mini Show & Shine 2011 _ úprava soutěžních kategorií str.3

Informace o našich srazech

Moderátor: Nuf!k

mini Show & Shine 2011 _ úprava soutěžních kategorií str.3

Příspěvekod MiLič » 13 pro 2010, 21:01

Něco úvodem. K vytvoření této nové soutěže nás vedly zejména organizační důvody , jde nám především o lepší přístup poroty k hodnocení a snaha pozvednout úroveň upravovaných modelů!

Danou kategorii budou na každém, sraze hodnotit jiní porotci. !Kdyby si porotce vylosoval kategorii v které bude soutěžit tak mu model ohodnotí jiný porotce!

Hodnocení:
Hodnotit se bude opravdu vše! Od střechy přes interiér a motor až po podvozek! Pokud s modelem budete chtít soutěžit tak model musí být VYSTAVEN!

Za tyto věci můžete získat nebo ztratit body:

!!! tento níže uvedený rozpis se týká modelů v měřítku 1:18 ... pro modely 1:24 bude vytvořeno speciální hodnocení !!!

Lak:
Lesk, smetí v laku, fleky a pomeranč.
Viditelné rýhy pod lakem po broušení

Karoserie:
úprava karoserie, slícování karosérie (jen u modelů, které mají sundavací díly) propadlý /vystouplý kit

Interiér:
Bude se hodnotit jako celek: sedačky, tapeci, koberec, přístrojová deska. Zpracování detailů na středovém tunelu a přístrojové desce, tapeců dveří, sedaček a celkové barevné sladění.
Oprava z formy – zbroušení a vyhlazení dělících rovin, zahlazení spáry zezadu sedaček

Kola:
Budou se rozlišovat dvě varianty
Jednodílné - zdali jsou nalakované, nachromované, nazlacené
Dvoudílné – nachromované,nazlacené, vyleštěné límce, nalakované středy
Dále uchycení kol. Výběr pneumatik a správný směr vzorku

Motorový prostor:
Desingový vzhled ( Air-brush, pinstriping) zpracování (nalakování plastů) zahlazení motorového prostoru, nazlacení nebo nachromování motoru. Přidání hadic, kabelů atd.

Podvozek:
Lak popřípadě air-brush nebo pinstriping, výfuk, podběhy, nápravy, ramena, funkčnost - zatáčení kol, otáčení kol

Audio:
Nápad, zpracování ,realičnost - kabely

Detaily:

Těsnění dveří, těsnění okolo oken, koncovky výfuku zevnitř, aby nebyly chromové nebo stříbrné.

Celkové sladění modelu - kola, lak, design karoserie.

Na projektu mini Show & Shine 2011 se stále pracuje , proto zde budeme přinášet další informace a v neposlední řadě přineseme kalendář srazů ,kde bude soutěž probíhat :)

EDIT : v soutěži Show and Shine smí soutěžit pouze modely , které ve větší míře upravoval sám majitel a bude se přihlížet více na vlastní práci ,než na zakázkové práci ( bodykit , lak , atd )

___________________________________________________________________________________________________________

hlavní mediální partner : Tuning-magazine

Obrázek

sponzor:
Smallcars

Obrázek
MiLič
Moderátor

Re: mini Show & Shine 2011 _ seznámení a pravidla

Příspěvekod MildaS » 13 pro 2010, 21:40

Jsem moc rád, že se bude hodnotit i funkčnost podvozku, ale moc mi není jasný hodnocení karoserie.
Když např. na F350, GMC, F1 a Nomádech nemám bodykit a chtěl bych s některým z nich soutěžit tak kvůli tomu budu mít 0 nebo -X bodů? :shock:

PS: nejde mi o body navíc, ale o to, že třeba na pickup se těžko vymýšlí bodykit tak aby se tam hodil ;)
MildaS
1:18

Příspěvekod Mr.Stilisimo » 13 pro 2010, 21:48

Mildo informace o úpravě karoserie ještě upřesníme , díky za připomínku ... ano mám v tom taky prsty :)
Obrázek

VW, Audi, Škoda ...
Mr.Stilisimo
Administrátor

Příspěvekod Nuf!k » 13 pro 2010, 21:50

budu pokračovat v mildově otázce co modely bez motoru ???
rozdělní meřítek ?
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod MiLič » 13 pro 2010, 22:02

Rozdělení měřítek nejspíše ano protože srovnávat 1:18 a 1:24 je blbost jak už padlo v nějakých diskuzí takže toto je jen zatím obecné rozdělení za čátku sezóny času dost a mi se stěmi to drobnými problémy budem chctít nějak zabívat a určitě je i nějak řešit!
MiLič
Moderátor

Příspěvekod bovden » 13 pro 2010, 23:12

ještě že na to už se*u ,na takovýhle píčoviny bych už neměl nervy ani peníze ..sry za OT
bovden
1:24

Příspěvekod MiLič » 13 pro 2010, 23:42

bovden píše:ještě že na to už se*u ,na takovýhle píčoviny bych už neměl nervy ani peníze ..sry za OT

No víš Bovdene dělám to s Márou z důvodu zvednout kvalitu české minituningové scény opravdu na nějakou úroveň!
MiLič
Moderátor

Příspěvekod «JDMirek» » 14 pro 2010, 00:05

funkčnost - zatáčení kol, otáčení kol

sorry za ot ale kčemu je todle dobré? mě to příde jako blbost nebot pak líp ty modely sjížděj z poliček tosemi stalo u rx 8 a i u dalších modelů že málem sjela z vytríny a to jsem kontroloval rovnost podle vodovahy. tim chci říct někam odložíte model a on vám sjede a rosekáse už třeba někde na srazu stolek bude na nerovnem povrchu položíše tam model foukne větron a nehoda je na světě :D to říkam už z opatrnosti ;) a takže jeto určo dobrej nápad ale taky muže někdy i nadělat paseku
aspon další dobrá správa pro MildaSe tosemu hodí s hodnocením podvozku 8-)
Naposledy upravil «JDMirek» dne 14 pro 2010, 00:33, celkově upraveno 3
sprintujte pozadu bokem s dvoutaktem s turbem...
Obrázek
dawe82:Nepracujte netopýrem
«JDMirek»
1:87

Příspěvekod M!chaL » 14 pro 2010, 00:08

Já si myslim že je to doře takovýhle změny, ale na druhou stranu to může dost ladí odradit.
Obrázek
M!chaL
1:12

Příspěvekod dawe82 » 14 pro 2010, 00:31

Jo tak v tomhle vam fandim.. Sice bych nemel cas a zatim ani s cim objizdet ty srazy ale neceho takoviho uz bych se i treba zucastnil... I treba tak ze bych model pujcil nekomu kdo by tam jel... I kdyz to otaceni kol a zataceni taky obcas radsi napevno tak doufam ze za to bude minimum srazek protoze mi to prijde u modelu nepodstatný..:-)
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Nuf!k » 14 pro 2010, 18:02

no musim souhlasi otáčení kol je kravina, kdyvych chtěl soutěžit se golfem Mk II 1/24 tak dostanu body dolů že fujimi nedala přední kola otáčecí ? nápad dobrej ale je do docela nedomyšlené ....
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Mr.Stilisimo » 14 pro 2010, 18:13

Šlo mi spíš o to zatáčení přední nápravy ;)

A Nufiku přečti si ještě jednou ten text,že se ten rozpis týká modelů 1:18 , pro 1:24 bude upravenej ;)
Obrázek

VW, Audi, Škoda ...
Mr.Stilisimo
Administrátor

Příspěvekod Nuf!k » 14 pro 2010, 18:18

Marku já nevimu všech modely tady zatáčí asi přední náprava zatim sem neviděl že by tady někdo stavěl autobus (typu solaris)

Jinak to že pravidla sou jen pro 1:18 sem nezregistoval když taky ten text furt upravujete ....
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Mr.Stilisimo » 14 pro 2010, 18:25

Dobrej postřeh,ale z jistých zkušeností to radši píšu tak aby to pochopili i méně chápavý jedinci :)
Obrázek

VW, Audi, Škoda ...
Mr.Stilisimo
Administrátor

Příspěvekod «JDMirek» » 14 pro 2010, 18:38

ok tak tojo žes myslel otačení předních kol čily (řízení předních kol) tak sorry za planej poplach ;)
sprintujte pozadu bokem s dvoutaktem s turbem...
Obrázek
dawe82:Nepracujte netopýrem
«JDMirek»
1:87

Příspěvekod MiLič » 14 pro 2010, 21:34

Nufiku vím o jednom modelu, který to má a to Golf Kohuly ! Jinak pravidla jsme si sepsali sami ne jako Dan, že je kopíroval od velkýho Tuningu cupu a nikdy se jich asi nedržel.... Tím tě Dane nechci pomlouvat! Prostě fakt chceme zvednout kvalitu modelů......
MiLič
Moderátor

Příspěvekod MiLič » 19 pro 2010, 18:04

Jezdíme defakto stejně už druou sezónu skoro ve stejném složení rád bych najaře viděl nové tváře a tudíž víc modelů ......
MiLič
Moderátor

Příspěvekod Nuf!k » 19 pro 2010, 18:07

Na jaře budou papíry tak se na vás můžu přijéct juknou ale s modelama to bude horší :-D
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod TDi » 19 pro 2010, 20:35

Petře tak semnou určitě počítej já budu jezdit kam budu moct ;)
TDi

Příspěvekod honzacz » 20 pro 2010, 15:34

Já taky pojedu ale nejdrív musim udělat nějakej model :D
Obrázek
Obrázek
honzacz
1:43

Příspěvekod john-n » 20 pro 2010, 22:34

kluci chápu, že vám de zvýšení kvality a to oceňuju....ale upřímně, i když (vy co mě znáte) víte, že já se za bodama nikdy nehnal, ale tohle už je jak ve velkým TC, už to bude víc a víc o penězích-více dílný kola, zlato, chrom, airbrush apod...když nemáš známosti nebo balík peněz tak si neškrtneš :no: myslim, že by nebylo od věci si uvědomit jaká skupina lidí dělá...sou to kluci kolikrát ještě na základce, málo kdo má stálej příjem a kolik z nich si může dovolit v tomhle případě už tisíce do modelů? :unsure:
john-n
1:43

Příspěvekod kulda » 20 pro 2010, 22:43

souhlasim s john-n jeto fakt,některy jsou teprve na začátku a nemaj nato aby mohly vymakat model jako např. Milič,mr.stolisimo atd.toje asi k tomu co řikal john-n ;)
Obrázek
kulda
1:24

Příspěvekod MiLič » 20 pro 2010, 22:51

john-n píše:kluci chápu, že vám de zvýšení kvality a to oceňuju....ale upřímně, i když (vy co mě znáte) víte, že já se za bodama nikdy nehnal, ale tohle už je jak ve velkým TC, už to bude víc a víc o penězích-více dílný kola, zlato, chrom, airbrush apod...když nemáš známosti nebo balík peněz tak si neškrtneš :no: myslim, že by nebylo od věci si uvědomit jaká skupina lidí dělá...sou to kluci kolikrát ještě na základce, málo kdo má stálej příjem a kolik z nich si může dovolit v tomhle případě už tisíce do modelů? :unsure:

Johne děkuji, že i ty jses k tomuto vyjádřil. Chrom Zlato nebude problém už jsem o tom mluvil s jedným pánem a bude to za reálné ceny! i Air-brush klído udělá Fíla za rozumný ceny si myslím pro nás stačí se jen zeptat a Linky můžu zajistit já když to nebude na 1:43.... Tak nevím v čem je problém a neboj já taky nemám tolik peněz....Ale co jde to so snažím si udělat sám... Taky jsem začínal když jsem byl na základce a koukni kde jsem ted.... ( tím nechci říct že jsme tady toho nějaký šéft, jsou tu daleko lepší kluci než já a vím otom) Ale od Buraga jsem se dopracoval, až ke špičkovejm modelům! Je to jen se nad tím zamyslet!
Johne jen bych rád poukázal na jendu věc.... skoro každej druhej tu brečí že nemá kola atd a když se objednává z Nora tak nedáme dohromady ani 10 lidí co by něco chtěli tak pak je to těžký no .....

Kuldo....jde o to že je to něco novýho a z nový věci mají často lidi strach jde o to jenom to překousnout....
MiLič
Moderátor

Příspěvekod M!chaL » 20 pro 2010, 23:14

No Minituning je o pěnězích ale to byl i před zněmou pravidel, takže zas taková změna to není. ;) A pinstriping atd..d se dá i naučit podle mě teda 8-)
Obrázek
M!chaL

Příspěvekod Mr.Stilisimo » 20 pro 2010, 23:47

Tak Milič mě požádal abych se taky vyjádřil , stále se budu bavit o jednom a tom samém o co nám jde a to zvednout kvalitu modelů !

Jestli si někdo myslí že dá na model kola za 1500,- , pinstriping a buhví co ještě ,ale model bude mít tragicky zpracovaný úpravy,tak taky moc nepochodí ;)

V první řadě budem koukat na zpracování od vás samotného ,vše co jste si dělali na modelu sami je velkým + a nezapomínejte že to děláte hlavně pro sebe ,vy ten model budete mít na poličce,popřípadě že ho vezmete na sraz a potěší oko ostatních a ne jen kuli umístění v soutěži !
Obrázek

VW, Audi, Škoda ...
Mr.Stilisimo
Administrátor

Další

Zpět na Srazy ScaleCars