San Antonio de la Aranjues

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

San Antonio de la Aranjues

Příspěvekod group b » 27 led 2009, 19:40

Moje druhá postavená plachetnice. Model v měřítku 1:150, výrobce nějaká korejská firma. Jedná se o velmi zajímavý model, který představuje čtyřstěžňovou velkou galeonu . Na dvou zadních stěžních je latinská plachta. Takovýchto lodí bylo dle odhahu historiků postaveno méně než 30, čtvrtý stěžeň se neujal, všechny ostatní měly pouze jednu latinskou plachtu.
Na modelu je názorně vidět, jak bídně to vypadá, když jej postavíte podle návodu, bez úprav. Myslím tím zcela nepoužitelné plastové žebříky. No v té době jsem si nedokázal ani představit, že by se žebřík dal vyrobit. Na druhou stranu je to můj první pokus o stínování lodi pomocí temperových barev a jak vidíte, drží dodnes i po několika koupelích.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Re: San Antonio de la Aranjues

Příspěvekod DORIS » 28 led 2009, 10:26

Krásná galeona, mimořádně je zde zdařilá barevná imitace dřeva. Nejvíc mne dostala paluba. Neuvěřitelné, co jsi dokázal udělat s použitím temperek. Povrch jsi pak lakoval? I tvar lodičky je velmi zdařilý, je mnohem složitější, než většina podobných lodí z té doby. Líbí se mi moc.
DORIS
Člen scalecars

Re: San Antonio de la Aranjues

Příspěvekod gedash » 28 led 2009, 10:43

taky mám svou první loď s plastovýma žebříkama a až na plachty úplně bez patiny.. o to víc hodnotím tvůj zdařilý pokus.. vypadá to velmi reálně.. nehledě, že jsem tuto galeonu nikdy neviděla.. :)
gedash
Člen scalecars

Zpět na Na skok do ...