Budik's collection, Up: Alfa

Galerie vyráběných modelů měřítkek 1:18, ale i 1:12 a větších.

Re: Budik´s collection-Up:Bugatti & Alfa

Příspěvekod Saimon » 04 říj 2013, 12:28

Super, veľmi pekné! :) Zbierka áut, ktoré boli svojho času najrýchlejšie na svete je dobrý nápad ;) Ale ešte viac som zvedavý na tú Alfu od Yatmingu, plánujem totiž jeden model od tejto firmy, nejakú kvalitu samozrejme nečakám, no som zvedavý na tvoj pohľad a názor :whistling:
Saimon
1:12

Příspěvekod Budik » 04 říj 2013, 15:07

Díky Saimone :) No já jsem tu sbírku nejrychlejší aut světa ani neplánoval, se sešli náhodou :D Sbíram italy, takže Miura a F40 nesmí chybět. 959 je podle mě nejhezčí porsche všech dob a taky jedno z mála který se mi líbí, proto jsem po něm sáhnul i když je v té "kvalitě" od Polistilu, Mclarena jsem koupil za pár kaček a XJ220 by mi nemohla chybět ve sbírce i kdybych sbíral třeba traktory :D Tvary a linie tohodle auta jsou úchvatný :w00t:
A k Yatmingu...mam od nich zatim jen alfu, i když pokukuju po fiatovi 695 a Jaguaru. Na alfě by šlo trochu zamakat na masce, kolech, motoru a něco i v interiéru, dá se to srovnávat tak s maistem. Pro mě bylo důležitý že to je alfa a svůj účel ve vitrýnce splňuje. :) Na tá mojí bohužel chybí přední blinkr, už jsem jí tak koupil, až budu mít čas a chut, tak nějakej zkusim vyrobit. Tady jsou fotky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik
1:24

Příspěvekod Saimon » 04 říj 2013, 19:05

Ten blinker zmákneš ;) Alfa je celkom fajn, ale pýtala by si trošku doladiť hlavne pod kapotou, masku, kolesá a svetlá ako si správne povedal :) Model ktorý chcem ja, chcem hlavne preto, lebo ho, pokiaľ viem, okrem Yat Mingu nikto iný nerobí :) Ale hneď ako ho zoženiem v dvoch exemplároch, jeden pôjde pod skalpel :D
Saimon

Příspěvekod Budik » 04 říj 2013, 19:19

Pod kapotou mi je to nějak jedno, stejně je ve vitrýnce zavřená a neni to žádnej showcar, ale ty díry v kolech napustim černou a se znakem na masce taky něco určitě udělam, někdy... :D Většinu modelů co dělá Yatming, nikdo jinej nedělá, ale nedávno yatming ohlásil konec výroby, takže kupuj, dokud jsou :D Co máš v plánu koupit? :)
Budik

Příspěvekod Saimon » 07 říj 2013, 16:47

To som nevedel, že ohlásili koniec :) Ale nevadí, chcem od nich len jednu vec a nemyslím, že sa to stane nedostatkovým tovarom, skôr mám pocit, že je viac na okraji záujmu :) No a nemôžem predsa prezrádzať dopredu, veď uvidíš čoskoro vedľa u mňa ;)
Saimon

Příspěvekod Budik » 07 říj 2013, 17:03

Já to tušil že mi to neřekneš co tu bude :D To jsem na to zvědavej. :)
Budik

Příspěvekod Budik » 16 říj 2013, 22:00

Nic nového, jen jedna černo-červená fotka Alf :) Do pátku asi ne, ale příští týden tu bude novej přírustek-tentokrát něco neitalské, hranaté... :shifty:
Obrázek
Budik

Příspěvekod Saimon » 17 říj 2013, 09:54

Budik píše:Nic nového, jen jedna černo-červená fotka Alf :) Do pátku asi ne, ale příští týden tu bude novej přírustek-tentokrát něco neitalské, hranaté... :shifty:

Lotus Esprit S1 8-)

Alfy pekné, hlavne Montreal :thumbup1:
Saimon

Příspěvekod Krausio » 17 říj 2013, 15:24

Sakra, jak na to koukám, tak ta 156 a 147 GTA by se mi hodně líbily :D
Pěkná sbírka Alf :thumbup1:
Krausio
1:18

Příspěvekod Budik » 17 říj 2013, 16:02

Díky :) Krausio, ta 147 se dá sehnat celkem snadno, 156 už neni moc vidět, ale nesehnatelná neni. Tak můžeš svoji sbírku o nějaké ty italy rozšířit :D
Saimone, Esprit se taky plánuje, stejně jako pár dalších lotusů ke kterým si mi těma tvýma nalákal, ale to co už je jisté, není lotus ;) Není to ani žádný angličan a je trochu míň hranatější než ten Lotus :shifty: :D
Budik

Příspěvekod Budik » 25 říj 2013, 17:54

Tak je tu ten slibovaný hranatý update... :D Neni hranatý jako esprit, ale oblé tvary moc nemá :) Je to Cadillac CTS-VR plain body verze od AutoArtu, limitka 3000ks. :)
Chtělo to do sbírky nějakou změnu a když se mi naskytl tenhle Amík, šel jsem do něj, protože z američanů mám Cadillacy asi nejradši a tenhle se mi celkem zalíbil. Model mě vyšel na cenu Bburaga, asi protože má ulomenou jednu podpěru křídla. Je neotevírací, což neni u mě zrovna moc časté, vlastně je to můj první, ale asi na delší dobu poslední neotevírací model :D Jinak jsem s modelem a kvalitou spokojen, za tu cenu je to pro mě pěkné zpeštření sbírky. :)
Tu je foto :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Budik

Re: Budik´s collection-Up: CTS-VR AA

Příspěvekod Saimon » 26 říj 2013, 01:20

Nedávno som videl ako ho niekto ponúka na predaj, ani som netušil že je to limitka :) Za mňa - ak bol za dobrú cenu tak prečo nie, je to niečo netradičné, zaujímavé spestrenie zbierky ;) Určite ho veľa ľudí nemá, no a nabudúce už dúfam, bude nejaký Esprit :D

Inak k téme otváracie vs. neotváracie modely - na tomto aute (keďže je biele) krásne vidno nevýhodu "zalepených" modelov - špáry proste nevyzerajú reálne. A tiež je škoda, že má človek závoďáka a nemôže sa pozrieť do interiéru a na motor, takže chlapci, ja som za otváracie :mrgreen:
Saimon

Příspěvekod Budik » 27 říj 2013, 12:29

Přesně Saimone, proto nemam rád ty zavřený modely. :) Kolem oken ty spáry ještě jdou, ale kolem kapoty je to dost slabý, ale v tej bílej :( A Esprit bude, hned jak se mi naskytne za nějakou pěknou cenu. Párkrát jsem moh vzít takovýho toho zelenýho, ale na něm mi ta barva nějak nesedí, tak radši počkam až se objeví jinej ;)
Budik

Příspěvekod Saimon » 27 říj 2013, 16:04

Možno by si do toho mohol skúsiť ťuknúť nariedenú čiernu :)

Inak Esprit... akého chceš? :D Pokiaľ nerátam ponorku, tak máš od Autoartu na výber z celkom 10 modelov troch rôznych verzií :) Ak to má byť za slušnú cenu tak to bude asi len S1 :) V8 sú relatívne nové a veľmi pekne detailné takže sú celkom drahé, Turbá sú vzácnosť (hlavne Essex) a ľudia už niekedy fakt nevedia koľko za to pýtať :D
Ten zelený čo si spomínal je práve S1, robí sa ešte aj v (podľa mňa) krajšej žltej (toho chcem) a videl som aj bieleho "Bonda", ale nie som si istý či to bol Autoart alebo Ertl či aký ďas aj s tým hlúpym konverzným setom na ponorku. Myslím že bielu S1 robil aj Autoart len ju nevidno a tá má na rozdiel od toho druhého zelený interiér :)

Celkovo vzaté, najlepší model za svoje peniaze dostaneš ak si kúpiš V8, tá ale nemusí byť každému po chuti :) Ak to má byť S1, tak žltá :) Alebo rozbi bank a zožeň Essexa 8-) Prípadne iné Turbo :whistling:
Saimon

Příspěvekod Budik » 27 říj 2013, 16:35

Buď bych bral tu žlutou S1, ale radši nějaký to turbo, popř. Essexe. :) Bondovskou ponorku nechci, radši civil :) Uvidim na jakýho za kolik narazim. ;)
Budik

Příspěvekod Budik » 27 říj 2013, 19:03

Trochu jsem si hrál s Testa Rossou od Bburaga a ještě si hraju s jednim Ferrárkem...malá ochutnávka a zanedlouho snad přibydou v hotovkách :shifty:
Obrázek
Budik

Příspěvekod Saimon » 27 říj 2013, 19:05

To úplne chápem že radšej Turbo :) (Essex je tiež Turbo ;) ) Práve som pozrel na tú modrú potvorku na ebay - 234$ + pošta :mrgreen: Už som to nejaký čas sledoval a myslím, že treba hľadať skôr v domácich vodách ;) Biela alebo čierna by sa mohla niekde v českých a slovenských vitrínach nájsť ;) Možno aj Bondov druhý Esprit po bielej S1 - červenohnedé Turbo s lyžami, ale z toho ja osobne niesom nadšený :whistling:

Myslím že Autoart tie Esprity nevyriešil najlepšie :) (ale aj tak vďakabohu za ne :D ) Namiesto S1 mohli urobiť S2 a S2 JPS - má zvonku len iné disky, lízatko a nasávacie otvory za oknami a tieto tri veci urobia oveľa oveľa pohľadnejšie auto :)

Keď už chceli robiť aj Thomsonovský Esprit, tiež si mohli vybrať niečo iné ako najmenej pekný z nich - V8 a ešte ročník ktorý vyzeral najmenej príťažlivo :D Mne by sa napr. páčila S4 :) No dobre, už končím s písaním hlúpostí :mrgreen:

Radšej jeden malý link :tongue: http://www.ebay.com/itm/1-18-AutoArt-Lo ... 485b565a40
Saimon

Příspěvekod Budik » 27 říj 2013, 19:14

Mě by stačila i ta žltá S1, ale to turbo je hezčí, at je to Essex, bondovo červenej, nebo zlato-černej. Mohli by udělat S2, ale to je aut, co by mohli dělat... :D V8 by se mi taky líbila, ale asi bude muset počkat... a ten na Ebayi je moc pěknej, kdyby byl z čech, tak jdu do něj, ale asi ještě chvíli počkam, co se kde u nás objeví... :)
Budik

Příspěvekod Saimon » 27 říj 2013, 19:28

S2 si môžeme urobiť aj sami 8-) Keby sa niekde objavila zelená S1, kľudne aj poškodená, tak si ju vezmem, dorobím air ducts, upravím predný nárazník a prestriekam - akurát tie Speedline kolesá by bolo len tak vyrobiť asi ťažšie. Ale vyzerá oveľa lepšie než S1:

Obrázek

No ja som tiež ešte cez Ebay nič neriešil, ani účet nemám, dal som ti to tu len preto lebo som myslel že ty možno áno a cena je tam nádejná :tt4:
Saimon

Příspěvekod Budik » 27 říj 2013, 19:36

Účet na ebayi myslim že mam, ale nikdy jsem tam nic nekupoval. Všechny modely jsou z Česka nebo Slovenska, až na multiplu co mi šla z německýho eshopu. :D Ta S2ka by šla udělat, ale stejně bych si jí radši koupil hotovou :D Zatim nemam ani S1, která se dělá, tak zatim žádný předělávky neplánuju. :D
Budik

Příspěvekod ...moody.. » 01 lis 2013, 23:16

jeden žlutej Esprit na prodej: http://aukro.cz/lotus-esprit-type-79-1- ... 59600.html
ta žlutá mu sluší, mám ji ve sbírce ;)
...moody..

Příspěvekod Budik » 03 lis 2013, 18:15

Vim o něm, kdyby byl levnější, tak jdu do něj. Ale zatim ještě počkám, jestli se neobjeví turbo. Ale díky za odkaz :)
Budik

Příspěvekod Krausio » 03 lis 2013, 18:47

Sakra, já myslel že jsi na hezký auta, tenhle hnus od cadillacu bych u tebe nečekal :D
Krausio
1:18

Příspěvekod Budik » 03 lis 2013, 18:58

No já jsem na hezký (Italy a Angličany) :D Ale Cadillac je jedinej z Amíků, co se ještě jakš takš dá, hlavně ty jejich koncepty jako je třeba Ciel jsou nádherný :) A tenhle kdyby byl s popisama, tak bych ho nebral, ale plain body se mi líbí, za tu pětistovku jsem ho prostě vzal a nelituju toho! :D
Budik

Příspěvekod ...moody.. » 05 lis 2013, 02:19

Budik píše:Vim o něm, kdyby byl levnější, tak jdu do něj. Ale zatim ještě počkám, jestli se neobjeví turbo. Ale díky za odkaz :)

levnější? to asi jen tak nebude, si myslím :) ...nepletu-li se, tak i já jsem jej před léty kupoval za dost podobnou cenu :)
jinak na aukru jedno turbo bylo - kdybych jej už neměl, tak do něj jdu klidně, ač má ulomené zrcátko - to se dá vždy přilepit :)
...moody..

PředchozíDalší

Zpět na 1:18