Nissan Silvia - Pozastaveno

Rozpracované modely všech závodních aut kromě rally

Moderátor: waf

Nissan Silvia - Pozastaveno

Příspěvekod Hy.accy » 10 pro 2008, 11:23

Chci vám představit můj další projekt a tím je Nissan Silvia s15 od Aoshimy v měřítku 1/24. Auto je ve verzi, která má sportovnější optické doplňky. Můj záměr byl od začátku jasný, udělat tréninkový vůz na okruh, ať už se jedná o drifty, nebo okruhovou jízdu, důležité je žeje tréninkový. S tím je také spojena jeho podoba, auto bude obouchané špinavé odřené, prostě jako kdyby se na něm učila jezdit nemluvňata, ale k tomu je ještě dlouhá cesta, takže co zatim mám. Takže začal jsem odělat různé obouchání a promáčkliny na kastli, tady musím nejdřív poděkovat všem co mi radili s oboucháním, nejvíce pak pánovi s osmiválce (Mr.V8). takže nejdřív co jsem upravil to jsou zadělané blinkry na blatnících, a zahlazené víko zadního kufru, dále jsem upravil přední nárazník a to tak že jsem odstranil výklenek pro spz a odřezal v halvním otvoru příčku, aby nárazník působil více "tunersky" dále jsem udělal průchozí otvory pro vzduch na bocích nárazníku, byly původně zaslepené. Dále jsem už začal s "bouráním" takže přední nárazník má zprohýbanélízátko a po spodním odvodu má ostré záseky a promáčkliny, dál má v místě v světla taky několik drobných promáčklin, dále je zmáčklá kapota u pravého světla. Na levých dveřích je velká promáčklina ve středu završená ostrým zásekem a pod ní téměř sešrotovaný prah, který je navíc dole i nahoře prasklý, na druhém prahu jsou jen tři drobné záseky a na zadím dílu větší promáčklina nad kolem, dále jsou oba boky posekány drobnými záseky. zadní nárazník je na pravé straně lehce promáčklý jinak nic. takže to je výčet úprav, dále je auto komplet v základu a dělám na výfuku. Ten když jsem slepil tak ne zrovna ideálně seděl takže sjem ho překitoval a obrousil a dostane nový lak, takže zatím takhle doufám že se bude líbit :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil Hy.accy dne 18 led 2009, 16:17, celkově upraveno 3
Hy.accy
Člen scalecars

Re: Nissan Silvia - tréninkový vůz

Příspěvekod Nuf!k » 10 pro 2008, 14:50

už teď čučim ... fakt pecka ty promáčkliny sou tak reálné :potlesk: .. a až to bude hotové no mňamka jen tak dál :pivo:
Obrázek
Obrázek
Nuf!k
1:18

Příspěvekod Saimon » 10 pro 2008, 17:36

pekné pekné len to lízatko podľa mňa by v reáli nebolo tak ohnuté, skús na tom popracovať. inak dúfam, že bude aj popraskaný lak a tak... ;)
Saimon
1:12

Příspěvekod Lancer » 10 pro 2008, 19:32

Hehe, moje bejvalka :lolek: .
Ten nárazník by určitě nevypadal tak, jak si ho udělal. Ve skutečnosti bude vyribenej z BAS plastu, tak že by max. praskl a kus se z něj vyštípl... Zadní nárazník to samý... Vzpomeň si na Vrťasovi nárazníky na jeho ex-dvoustovce.Popraskaný a pod vylámanejma místama byla vidět pěna, kterou jsou tyhle nárazníky vycpaný. Prahy jsou to samý. Jenom by se asi odlouply celý. Nebál bych se tedy jeden shodit úplně.

Hodně štěstí :zadek:
Lancer
1:24

Příspěvekod group b » 11 pro 2008, 15:20

nenech se od Lancera odradit, dělá si z tebe :zadek:
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Lancer » 11 pro 2008, 17:10

Já nikoho od ničeho neodrazuju :pivo: jenom sem napsal, ja se věci mají... Určitě znáš ze rally, jak vypadaj nárazníky po RZ ( pokud nějaký zbydou :mrgreen: )
A psát, že to má super ( jako že má ) je zbytečný, protože to každej vidí :drive:
Lancer

Příspěvekod Madish » 11 pro 2008, 17:34

Nevadí, laik nebo ti, co se nezajimaj o motorsport to nepoznají :)
Ale líbí se mi nápad, hmm, měla by se napravit reputace, že co je na trénink je rozmlácený :D
Obrázek
Madish

Příspěvekod strejda_takeshi » 12 pro 2008, 00:58

je to moc obouraný,ten předek a prahy jsi mohl decentněji,a s tou kapotou jsi to přehnal,teď ti tam nesednou světla,tak je budeš muset nějak zlámata,to bude chtít vymyslet aby to nebyla nakonec prasárna,hodně trpělivosti :banan:
strejda_takeshi
1:43

Příspěvekod Maverick117 » 12 pro 2008, 20:22

alebo možno povytiahnúť celú parabolu kúsok von (ulamané úchyty) poprípade opak a zatlačiť ho kúsok dovnútra :idea: uvidíme čo vymyslí majiteľ poprípade keď tak načrtnem ... ale toto budem sledovať určite, zaujímavý projekt.
Obrázek
Patrím do "klubu" víkendových modelárov...
Maverick117

Příspěvekod Hy.accy » 12 pro 2008, 20:54

já vám moc děkuju za váš zájem který mě těší a za vaše připomínky, jak je vidno odstartoval to Lancer (kdo jiný že hehe :D ) ale musím mu klukovi ušatému dát v mnoha věcech za pravdu tak tedy, co se týče kastle tu jsem prohlídl a s tou jsem spokojen, pak přišel na řadu přední nárazník, ano má pravdu, udělám v těch malých rýhách malé odštěpky co se týče lízátka část půjde pryč. zadní nárazník moc mě nadchl nápad lancerův s tou pěnou v nárazníku, takže zkusím udělat v zadním díru a v ní imitaci té pěny. co se týče prahů tak na tom méňě poruchaném udělám odštěpky a na tom druhém ještě nevím, takže tak teď každému odpovím :)
Nuf!k. díky moc ale je tam spousta práce :)
Saimon: taky díky, lízátko se poupravý a popraskaný nebo strhnutý lak právě zkouším:)
Lancer: pane nápady máš, takže díky a měl bych na tebe otázku myslíš že kdybych ten druhej prah shodil mám to nějak poruchat i pod ním tu kastli nebo ne? a co kdybych tam z něj nechal třeba ty bočnice?
Group: neboj nenchám se odradit to by už muselo bejt :)
Madish: díky mockrát, no řekněme že je to na tvrdší trénink taková autoškola okruhu :D
strýc takešhů: neboj světla vše sedí, původní stavbu jsem neporušil :)
Maverick: děkuju, kdyby jsi mi to načrtl byl bys moc hodný tvůj nápad taky vypadá zajímavě :) ;)
Hy.accy
Člen scalecars

Příspěvekod Maverick117 » 13 pro 2008, 00:50

jasne načrtnem a zajtra ti to tu nahodím inak po prechádzke na nete som natrafil na toto keby si sa chcel pohrať zo :zadek: tak tu máš chudáka Skyline :
Obrázek

toršičku extrém ale čo už stáva sa:
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

apropoo to svetlo som myslel niečo v takomto štýle:
Obrázek

no veľa záleží na tom kde to "klepneš" podľa toho ako máš ty klepnutú masku respektíve kapotu mal by si mat vnútornú časť svetla (pri maske) stlačenú dovnútra (keď tak popraskané sklo môže byť ale aj nemusí záleží od sily nárazu) a vonkajšiu (pri blatníku) časť svetla zase naopak von... pohrám sa s tým v Photoshope a skúsim tam niečo vyšpekulovať :oops:
Obrázek
Maverick117

Příspěvekod Saimon » 13 pro 2008, 15:08

chúdence, no ale čo už, to sa v D1 stáva :lol: určite by som to nehnal až do takého extrému ako je tá biela silvia, skôr niečo ako to bmw ale kapotu by som nekrivil až tak, dal by som vyskočené svetlo, nárazník visiaci len na 1 strane samozrejme, maska skrivená a kapota zhrbená ale nie veľmi. tak by to bolo fajn podľa mňa ;)
Saimon
1:12

Příspěvekod Maťo69 » 13 pro 2008, 19:09

Ja by som sa inspiroval Nomukenom :mrgreen:
Maťo69
Moderátor

Příspěvekod Marek_sk » 13 pro 2008, 20:37

ja by som nechal len zadok a predok by som vytmelil ram je toho moc......ale zadok a prah je suprovy
Marek_sk

Příspěvekod Maverick117 » 13 pro 2008, 21:19

no tu sú tie náčrty prepáč za kvalitu sú to fakt len náčrty:

náraz č.1
Obrázek

bol by smerovaný na stred kapoty (na tú časť kapoty ktorú máš už spravenú, poškodenú) smer nárazu označuje špika, tmavá časť svetla by bola zatlačená okraj vytlačený naopak von. (poškodenie kapoty samozrejme nárazníka som ti nekreslil)

náraz č.2
Obrázek
tento náraz je smerovaný na okraj vozu teda presnejšie povedané na jeho hranu. V tomto prípade by to prebiehalo následovne. svetlo na ktoré je náraz smerovaný (sklo by na ňom z najväčšou pravdepodobnosťou prasklo) pričom by jeho vonkajší koniec tlak nárazníka a čiastočne uchytenie ťahalo dovnútra. vnútorná časť svetla pri maske by urobila presný opak vytlačilo by ju von.

POZOR: veľa záleží do sily nárazu to je jasné a aj od toho do čoho narazí. pri prvom prípade takisto môže popraskať sklo na svetle no druhej strane by sa pravdepodobne nič nestalo nakoľko náraz máš smerovaný viac na svetlo druhé. no pri okruhu mám pocit že prvá varianta je skôr nepravdepodobná že by sa také niečo stalo (v reály chytiš takto napríklad pri parkovaní značku, osvetlenie alebo do teba niekto nacúva.... niečo podobné by platilo aj pri druhom náraze. záležalo by od uhla nárazu a samozrejme sily. keby hranu svetla chytil kolmo na napríklad zvodidlá tak by to svetlo určite rozmlátil celkom a z najväčšou pravdepodobnosťou by rozlámal uchytenie na druhom svetle viď obrázok toho Bavoráka. pokiaľ by tú hranu skôr šuchol tak v tom prípade by to bolo ako som ti to načrtol (ovšem nesmieš zabúdať na poškodenie blatníka, nárazníka a čiastočne kapoty.) poprípade rozbitie skla svetla ( alebo jeho časti)

Teraz už je len na tebe či sa do toho pustíš alebo nie ... v každom prípade držím palce :smile:
Obrázek
Maverick117

Příspěvekod Hy.accy » 14 pro 2008, 14:37

Všem děkuju za komentáře :)
Saimon, ano něco přesně takového bude :)
Marek: taky díky, doufám že tě potěší že vzhledem k úpravě předku jsem zadělal bouchnutí na zadním blatníku a ještě k tomu několik věcí, máš pravdu bylo by toho moc už ;)
Maverick: tebě kluku jeden moc děkuju nápad číslo jedna mě hrozně zaujal, něco podobného jsem viděl i na okruhu v osoně, takže myslím že to zas tak nerpavděpodobné není, jinak teda sjems e ispiroval takže je schrbená kapota decentně a zárověn tak aby nešla pod nárazník ale byla ve stejné výšce, světlo bude tedy zapadlé a na druhé straně vystouplé, dál nárazník na téhle poškozené straně bude lehce vyset a nebude lícovat na druhé bude vše jak má být a zde fotky, prosím berte to s rezervou je to poslepované páskoutakže nesedí skoro nic ale spíš aby jste viděli kapotu jak vypadá :)
doufám že se bude líbit :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Hy.accy
Člen scalecars

Re: Nissan Silvia !novinky 14.12.!

Příspěvekod Maverick117 » 14 pro 2008, 16:22

Nemáš zač rád pomôžem keď môžem. A čo sa týka auta tak vyzerá to veľmi dobre teším sa z toho že sa ti to takto páči...

Ešte otázka keď vravíš že si to videl takto bolo to pri závodoch alebo len free jazda? pri závodoch to nie je nepravdepodobné skôr časté (čo nedobrzdíš neukecáš - heslo našej autoškoly :drive: ) ... ono je to vlastne jedno ako som povedal záleží od sily a smeru nárazu takže nakoniec je všetko možné :pivo:
Obrázek
Maverick117

Příspěvekod Maťo69 » 14 pro 2008, 17:55

To je heslo aj motorkarov ( myslim superbikov - vratane mna ) :mrgreen:

Inak kapota je pecka, len tak dalej ;)
Maťo69
Moderátor

Příspěvekod strejda_takeshi » 15 pro 2008, 23:40

hochu dával jsi to na spc ?
strejda_takeshi

Příspěvekod bluečko » 18 pro 2008, 15:37

no nei to nejhorši je to pekne ale podle me maš tu kapotu popučenou docela blbe aby se ti takhle ohla kapota musel by to byt čelni naraz a ztoho to nejde poznat protože spojler je jak štak v pořadku chtelo by to sem tam i odlomenej plast ;) jinak jedeš paradne držim palce
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko
1:18

Příspěvekod strejda_takeshi » 18 pro 2008, 18:39

trefil závoru u výjezdu,detaily bych neřešil,někdy jsou auta dokola netklý a hozený přes střechu :lolek:
strejda_takeshi

Příspěvekod Maverick117 » 20 pro 2008, 16:49

blue&red..in..white píše:no nei to nejhorši je to pekne ale podle me maš tu kapotu popučenou docela blbe aby se ti takhle ohla kapota musel by to byt čelni naraz a ztoho to nejde poznat protože spojler je jak štak v pořadku chtelo by to sem tam i odlomenej plast ;) jinak jedeš paradne držim palce

Však to on nepovedal že to ma hotovo. K narázníku sa ešte nedostal na tom sa pracuje pokiaľ ja viem. Citujem: "...dál nárazník na téhle poškozené straně bude lehce vyset a nebude lícovat na druhé bude vše jak má být a zde fotky, prosím berte to s rezervou je to poslepované páskou..."
Obrázek
Maverick117

Příspěvekod Joseph » 20 pro 2008, 23:36

To je tak když někdo jen odpovídá na obrázky a nečte. Vypadá to zatím hodně reálně, těším se na další ťukance ať je to čím dál tím víc realističtější. Nějak se vyžíváš v těchhle bouračkách... :smile:
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod Vrtas » 20 pro 2008, 23:43

Nazdar. Je to přesně tak jak řiká Péťa Eisů
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ať se daří ;)
Vrtas
1:87

Příspěvekod Joseph » 20 pro 2008, 23:45

To, že vepředu do někoho vážíš chápu, ale zadek omlácenej jakoby od golfový hole... :mrgreen:
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Další

Zpět na Modely formulí a okruhových aut