HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Re: HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Příspěvekod DORIS » 15 lis 2009, 16:42

Děkuji Vám za komenty a pochvalu, hrozně moc si toho vážím a povzbuzuje mne to k další práci.K tomu zcvoknutí a hospitalizaci mi obšas už moc nechybí, ale myslím, že bych tam zapadla..... :P S těmi svými praštěnými nápady... :whistling:
Dnes jsem celý den dělala retušování, sluníčko mi pomáhalo a odhalilo řadu nedostatků, takže bylo co opravovat. Za chvíli se pouštím do posledního velkého sousoší, které bude na přídi lodi. Vypadá takto v originále:
Obrázek
Celé to bude na modelu cca 6-7cm vysoké, ale snad to zvládnu alespoň trochu napodobit z moduritu. :blush:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 15 lis 2009, 17:29

tak to už je opravdu na svěrací kazajku a MUDr.Chocholouška :scared:
Ať se zadaří ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 16 lis 2009, 13:01

group b: Děkuji za přání! :flowers:
Chocholoušek už byl málem na cestě k nám, ale nakonec jsem to zvládla. :) Během jednoho dne jsem vytvořila poslední velkou sochařskou výzdobu na přídi modelu, ještě není kompletní, ale i tak to byla fuška. Celé je to vysoké necelých 7cm. Trochu jsem musela upravit proporce a tvary sošek, aby to pěkně pasovalo při osazování. ;)
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Saimon » 16 lis 2009, 14:13

Keď už DORIS hovorí že to je fuška, normálny smrteľník by to určite nezvládol :D Je to nádhera, nerozoznal by som od skutočnosti 8-)
Saimon
1:12

Příspěvekod group b » 16 lis 2009, 17:12

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 16 lis 2009, 18:33

:o šílenost ...
Vypadá to ale nádherně!
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 18 lis 2009, 13:03

Moc Vám děkuji za ohlasy, přiznám se, že jsem se toho sousoší zpočátku dost bála, jak to vůbec půjde, ale nakonec jsem se s tím poprala a po vypálení to dopadlo dobře. Už mi zbývá jen vyrobit malou sochu andělíčka na každou stranu, nicméně netuším, kde by měla být umístěná, když tvar přídě se liší od podstavce, na kterém je sousoší nyní vystavné v muzeu. No uvidím, model stavím hlavně pro radost, historická věrohodnost je vzhledem k neúplným a kontraverzním podkladům druhořadá.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Buchta » 22 lis 2009, 11:06

Bum...

a to mi psycholog říkal, že ty prášky zaberou, no jasně......

je to naprosto famózní...... ;) seš nejlepší....

to zachvilec nebude Scalecarsclub ale Dorisclub :)
I'm Peugeot Fan :pohar:
Peugeot 406 :-*
project:
CCF:20%
R4:50%
Comming soon:C2,205 EVO III-comeback, 406 coupé, xara project
Buchta
1:18

Příspěvekod DORIS » 24 lis 2009, 13:17

Buchta: Díky moc za koment a pochvalu! :flowers: Rozhodně je ještě dost toho, co by se dalo zlepšit v mé práci. Nejlepší rozhodně nejsem :blush: , snažím se však ze všech sil se s každým modelem posunout dál a ztvárnit ho způsobem, aby těch chybek bylo méně a výsledek byl lepší než u těch předchozích. Jsem moc ráda, že jsem zde zapadla a mohu s Vámi sdílet tuto zálibu.
Práce pokračuje sice rychle, ale vizuálně je to mnohem méně znát, protože přichází na řadu drobotina, která je hlavně náročná na čas a precizní práci.
Zde jsou novější fotky, pokračuji na zábradlíčku a začišťování přídě,světlících na palubách, na svých místech jsou i boční odrazníky a budou se za chvíli vyrábět i schůdky a další dekorace na bocích lodi....
Osvětlená záď:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trup s odrazníky - trochu jsem je upravila oproti předlohy:
Obrázek
Trochu jsem i patinovala.....
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Zlepšovák pro tvarování dílů....
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil DORIS dne 24 lis 2009, 21:51, celkově upraveno 1
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 24 lis 2009, 17:20

zase tu na to koukám jak když volovi nadloubou :scared: tohle bych snad s vypotil s maximálním úsilím z plastu, ale co ty na tom děláš, to zůstává rozum stát. Zas mě ta modelařina přestala bavit :oops:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Buchta » 24 lis 2009, 17:52

jestli ty děláš chybky, tak moje chyba byla to že jsem začal dělat minituning :oops:
project:
Buchta

Příspěvekod group b » 24 lis 2009, 19:11

Buchta píše:jestli ty děláš chybky, tak moje chyba byla to že jsem začal dělat minituning :oops:

to je pravda, papír je levnější :D
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Buchta » 24 lis 2009, 19:28

Groupe :D :P :P no a navíc se dá recyklovat fuck
project:
Buchta

Příspěvekod Joseph » 24 lis 2009, 21:30

Panebože ono to je i osvětlený ... já se se svýma modelama můžu jít zahrabat, to co tu předvádíš ty je nemožné... jsi vůbec člověk ? :shock: :P
Je to opravdu nádherný, nebojíš s, že ti korela klovne do modelu ?
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 25 lis 2009, 09:31

Moc Vám všem děkuji za komenty, potěší to! :flowers: :flowers: :flowers:
Group b: Z plastu též existuje, dělá ji Heller, měřítko 1/100, ale je to celkem pálka, takže jsem raději šla do papírové Vicy. Aspoň to budu stavět trochu déle. :mrgreen:

Buchta: Ale dělám chyby ;) a není jich málo :oops: , jenže učený z nebe nespadl...Bohužel jen tak se mohu z nich poučit a snažit se je příště už neudělat nebo je minimalizovat.

Joseph: Korelák je poměrně hodný, modelu si moc nevšímá, sice někdy mi na něj přistane, ale nic se tomu nestane. Proti té lodičce je to drobek. Jediné, co ho láká, jsou třpytivé předměty, zejména moje náušnice, když mi sedí na rameni, a drobné papírky, kterých je kolem modelu mnoho. Mám ho skoro celou dobu venku, pohybuje se volně po pokoji a občas mi zapózuje při focení. :D
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Buchta » 25 lis 2009, 09:41

jo doris já ti věřím, ale já tam prostě žádnou chybu nevidím... :?
project:
Buchta

Příspěvekod group b » 25 lis 2009, 11:29

Doris, něco bych pro tebe měl, ale je to jen plast :oops:
Lákala by mě hlavně ta velikost a měřítko
http://www.taos.cz/plachetnice/
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 25 lis 2009, 11:52

Group b: Díky moc za odkaz, jsou to nádherné modely a cena je taky super, škoda, že mají některé vyprodané, zrovna ta první by se mi hrozně líbila. Ale i tak je to super nabídka vzhledem k ceně a měřítku. Že bych napsala Ježíškovi? :shifty: :D
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 25 lis 2009, 17:33

DORIS píše:Group b: Díky moc za odkaz, jsou to nádherné modely a cena je taky super, škoda, že mají některé vyprodané, zrovna ta první by se mi hrozně líbila. Ale i tak je to super nabídka vzhledem k ceně a měřítku. Že bych napsala Ježíškovi? :shifty: :D

právě tu první jsem měl na mysli, ráno tam ještě to vyprodáno nebylo . Cena je to úchvatná, otázkou je, jak to pasuje, ta Linbergovský modely byly vždy sázkou do loterie.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 25 lis 2009, 17:37

To ho máš pěkně vychovanýho. ;) Dokonce umí i dobře pózovat...má taky nějaké speciální vlastnosti jako ty? Neumí třeba stavět špičkové hotely pro ostatní papoušky ? :P
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 26 lis 2009, 08:48

Group b : Jj, ta první se mi líbí nejvíc. No budu sledovat, třeba ji zas dovezou a bude v nabídce. Ještě mne zaujala ta třetí Black Beard.... cena suprová, ale koukala jsem se na odlitky a mají horší kvalitu rytí - je pozitivní a ne negativní, takže spáry mezi deskami vystupují nad. Ale za tu cenu dost lákavé.
Joseph: Děkuju! Je to můj mazlík, dělá mi společnost a rozhodně se s ním člověk nenudí. Mi dovolí cokoliv, mohu ho hladit, léta za mnou, nechá se nosit na rameni , odkud sleduje vše, co dělám, rozumí dokonce i některým slovům, načež adekvátně reaguje. Mluvit neumí, ale je na tento druh papouška nadprůměrně chytrý a mazaný. Hraje si s různými předměty, nejraději s moji sponkou do vlasů, kterou tlačí před sebou až ji nakonec shodí ze stolu a má z toho očividně radost.... Používá nožičku jako velcí papopušci pro přidržování potravy. Dokonce se nechá rád vozit na RC modelech aut. :D Na manžela žárlí a má tendenci ho občas štípnout silným zobákem, když chodí po podlaze, musí si brát manžel papuče nebo aspoň hrubé ponožky, jinak to dost bolí.....Bere ho jako soka, ptáci člověka vnímají spíš jako kamaráda nebo partnera, ne jako pána, kterému by se podřizovali. Celkově nemá moc rád muže, myslím, že pozná u lidí pohlaví, protože ženské mu tolik nevadí. Tak tolik o našem opeřenci. :)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 26 lis 2009, 22:05

Tak to je dobrej ochránce a mazlíček. Já nikdy s papoškama takovou legraci nezažil, měl jsem akorát andlulku, která mi vydržela jen přes noc. Pak záhadně zemřela a zebřičku, která taky po asi půl roce zemřela. Ale vždycky jsem si přál kočku/kocoura do bytu. Ovšem jsem půl až 3/4 dne ve škole a neměl bych čas ji vychovat. Naučit ji chodit na záchod, tam kam má, naučit ji, aby neškrábala po futrech a kytkách apod. Třeba se mi to někdy splní...
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 01 pro 2009, 12:03

Joseph: Jj, zvířátka jsou radost, ale i odpovědnost a práce.
Na Victory už mám boční schůdky a dalších pár ozdob, nyní pracuji na lafetách, což je nekonečná a stereotypní práce, která v mnohém nebude ani vidět, jenže bez toho by to nešlo. ;) Dokončuji vnitřní schodiště v mezipalubí a co nevidět napevno osadím i záštitnou palubu na zádi a pak hurá na nábytek v horních kajutách na zádi. Asi udělám zas pár figurek námořníků...., aby to ožilo. :D
Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 01 pro 2009, 19:01

Škoda, že to nelze pojmout v pirátském stylu. Nechat někoho projít se po prkně... :P
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 02 pro 2009, 11:05

No to by bylo docela zajímavé pojetí, popravdě jsem uvažovala časem nějaký model dát na "vodu" a udělat tam větší posádku, z nichž by někteří členové dělali i zábavné kousky třeba v pirátském stylu... :D U Vicy se budu zatím držet při zdi, i když napadlo mne trochu si zalaškovat... Ještě uvidím, co přinese čas a možnosti výroby figurek. :shifty:
DORIS
Člen scalecars

PředchozíDalší

Zpět na Na skok do ...