Datsun 240Z - 1:24 Hasegawa

Všeljaká rejže

Moderátor: WjeteF

Datsun 240Z - 1:24 Hasegawa

Příspěvekod Saimon » 03 kvě 2013, 16:23

Čaute :)

Po tom, čo ma 90-te roky už nejak postupne prestali baviť som začal (rovnako ako v hudbe) blúdiť do čoraz starších období. 70s a 60s sú plné skvelých JDM áut, niektoré z nich som ani nepoznal no polepšil som sa, pár som si ich zadovážil, ďalšie ešte plánujem a teraz vám ukážem prvé :)

Úplne na začiatok chcem poďakovať daweovi82 bez ktorého by som sa do tohto asi nepustil - veľmi nezištne a kamarátsky mi na auto venoval skvelé fujimácke Panasports 14" so slickmi - dúfam dejve že ťa stavbou nesklamem ;)

Takže 8-) Správny názov by mal byť Nissan Fairlady Z keďže ide o JDM verziu ale napísal som Datsun lebo takto ho pozná každý :) Stavebnica je Hasegawa, kúpil som ju asi pred troma rokmi z výpredaja na modelshope za celkom príjemnú cenu. (a teraz dozrel čas sa do toho pustiť :mrgreen: )Ide o verziu Z432R, čiže namiesto klasickej L24 je pod kapotou skutočného auta špičkový radový šesťvalec S20 z KPGC10 Skylinu a auto je odľahčené (kapota, disky, niečo v inteiréri atď.) Model je na rozdiel od Fujimáckeho curbside, ale pri troche šťastia sa mi podarí vo finále oba motory vystaviť vedľa auta na stojanoch :)

Obrázek

Plánujem ho postaviť podľa seba, zatiaľ nebudem predbiehať, ale aby ste mali nejakú predstavu kam zhruba smerujem - mohlo by to byť približne niečo takéto:

Obrázek

Takže čo som urobil :) V prvom rade som sa rozhodol, že postavím auto v pomerne decentnom štýle, pekne zachované, žiadne otlčené boro s prebrúseným lakom, širokánskymi kolesami a výfukom do neba :) ( I keď zvažoval som aj to :mrgreen: )

Karoséria vyzerá na pohľad asi celkom nedotknutá ale úpravy tam sú: zahladil som diery na smerovky, zámky, anténu vyrezal som viečko nádrže, otvoril zaliate a dorobil ďalšie otvory do ktorých sa uchytávajú nárazníky (tie tam na 98% nebudú), upravil som krídlu "nožičky", zväčšil dieru na výfuk, prerobil som predné aj zadné brzdy aby kolesá pekne sadli, svetlú výšku zachovám sériovú :)

Obrázek
Obrázek

Po prvom letmom surfovaní som usúdil, že treba preryť a prehĺbiť špáry. To sa mi ale nepodarilo celkom podľa predstáv takže museli prísť na radu opravy: tmelenie, brúsenie, prerývanie, surfovanie... - po tom, čo som tento postup zopakoval 6ty krát som si povedal, že už nie je v mojich schopnostiach urobiť to lepšie, dal som finálny surfacer a do hladka vybrúsil 1000kou :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Keďže predok auta je vyššie ako prahy a to nepôsobí práve najlepšie, rozhodol som sa s tým niečo urobiť. Skoro každý na Z-ku s krátkym nosom robí to typické predĺženie ala MGB GT, napr.: tommyho stavba na Modelfóre , ja som ale chcel niečo iné čo by tak nekričalo. V stavebnici je aj predný nárazník určený pre ZG verziu (s dlhým nosom) ktorý po odchrómovaní myslím dobre poslúži ako lízatko, iba ho skrátim a dotmelím výrez na značku.

Obrázek

Karoséria bola pripravená na farbu - dlho som váhal či to bude Light Gunmetal alebo Silver Leaf, lebo sa mi zdal LG príliš tmavý. No povedal som si že ak tmavý bude, dám naňho ešte mist vrstvu SL. Nakoniec som však s tým ako vyšiel nad očakávania spokojný, podarilo sa mi celkom dobre ho v jednej prašnej a dvoch normálnych vrstvách nastriekať, podľa mňa ho netreba pred Clearom ani vôbec upravovať :whistling: Čo myslíte? :)

Obrázek
Obrázek

(Tieto fotky sú troška blbé ale odtieň na nich zachytený najlepšie zodpovedá realite)

Mám toho ešte viac ale už sa mi nechce písať a musím utekať takže pokračovanie nabudúce :D ;)
Saimon
1:12

Re: Datsun 240Z - 1:24 Hasegawa

Příspěvekod Martin » 03 kvě 2013, 18:17

Pekné to je,aj farba sa mi páči no viacej by som si ho vedel predstaviť na hlbokých watanabkách ;) a držím palce pri stavbe :)
Skate is not a crime!!!
Martin
1:18

Příspěvekod dawe82 » 03 kvě 2013, 19:20

nejdriv sem poznal kola a pak sem si precetl ze sou to fakt ony :) sem rad ze se hodili :) a doufam ze se povede i model tak jak chces.. zatim vypada moc pekne :) jen ja bych ani neuvayoval o aplikaci narazniku a pustil se do nejakyho drsnejsiho podnarazniku :) tak hodne stesti ;)
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Saimon » 13 kvě 2013, 16:28

Martin ďakujem :) Mám aj úzke Wats ale Panasporty boli proste stvorené pre toto auto :oops:

Dawe ďakujem, dúfam že v budúcnosti budem mať možnosť sa ti za ne revanšovať :) A s tým podnárazníkom - čím viac sa auto dostáva do finálnej podoby, tým viac mi je jasné že ty si mal pravdu a ja som sa mýlil - mal som ho urobiť... lízatko tam pôsobí tak kojenecky, málo drsne :x Uvidíme čo s tým ešte bude :|

No ale aby som len nekecal tak stručne napíšem čo sa udialo - dal som na auto tých pár dekálov a zalakoval som TS-13tkou, nechal som pár dní vytvrdnúť a teraz prebieha leštenie, vyzerá to zatiaľ nádejne ;)

Fotky asi dám až keď bude celá karoséria hotová, nech vidno nejaký aspoň trochu väčší progres, no dovtedy, aby som vás neunudil, našiel som jednu dobovú, ten motor je proste... :w00t:

Obrázek
Saimon

Příspěvekod TDi » 14 kvě 2013, 16:34

Udělej díru do kapoty a trumpety dej víc do kopce , ať to nasává přímej vzduch :D :D
To by byl Punk !
TDi

Zpět na Asia Scene