Po tom, čo ma 90-te roky už nejak postupne prestali baviť som začal (rovnako ako v hudbe) blúdiť do čoraz starších období. 70s a 60s sú plné skvelých JDM áut, niektoré z nich som ani nepoznal no polepšil som sa, pár som si ich zadovážil, ďalšie ešte plánujem a teraz vám ukážem prvé

Úplne na začiatok chcem poďakovať daweovi82 bez ktorého by som sa do tohto asi nepustil - veľmi nezištne a kamarátsky mi na auto venoval skvelé fujimácke Panasports 14" so slickmi - dúfam dejve že ťa stavbou nesklamem

Takže

Plánujem ho postaviť podľa seba, zatiaľ nebudem predbiehať, ale aby ste mali nejakú predstavu kam zhruba smerujem - mohlo by to byť približne niečo takéto:

Takže čo som urobil

Karoséria vyzerá na pohľad asi celkom nedotknutá ale úpravy tam sú: zahladil som diery na smerovky, zámky, anténu vyrezal som viečko nádrže, otvoril zaliate a dorobil ďalšie otvory do ktorých sa uchytávajú nárazníky (tie tam na 98% nebudú), upravil som krídlu "nožičky", zväčšil dieru na výfuk, prerobil som predné aj zadné brzdy aby kolesá pekne sadli, svetlú výšku zachovám sériovú

Po prvom letmom surfovaní som usúdil, že treba preryť a prehĺbiť špáry. To sa mi ale nepodarilo celkom podľa predstáv takže museli prísť na radu opravy: tmelenie, brúsenie, prerývanie, surfovanie... - po tom, čo som tento postup zopakoval 6ty krát som si povedal, že už nie je v mojich schopnostiach urobiť to lepšie, dal som finálny surfacer a do hladka vybrúsil 1000kou

Keďže predok auta je vyššie ako prahy a to nepôsobí práve najlepšie, rozhodol som sa s tým niečo urobiť. Skoro každý na Z-ku s krátkym nosom robí to typické predĺženie ala MGB GT, napr.: tommyho stavba na Modelfóre , ja som ale chcel niečo iné čo by tak nekričalo. V stavebnici je aj predný nárazník určený pre ZG verziu (s dlhým nosom) ktorý po odchrómovaní myslím dobre poslúži ako lízatko, iba ho skrátim a dotmelím výrez na značku.

Karoséria bola pripravená na farbu - dlho som váhal či to bude Light Gunmetal alebo Silver Leaf, lebo sa mi zdal LG príliš tmavý. No povedal som si že ak tmavý bude, dám naňho ešte mist vrstvu SL. Nakoniec som však s tým ako vyšiel nad očakávania spokojný, podarilo sa mi celkom dobre ho v jednej prašnej a dvoch normálnych vrstvách nastriekať, podľa mňa ho netreba pred Clearom ani vôbec upravovať

(Tieto fotky sú troška blbé ale odtieň na nich zachytený najlepšie zodpovedá realite)
Mám toho ešte viac ale už sa mi nechce písať a musím utekať takže pokračovanie nabudúce