Super Sršeň

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

Super Sršeň

Příspěvekod group b » 28 led 2009, 11:52

SA-321 Super Frélon ( česky sršeň) je největší francouzský vrtulník všech dob. Byl vyroben speciálně pro francouzské námořnictvo, jako dálkový prostředek pro ochranu vlastních atomových ponorek !!! a pro boj s hladinovými a podhladinovými cíly nepřítele.
Jako model byl těžko sejnatelný, v měřítku 1:72 jej dělala firma Mach 2, v měřítku 1:35 (to je on) Heller. V současnosti se ani jeden tento model již nevyrábí.
Impozantní krabice - dlouhá téměř metr, ukrývý cca 400 dílů, tenkou plastovou folii pro potažení rámů sedaček v trupu a několik leptů na sedačky a kulomet. Co ale model postrádá jsou motory a rozvody rotorů, ty jsem musel udělat sám :o
Součástí modelu jsou i protilodní střely Exocet, k dispozici jsou dvě, ale podle dokumentace vrtulníky nosily pouze jednu, na druhé straně pak jinou zbraň. Tak jsem vrtulník doplnil protiponorkovým torpédem. Další součástí je velký kryt radaru na přídi, ten na modelu chybí úplně. Při plnění bojových úkolů totiž létaly dva stroje, jeden s radarem beze zbraní, ten měl za úkol nepřítele lokalizovat a druhý se zbraněmi, ale s radarem, který na něj zaútočil. Takže návod s radarem a dvojicí střel je absolutní nesmysl. No dost historie, tady je můj malý ( asi půlmetrový) vrtulníček.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Re: Super Sršeň

Příspěvekod dawe82 » 08 úno 2009, 16:07

krasnej model a krasny detaily.... fakt perfrktni morska patina... ale co se stalo se zasklenim ?
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Re: Super Sršeň

Příspěvekod bluečko » 08 úno 2009, 18:40

krasa nojo pravy modelař se pozna hned 8-)
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko
1:18

Zpět na Na skok do ...