:41

jeee, tohle mi pripomina moje uplne prvni auto v Cechach - zigul. Sem jeste mel krasnou samolepku na narazniku "ta ktera mi ho vyhuli, ty svezu v ziguli" :mrgreen:
mikum

Příspěvekod Budik » 10 pro 2013, 17:33

Modrej Žigul v kombíku bylo taky moje první auto, první ve kterym jsem se vozil :D Rodiče ho měli když jsem se narodil, ale moc si ho nepamatuju, spíš vůbec, znam ho jen z fotek. A kolik holek chtělo svézt? Byla účinná ta samolepka? :mrgreen:
Jinak k modelu... jak jsem psal je od Ist. Zpracování modelu je za tu cenu perfektní a nenašel jsem na modelu žádnou vadu. Akorát nárazník byl zamlženej asi od lepidla, ale šlo to v pohodě hadříkem vyleštit.
Časem bych možná vzal od Ist toho novýho Warťase, ale tam mě zklamali, že kastle je kovová, ale neni to otevírací model a má strašně nevýrazný spáry. :shock:
A tady je pár dalších fotek 124ky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik

Příspěvekod Saimon » 10 pro 2013, 20:50

Tento typ áut mi vela nehovorí, no vyzerá to slušne spracované :) Na spidre sa ale teším oveľa viac ;-) Abarth je Sunstar a vianočný bude AutoArt? :)
Saimon
1:12

Příspěvekod Budik » 10 pro 2013, 21:23

Abarth je Sunstar, koukam že na fotce mam jeden stěrač v blbej poloze, omylem jsem do něj ťuknul při focení. :whistling:
Ten vánoční bude taky sunstar, ten z r. 1965/66. Od AA je to verze z r. 1985 a ten je taky pěknej...moc pěknej, ale stejně jsem dal přednost tomu staršímu. Rozhodoval jsem se dlouho, ale starší mi teď sedí mezi ty ostatní Fiaty víc. :)
Ale ještě to neni 100% že bude, musim si ještě 2 týdny počkat... už aby ty Vánoce byly, protože nejspíš bude pod stromečkem ještě jeden ital...vlastně spíš italka a třeba i nějakej malej angličan... :shifty:
Budik

Příspěvekod mikum » 11 pro 2013, 12:10

Budik píše:Modrej ... A kolik holek chtělo svézt? Byla účinná ta samolepka? :mrgreen:

no par se jich svezlo, ale co se tyce zbytek te samolepky, k tomu nikdy nedoslo :mrgreen:
Tak k veci, model vypada zpracovanim velmi slusne, libi se mi rezerva a lak vypada tez kvalitne, krom tohoto Fiata, vim ze Ist v 1:18 jeste vyrabi Seat z roku 69 a 72 a Lada z roku 71, nejvice ale v 1:43 a to stare Nemecke a Ruske auta ;)
mikum

Příspěvekod Budik » 11 pro 2013, 17:55

Jak si psal, Ist dělá tohle auto i jako Seata, tam je navíc zrcátko a jinej znak, potom dělá Tofase, tam je jinej asi jenom znak a ještě Ladu, která má i jiný kliky :) Včera večer jsem poslal jednu platbu, tak do Vánoc by mělo přijít ještě jedno auto... :shifty:
Jak si psal u sebe, ať sem hodim nějaký fotky Countache od polistilu, tak tady jsou. Od polistilu mam 3 modely-Countache a 959 jsem koupil, protože jsem tyhle auta chtěl, ale ty od AA, kyosha a exota na mě byly moc drahý. Alfu 1750 jsem koupil levně ale chybí jí volant a je celkově taková "opotřebovaná". U lamba je nakřivo nalepená spz, tak jí asi sundam. Jinak všechno hezky sedí, narozdíl od Bburaga, kde je mezi přednim nárazníkem strašná mezera a celkově na mě působí ten od buraga o dost hůř.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik

Příspěvekod mikum » 11 pro 2013, 18:05

no clovece, to nevypada vubec spatne, znak na kapote mi ale prijde trochu moc velke, ze je nakrivo vubec neresim bo to je kosmeticka vada, ktere lze lechce opravit, ale jinak zpracovanim za tu cenu odpovida a jak si psal, tohle vypada o hodne lepe nez Bburago - hlavne interier. Diky za fotky ;)
mikum

Příspěvekod dawe82 » 11 pro 2013, 18:20

no nevim .. mam doma bburaga 2 a vypadaji o dost lip .. ono diablo a countach sou asi nejpovedenejsi bburaga .. treba ty predni svetla u bbu sou 3 dilny a nemaji plechovej ramecek kterej tam nepatri .... ma sirsi kola co lip zapadnou do podbehu a celkove treba dvere atd podle me vypadaji mnohem lip (hlavne celkovej tvar auta) pokud by si chtel tak ty lamba mam 2 (obe zluty) muzu ti jedno venovat :)
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Budik » 11 pro 2013, 19:00

@mikum...nemáš zač, na ten znak jsem zapomněl, i na 959ce je nějakej větší :)
@dawe...díky, ale mě na tom bburagu štve hlavně ta mezera mezi přední kapotou a nárazníkem. I interiér se mi zdá že nějak moc křičí... Zatim mi stačí tohle a časem bych chtěl LP400, možná do tý doby, než bych sehnal LP400 bych vzal i toho výročního z r. 1989 od Ricka. S kvalitou ricka jsem spokojenej a auto vypadá dobře :)
Budik

Příspěvekod Budik » 22 pro 2013, 21:21

Obrázek
Chtěl jsem vyfotit něco venku ve sněhu, ale počasí u nás vypadá spíš na jaro než zimu a po sněhu tu nejsou ani památky, tak jsem na rychlo vyfotil něco na gauči s mojí vánoční výzdobou. :D Jak jsem psal že do Vánoc bude ještě jeden anglán, tak zítra pro něj jdu na poštu, ale fotky budou až s po Vánocích s dalšíma modelama.
Tak šťastné Vánoce, bohatého Ježíška a spoustu modelů pod stromečkem! :D
Budik

Příspěvekod Budik » 28 pro 2013, 18:41

Tak sem taky dávám vánoční nadílku :)
První fotka-Saimon mi tu s těma Lotusa už dlouho provokoval a já prostě nějakýho musel koupit :D -je Lotus super 7 od Ansona, ten slibovanej angličan, kterej mi přišel den před štědrým dnem. Koupil jsem ho za necelý 4 stovky i s poštou, což je celkem šlušná cena. Kvalitou na tom samozřejmě neni, tak jako 7ička od Kyosha, motor je dost jednoduchej, ale za to má nasazovací střechu. Stejně jako s mým druhým modelem od Ansona (EB110), kterej mam už dýl, jsem s timhle spokojenej.
A další fotky už jsou modely od Ježíška :D
Začnem Fiatama-124 spider SunStar a 500 Giardiniera Norev. Oba modely mě příjemně překvapily, u 124ky jsou to sklápěcí a posouvací sedadla, stěrače a clonky. Rozhodoval jsem se mezi novějším od AA a timhle a jsem rád, že jsem vzal tohodle. :) U Giadiniery mě potěšily panty dveří, zadní sklápěcí sedadla a motor pod vyklápěcím dnem kufru.
A další fotka-Alfy obě AA. Již moje 17. a 18. Alfička. :wub:
Jednou mi sem Saimon dával fotku, že bych měl pořídit 33 stradale...a je tu... :) Jak 33ka tak Alfetta jsou perfektní a detailní modely od AA. Dost času jsem strávil prohlížením hlavně 33ky, na tu dobu je to uchvátný auto :)
S nadílkou jsem maximálně spokojenej, asi jsem byl až moc hodnej :D Na denním světle nafotím lepší fotky, tyhle jsou jen tak pro představu :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik

Re: Budik´s collection-Up:Vánoční nadílka

Příspěvekod Krausio » 28 pro 2013, 18:55

Moc pěkně se ti to rozrůstá :thumbup1:
Krausio
1:18

Příspěvekod Giavvini » 28 pro 2013, 20:19

Ta 33staradale! :w00t: :w00t: A jinak Alfetta taky krásná, pěkně jedeš :)
Giavvini
1:43

Příspěvekod Budik » 31 pro 2013, 09:55

Díky :) Sbírka se rozrůstá, za rok 2013 se mi skoro zdvojnásobila a nejvíc přibyly Alfy, po minulých Vánocích jsem jich měl 6, dneska jich mam 18 :)
Budik

Příspěvekod Budik » 31 pro 2013, 15:39

Tak jsou tu první lepší fotky :) Alfetta, 124ka a super 7 někdy příště :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik

Příspěvekod mikum » 02 led 2014, 10:03

pekne, fakt moc pekne. AUTOart trefil tu Stradale uplne nadherne, dlouho sem ji pokukoval tady v Belgii v jednom shopu, do te doby nez jim dorazil 1:8 Aventador od Pocheru - ufff ale za 650€ :scared: Tesim se na dalsi prirustky a samozrejme gratuluji :)
mikum

PředchozíDalší

Zpět na 1:18