Sierra cosworth je pro mě srdeční záležitost. Velice výkoný motor, pohon zadních kol, samosvorný diferenciál, aerodynamická karoserie, prostorný interier.... Auto , které dokáže přinést hodně zábavy. To jsou důvody, proč sem se i já do cossie zamiloval. A tak jsem sháněl a sháněl, až jsem v Belgii sehnal dnes již raritní stavebnici od Tamiye. Kmodelu jsem objednal sadu plechů od REJI určenou pro Audi Quattro, ze které nakonec mnoho dílů nepoužiju, sadu brzdochák kotoučů firmy Crazymodeller, sadu stěračů od téže firmy, sedačky od REJI a mnoho dalšího. Ze stavebnice chci postavit model auta, které by mohlo jezdit kopce, okruhy, rally, drifty... Prostě auto pro radost. Proto ho taky dávám do sekce závodních aut. Na modelu se pokusím znázornit všechny detaily podvozkových částí, pokusím se i o novostavbu motoru a převodovky. Když už budou na modelu vynikající leptané brzdy, je škoda je neukázat. Proto jsem se rozhodl o sundání jednoho kola.
Takhle nějak by mohla vypadat karoserie modelu

A tady už jsou fotografie ze stavby

Na případné dotazy rád odpovím.
Model je v současnosti odložen a věnuji se jiným modelům, které bych časem taky rád ukázal.