Tak jsem trochu uklízel a našel dio s autem. Měřítko je 1:72. Základem modelu je vrtulník PKZ-2, což měl být pozorovací vrtulník Rakousko-Uherské armády za první světové války. Ten jsem připravil k prvnímu letu bez pozorovatele, ukotvený na trojici navijáků. Model jsem doplnil o vláčkový stromek, trávu z chemlonu a nákladní auto z nějaké hračky. A takto to dopadlo
Tuhle šílenost si sem myslím už dával, nebo to bylo ještě na SXT ... rozhodně je to povedené dioráma, to om žádná, jen bych chtěl vidět jak poletí ta věc, která tam plní hlavní úlohu.
Myslel som, že v tej dobe už boli vrtuľníky na trochu lepšej úrovni... síce keď vezmem kedy boli prvýkrát použité lietadlá... Dioráma je to pekná, podľa môjho skromného názoru by to ale neletelo
tak to nemáš pravdu, tohle skutečně lítalo, on to nebyl až tak vrtulník v pravém slova smyslu, jako spíš takový motorový výtah. Vrtule to tlačily nahoru a pomocí těch tří navijáků se redukovala výška. Je jasné, že se to neujako, obsluha by byla strašně složitá.