Děkuji všem za komenty a ohlasy k mé práci, moc si toho vážím a je to pro mne velká čest!
Určitě každý zde se snaží dát práci maximum a tvořit modely, jak nejlíp to umí bez ohledu na umístění v soutěžích a pod. Každá věc, do níž dá člověk kus poctivé práce a tudíž i života, je jedinečným dílem. Hodně obdivuji práci Vás všech, kdo jste na těchto stránkách, ráda zde nacházím inspiraci a potěšení při sledování krásných výtvorů, k nimž já mám ještě poměrně daleko a budu se muset polepšit

, solidnější plastové modely aut jsem začala totiž stavět, až jak jsem přišla sem k Vám, protože mnohé jsem dřív dělala špatně nebo jsem neřešila plno vychytávek, které jste mne naučili právě Vy. U papíru jsem na tom trochu lépe, takže se snažím nyní co nejvíc to jde, abych tuto plachetnici zvládla.
Přátelé na slovenském DF papírových modelů mne nyní navnadili do tvorby dodatečné výzdoby boků, které sice na dobových kresbách lodi chybí, ale logicky by tam být mohly (u původní podoby Vicy skutečnmě byly). Jde především o estetický prvek, který sjednotí výzdobu, takže sochy nebudou jen na přídi a zádi, ale po celé délce boků v horní části. Ta je nyní černá, ale na topení už se suší kompletní sestava zlacených sošek pro jeden bok a zanedlouho plachetnici zkrášlí...