Queen Mary 2 1/400 Revell

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Queen Mary 2 1/400 Revell

Příspěvekod DORIS » 25 led 2009, 14:45

Ráda stavím i civilní lodě moderní konstrukce, takže tato kráska mi ve sbírce nesměla chybět. Přesnost a kvalita odlitků fy Revell byla v porovnání s cenou tohoto modelu jen průměrná, což bylo trochu zklamání, nicméně ztvárnění lodi není špatné a potěšilo mne, že byly použité i čiré díly, které zlepšily finální vzhled modelu.
Obrázek Obrázek
Obrázek
Postupně sem přidám ještě další podrobnější fotky.
DORIS
Člen scalecars

Re: Queen Mary 2 1/400 Revell

Příspěvekod group b » 25 led 2009, 15:18

Tak tohle je takovej mořskej autobus, oproti Quenn Mary 1 je to víc barák než loď, ale hezký to máš no ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 25 led 2009, 18:23

Díky! Ten model v pozadí je Queen Elizabeth2 v měřítku myslím 1/1200, je to rovněž model od Revellu.
Jinak z těch osobních lodí mne nejvíce lákala France, patřila v sedmdesátých létech minulého století k největším a nejluxusnějším lodím, které brázdily Atlantik. Měla to být vlastní projekce, jako u osvětleného Titanicu, ale nesehnala jsem podklady. :( V novější podobě se mi už nelíbila. Stále nespokojení a stávkující Francouzi loď prodali norské společnosti a ti ji přestavěli na pro mne nevkusně vzhlížející loď, kterou nakonec odsoudili ke zkáze. :(
Ty současné výletní lodě jsou spíše jako paneláky, ale chybí jim elegance a členitost.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 25 led 2009, 18:49

přesně, chce to tak Normandii, Lusitanii, Olympic atd. To ještě byly královny moří.
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 27 led 2009, 17:44

To je fakt, ty staré lodě měly své kouzlo. Novější mi mnohdy připadají jako paneláky nebo krabice.
No, udělala jsem ještě několik fotek QM2, aspoň má typické barvy připomínající ty starší parníky. ;)
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Barvení modelu by ještě zasloužilo větší kvalitu, ale holt, chybami se člověk učí. :blush:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 27 led 2009, 17:59

Je neuvěřitelné, co máš za sebou modelů.. :no: vypadá velmi majestátně.. já sice tyhle obludky moc nemusím, ale dcerce se vcelku líbí, tak si asi jednu časem taky postaví... jak dlouho už modelaříš? :)
gedash
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 27 led 2009, 18:37

gedash: Děkuju! Modelaření se věnuji cca 26 let. Papíráky jsem se už jakž takž naučila, ale u plasťáků mám ještě co dohánět. :oops: Z těch osobních lodí je mým nejoblíbenějším Titanic, a to nejen kvůli vzhledu, ale i historii. Toužila jem i po modelu France, viz můj výše napsaný příspěvek, ovšem to se mi dodnes nesplnilo. Moderní lodě alias velkokapacitní plovoucí paneláky už mne tak neberou.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 27 led 2009, 19:11

Tyhle fotky jsou pěkný, je vidět, že ty nový lodě si něco ponechaly ze starověku - ten kloun na prorážení trupu konkurence :D
Mě civilní moderní lodě nikdy netáhly, měl jsem jedinou touhu postavit model ale nikdy jsem o něm neslašel - největší záoceánský parník všech dob Great Eastern. To by bylo maso. Když si vezmete, že to mělo průměr lopatek přes 20 mertů ...
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 27 led 2009, 19:36

Jj, Great Eastern jsem kdysi měla, byl to model od Revellu, takové dlouhé "něco" snad se sedmi stěžni a oplachtěním škuneru. Kolesa po bocích a vzadu lodní šroub. Pěkný macek to musel být ve skutečnosti...
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 27 led 2009, 19:55

to je přesně ono, bylo to tak hrozný dílo, že s tím lidi nechtěli jezdit, takže sloužila pro kladení podvodního kabelu mezi Evropou a Amerikou :o
group b
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 27 led 2009, 22:25

DORIS píše:gedash: Děkuju! Modelaření se věnuji cca 26 let. Papíráky jsem se už jakž takž naučila, ale u plasťáků mám ještě co dohánět. :oops: Z těch osobních lodí je mým nejoblíbenějším Titanic, a to nejen kvůli vzhledu, ale i historii. Toužila jem i po modelu France, viz můj výše napsaný příspěvek, ovšem to se mi dodnes nesplnilo. Moderní lodě alias velkokapacitní plovoucí paneláky už mne tak neberou.

26 let? :scared: ty jo, to si modelařila už jako batole, ne? :mrgreen:
gedash
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 27 led 2009, 22:45

to já taky, nejraději jsem měl tmelení. Tmelil jsem plíny :D :D :D
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 28 led 2009, 10:34

Jako batole jsem akorát ráda cokoliv rozebírala a zase montovala..... :D Modelaření se věnuji od svých šesti let. První modely jsem viděla u souseda, který mi pár nesestavených vystřihovánek z časopisu ABC věnoval. První modely mi stavěl otec, který ale neměl moc čas, takže jsem to okukovala a zkoušela postupně sama. No a ono to šlo a docela mne to začalo bavit.... 8-)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 28 led 2009, 10:40

Já s papírovejma modelama začla tak v jedenácti .. měla jsem prima mladou sousedku, která neměla své děti a hodně se nám věnovala.. a skončila na střední.. většinou jsem si stavěla hrady a občas nějakou loď.. pak jsem toho na dlouho nechala, jen jsem v té době postavila plastikový model jen tak z krabičky byl to čumákový kamion Volvo 670 a ten taky vypadal.. :P . Celý natíraný štětcem no fuj.. jinak z této doby mi žádný model nezůstal... dá se říct, že naplno modelařím až posledních 6 let.. :(, po tom, co jsem si cíleně za manžela vybrala modeláře.. :mrgreen:
Je obdivuhodné, co si za tu dobu dokázala postavit ;)
gedash
Člen scalecars

Zpět na Na skok do ...