HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Re: HMS Victory 1/96 papírový model od Shipyardu

Příspěvekod Saimon » 04 led 2010, 15:11

Dlho som sem nechodil ale teraz ako pozerám... čisté bláznovstvo toto, myslím, že na veľmi dlhú dobu naj model na scalecars a ani to nie je auto :mrgreen: Ozaj, tohto roku nebudeme vyhlasovať Top 10? :)
Saimon
1:12

Příspěvekod group b » 04 led 2010, 22:44

jen TOP 9, Doris s Victory je mimo soutěž první ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod M!chaL » 04 led 2010, 23:05

to je lodička :o u mě je to asi 20 z 10 :thumbup2:
Obrázek
M!chaL
1:12

Příspěvekod MildaS » 08 led 2010, 22:25

Navrhuju vyhlásit TOP 10 - pro normální lidi a pak MAD 10 - tam bude místo vyhrazený pro Doris, beavera, groupa a gedash :mrgreen:

EDIT: ajo, to máš pravdu groupe
Naposledy upravil MildaS dne 09 led 2010, 08:57, celkově upraveno 1
MildaS
1:18

Příspěvekod group b » 08 led 2010, 22:28

MildaS píše:Navrhuju vyhlásit TOP 10 - pro normální lidi a pak MAD 10 - tam bude místo vyhrazený pro Doris, beavera, groupa a gedash :mrgreen:

zapoměls na Marka Sk, Itchyho a další :)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 09 led 2010, 15:41

Děkuji všem za komenty a ohlasy k mé práci, moc si toho vážím a je to pro mne velká čest!
Určitě každý zde se snaží dát práci maximum a tvořit modely, jak nejlíp to umí bez ohledu na umístění v soutěžích a pod. Každá věc, do níž dá člověk kus poctivé práce a tudíž i života, je jedinečným dílem. Hodně obdivuji práci Vás všech, kdo jste na těchto stránkách, ráda zde nacházím inspiraci a potěšení při sledování krásných výtvorů, k nimž já mám ještě poměrně daleko a budu se muset polepšit :oops: , solidnější plastové modely aut jsem začala totiž stavět, až jak jsem přišla sem k Vám, protože mnohé jsem dřív dělala špatně nebo jsem neřešila plno vychytávek, které jste mne naučili právě Vy. U papíru jsem na tom trochu lépe, takže se snažím nyní co nejvíc to jde, abych tuto plachetnici zvládla.
Přátelé na slovenském DF papírových modelů mne nyní navnadili do tvorby dodatečné výzdoby boků, které sice na dobových kresbách lodi chybí, ale logicky by tam být mohly (u původní podoby Vicy skutečnmě byly). Jde především o estetický prvek, který sjednotí výzdobu, takže sochy nebudou jen na přídi a zádi, ale po celé délce boků v horní části. Ta je nyní černá, ale na topení už se suší kompletní sestava zlacených sošek pro jeden bok a zanedlouho plachetnici zkrášlí... 8-)
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod ladaf » 09 led 2010, 16:35

tak ty sošky sou teda masakr :w00t:
jak si je vyráběla, to ja taková ta papírkaše ( nevim jestli sa to tak píše :? ) nebo něco jinýho
I love the Symmetrical AWD and a lot of snow in winter.
ladaf
1:87

Příspěvekod DORIS » 09 led 2010, 19:58

Ladaf: Děkuji za pochvalu! Sošky a plastiky jsou z moduritu, který tvaruji pinzetou pod studenou vodou. Je to dost o cviku, ale dá se to. :)
Tak, a už je to hotovo. Zatím jen levobok, ale část pravoboku už je též ozdobena a zítra to snad dotáhnu, ještě je potřeba vyrobit novou sadu sošek a plastik. ;)
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 09 led 2010, 22:03

Doris, ty fakt chceš všechny otrávit co ?
Je to nádherný :o Když si představím, že se mi dneska nedařilo natřít kolo 1:32, a pak vidím tohle, tak ty ryby to jistí :(
group b
Člen scalecars

Příspěvekod 7fiesto » 09 led 2010, 22:46

toto sledujem od začiatku... no čo mám povedať :oops: PARÁDA :)
už aby to bolo hotové, už sa teším na 370Z :blush: :D
7fiesto
1:43

Příspěvekod DORIS » 10 led 2010, 19:32

group b: Ne ne, jen se díky tomu mizernému počasí chci nějak zabavit. No tak jsem si holt trochu hrála.... :D
7fiesto: Jak budou lepší podmínky, budu zas stavět plasťáky, nicméně nyní bych to musela stříkat ve sklepě a tam je bohužel hrozná zima kvůli nutnému větrání. Takže Nissánek příjde na řadu asi na jaře. ;)
Každopádně moc děkuji za pochvaly, hrozně mne to těší, že se Vám má práce líbí!

Tak a jsem tady se dalšími fotkami. Pravobok dokončen, dotáhla jsem i tu střední úzkou pasáž výzdoby na obou bocích a ještě jsem jako "bonus" vylepšila spodní části pod bočními galeriemi, které byly dosud jen s primitivní malovanou výzdobou z barevné přílohy vystřihovánky. Nyní to vypadá úplně jinak. 8-)

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Takto vypadala původně spodní část pod galeriemi, na fotce se již na její úpravě pracuje:
Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 10 led 2010, 20:00

Tak mě napadá, jak se jmenuje soutěžní kategorie stolních plachetnic ? C2 ? Chtělo by to po dokončení zkusit mistrovství republiky ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 10 led 2010, 21:51

Nevím jak by to Doris převezla ... kolik to má na délku ? Řekl byc tak 69,3 m a šířka 15,8 m
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 10 led 2010, 22:12

Účastnit se celostátní výstavy by byla pro mne pocta, ale skutečně model nemám jak převést, aby se transportem nepoškodil. Do auta se určitě nevleze, na délku bude mít přes metr a na výšku ještě o něco víc. Bez závětrovek bude jeho číře kolem 40 cm. Do klasického sedanu se nevejde, navíc takový model by musel být asi vsazený do skleněné skříňky a pevně spojen s jejím dnem, jinak by to nedopadlo dobře. No stavím to pro radost a asi by mne z výstavy s tímhle kouskem vypískali, páč to je dost individualizovaný model, který se neopírá striktně o historickou dokumentaci. Ale mi to tak stačí, stavba mne baví a to je to hlavní. :)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 10 led 2010, 22:44

jo, to chce pořádný auto :D
Ten můj Constitition má podobný rozměry. Do oktávky se nevešel, tak jsme museli vzít něco většího - Matize :P Tam se vešel v pohodě :w00t:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Lancer » 12 led 2010, 17:37

Je to mazec...
Ale upřímně se těšim, až loďku dokončíš a půstíš se zase do aut. ;)
Lancer
1:24

Příspěvekod DORIS » 12 led 2010, 20:50

group b: Do Matize? :o Tak to je gól..... :mrgreen: My máme kufr celkem velký, ale výška stěžňů je problém.
Lancer: Moc děkuju! Přiznám se, že se taky už těším na změnu, mám už doma dva modely aut a čekám až budou dobré podmínky na stříkání, venku to teď nejde a doma můžu jedině ve sklepě, kde je ale teď zima. Ještě mne dnes dorazilo, jak jsem našla na MPM mezi novinkami Mitsubushi Evo X od Aoshimy, páč se mi nehorázně líbí... :w00t:
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 12 led 2010, 23:27

no právě v tom je ten fór - Matiz je vyšší než normální sedany, tam se vejde na výšku ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 13 led 2010, 00:19

Při nejhorším ji doveze na výstavu na rykši :P
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 16 led 2010, 09:48

Na Victory jsou dokončena děla na spodních dvou palubách, krom prvního děla na obou stranách přídě jsem osadila všechny laufy, avšak je možné, že později ponechám některé střílny na jedné straně uzavřené:
Obrázek
Obrázek ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Maverick117 » 19 led 2010, 15:54

Nechcem byť zlý ale teba by mali zavrieť do blázninca aspoň na rok a nepustiť z tej krásnej bielej košele :lol: ... ale nie dosť srandy ...fakt smekám toto chce nie len odvahu ale aj riadnu dávku nervov a hlavne šikovnosti...ešte zopár takýchto modelov sprav a ja s tým seknem :lol:
Obrázek
Patrím do "klubu" víkendových modelárov...
Maverick117
1:24

Příspěvekod DORIS » 24 led 2010, 19:16

Maverick117: Díky moc, hned se mi lepí líp. :D
Přes víkend jsem dokončila první člun, je to rozměrově druhý největší na modelu. Ještě se později doplní vesla a mřížky na dně, ale toto budu dělat až po dokončení všech člunů. Čeká mne opět spousta retušování a nějaká vylepšení, což mi jako obvykle ukázaly detailní fotky....

Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Též je dokončeno kormidlo, které je trochu upravené pro lepší vzhled a je otáčivé.
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 24 led 2010, 19:23

Vypadá to neskutečně, člověk ani nechce věřit, že je to z papíru ...
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod group b » 24 led 2010, 19:40

dneska se člověk nemůže na nic spolehnout, koukám, už jí zase Chocholoušek pustil :( Už zas tu budeme jen statisti :oops:
group b
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 29 led 2010, 13:36

Dneska mi kolegyni odvezli do Bohnic, tak že bych ji poprosila, aby jí zajistili VIP místečko? :mrgreen:
gedash
Člen scalecars

PředchozíDalší

Zpět na Na skok do ...