USS Constitution

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

USS Constitution

Příspěvekod group b » 25 led 2009, 16:01

Moje největší lodní želízko v ohni.
Měřítko 1:96, výrobce Revell,počet dílů - s lany dohromady okolo 4000 :o rozměry - délka po čelen 90 cm, výška cca 70 cm, šířka cca 50 cm.
Je to ohromný kus nábytku, blbě se to čistí. Asi takto

Obrázek

Model je stavěn částečně na efekt, loď je pod plným oplachtěním, takže by spodní řada děl měla být uzavřená. Doplněno o figurky od Preiseru - zase to nejsou původně námořníci ale železničáři, o pytle a sudy k vláčkům a o dělové koule - závaží do funkčních letadel.
Loď jsem stavěl cca 2 roky. Rok probíhala samotná stavba, druhým rokem jsem dělal švadlenku.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Re: USS Constitution

Příspěvekod MildaS » 25 led 2009, 18:06

:o :o groupe ty jsi "máster" to je nádherný. Z toho lanoví by mi asi brzo šiblo.... :D
MildaS
1:18

Příspěvekod DORIS » 25 led 2009, 18:13

Krásný model, na tom sis pořádně máknul, ale výsledek je perfektní! :thumbup1: Taky jsem po USS Constitution pokukovala, ale nakonec jsem dala přednost papírákům. Platové modely lodí mne nebaví natírat. :x Slušely by tomu látkové plachty, ale zase ta údržba, že? Jinak koukám, těch postaviček je tam docela mnoho, krásně to oživilo model.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 25 led 2009, 18:36

látkový plachty by šly, ale musela bys sehnat látku z padáčkových světlic, tu patřičně upravit v čaji a nikdy jí neušiješ, aby to vypadalo věrohodně, proto jsem použil ty plastový. Ještě ti napíšu jeden fígl - plachy se docela pěkně dělají z alobalu a drží tvar ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod DORIS » 25 led 2009, 18:39

Já používám na plachty syntetické plátno, namočím ho v silném čaji s cukrem a ještě tam přidávám trochu Herkulesu. Po zaschnutí je látka tvrdá a výborně drží tvar. Natvarovat a přešít to celkem jde, ale spíše se to hodí pro větší modely. U Bellony to šlo hodně dobře. Tady ty plachty budou sice menší, ale aplikovat by to určitě šlo.
Jinak budu ráda za další tipy, protože se ještě chystám vyměnit papírové vlajky na Belloně za látkové a tam právě potřebuji tenký a lehký matroš, co by držel tvar.
DORIS
Člen scalecars

Zpět na Na skok do ...