PRO MLADÉ MODELÁŘE - ČTĚTE - Macchi MC 200

Občas si mnozí z nás postaví něco jiného než auto, zde je možnost svá díla předvést.

PRO MLADÉ MODELÁŘE - ČTĚTE - Macchi MC 200

Příspěvekod group b » 19 led 2009, 12:58

Před cca třemi lety jsem vedl modelářský kroužek. Přišel za mnou jeden kluk s časopisem modelář a povídá mi : Modelařina je sice hezká věc, ale když tu čtu o různých postupech, patinátorech, vodičkách na dekály, varvách Vallejo atd, tak nikdy nepostavím pořádný model. Potřeboval bych vybavení za několik tisíc a kvalitní model taky stojí pár stokorun.
Tak jsem mu odpověděl, že mu ukážu, jak se staví levný model a stavěl ho na našich zchůzkách.
Základem je starý model od Směru 1:50 Macchi MC 200, který jsem sehnal za 17 korun. Dále jsem použil kousky plastů a hromadu drátků. Pro barvení jsem použil vodou ředitelné barvy Agama, natíral jsem to kombinací štětec a tupování molitanem. To je prakticky vše. Výsledný model by tedy stál i s veškerou výbavou - barvy, řtětce, pilníček, pinzeta ... maximálně 300 korun, ale nářadí a barvy by mu zůstaly na další použití.
A takto moje snažení dopadlo
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Re: PRO MLADÉ MODELÁŘE - ČTĚTE - Macchi MC 200

Příspěvekod Saimon » 21 led 2009, 21:01

to je síce pekné ale ja mám na to stále ten pohľad že bez prehnane veĹkých financií to proste nikdy nemôže byť dosť dobré...
Saimon
1:12

Příspěvekod group b » 21 led 2009, 21:19

no jak se to vezme. tenhle model byl na soutěži druhý z 17 přihlášených a určitě byl postavený za nejlevnější peníz ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 22 led 2009, 16:38

Krásně postavený a za málo peněz. Ty moje co mám doma postavené se tomu nemohou rovnat. Stojí za prd, nejradši bych je vyhodil do kontejneru.
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod DORIS » 22 led 2009, 17:16

Taky se mi tento model líbí. A co se financí týče, tak mi treba vyhovují modely z papíru, kde jsou pořizovací cena a často i doplňkový matroš poměrně levné. Třeba Bellona mne se vším všudy vyšla na necelé 2000,-. Kdybych podobný model dělala z plastu, pořizovací cena by byla asi trojnásobná a ze dřeva možná i destinásobná.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 22 led 2009, 17:35

to máš vcelku pravdu. Zhruba stejně velká USS Constitution ( to je ta moje největší holka, co tu ještě není) stála jen jako model 2200, k tomu dva kartony vteřiňáku, litr toulenu na lepidlo, pár kilometrů nití, barvy atd .
group b
Člen scalecars

Zpět na Na skok do ...