Dočkin:měřítko 1:32,výrobce:Welly.Doma mám rozdělaný ještě jeden kousek,ale v takové už decentnější úpravě...
No a venku se začíná pomalu ochlazovat,tak začíná být zase čas a nálada na stavbu modelu Š 1203.Zatím jsem jen nalepil jednu destičku a řeším výrobu sedaček.Plast sklamal,tak je zkusím vytvořit z plechu
Giavvini:velikost kol 27,4 mm jsou složené ze 3 součástí(disk,vytočený límec z duralu a pneu)
Po tom co jsem vyrobil předlohu sedaček z papíru,jsem zkusil sedačky z plastu-nevyhovující.Dnes jsem zatím jednu zhotovil z plechu o tloušťce 0,6mm a celkem spokojenost Ještě příjde trochu zabrousit,porovnat a provrtat
... ty sedačky z plechu budou vždycky vypadat líp než z plastu. STejně ikdyby jsi plast pak natřel na střibrno pro imitaci plechu - výsledek nebude takový... Jsem zvědav na vnitřek
Ludo44: koukám konkurence Nejdříve jsem chtěl z plastových destiček slepit hranaté blatníky ale pak jsem objevil doma vrak kamionu od monti systému a na něm blatníky.Tak jsem si je poupravil a šup na Š 1203
zde ilustrační foto z kterého modelu jsem blatníky sebral:
Konkurencia to nie ty ju maš v Čechach ja budem mať na Slovensku tieto kamiony su kdesi doma zo tri hmmm ale asi teda vyrobim hranate nech nemame rovnake a dakujem za radu
Na Š 1203 jsem dlouho nepracoval snad to co nejdříve napravím... Na Fiátku chci zanechat origo barvu a dodělat pár detailů.Dnes jsem dodělal pneu na kolečka a zkusil poupravit výklenek na spz.Jen nevím zda to nechat nebo sundat a dát jen spz Přemýšlím že do toho trochu říznu a pustím se do plátěné střechy-faldach.Jen si nechci poškodit barvu aby jsem musel model stříknout...
Na plátěnou střechu bych se vysral Určitě by se ti někde poškodila barva. Kola dobrý, ale ten výklenek se mi tam vůbec nehodí, dal by jenom SPZku. Radši nabarvi výfuk, přední mřížku, at to neni jen kus černýho plastu a trochu doladit světla a další detaily. Ty kola k tomu fakt sedí, ale na nějaký opičárny bych se vykašlal
a to já bych klidně otvor do střechy udělal vyvrtej do každého rohu díry a pak opatrně např. modelářskou bruskou odřež co nepotřebuješ. ale udělej tu díru menší než ji chceš. následně otvor doladíš pilníčkem a barva se ti nepoškodí. navíc stejně musíš udělat nějaký rámeček, takže nějaká desetinka milimetru tě nerozhází