Tuto větu jsem prohodil v řeči s kamarádem modelářem Alešem. Doma chybělo pár akrylek do pistole, pondělní dopoledne bylo volné, žádný program, tak jsme se domluvili na cestě do Zlínské prodejny MPM za účelem zakoupení 2 lahviček tamiyáckých barev. Jenže znáte to - budou stačit dvě papírové bankovky s portrétem Karla IV., radši si vezmu ještě pár peněz na cestu, něco na zakoupení občerstvení. K tomu radši ještě něco přihodím, ale vlastně, co kdyby náhodou a další bankovky končí v rukách zapřísáhlého modeláře, který "kdysi" prohlásil, že s kupováním modelů si dá chvíli pauzu a skoro slíbil, že opravdu doveze jen barvy. Ale jak to bývá - dojdete do prodejny, na krabičky s modely se radši ani nedíváte, aby vás nějaký nezaujal, ale - plná šrajtofla, chuť něco stavit a modelářské srdce udělají své... Navíc jsem ve výloze uviděl 2 krasavce, které už mám v merku delší dobu - Imprezu WRC 2002 z Tour de France a Imprezu 2005 WRC z Monte Carla. Rázem peněženka zchudne, několikanásobně zmenší svou hmotnost. Tuto věc ale vyváží ten krásný, blažený pocit, když už si krabičku s modelem ( a hlavně slibované barvy) vezete domů. Myslím si ale, že podobná věc se stává u nemála modelářů :-k
Po příjezdu domů jsme s Alešem rozbalili krabičky ( mimochodem já stavím Imprezu z roku 2002, Aleš ročníku 2005), abychom něco nafotili a nastalo překvapení. Vím sice, že mnozí výrobci si nelámou hlavu s novými díly do o trochu novějšého auta, ale když jsme začali vybalovat rámečky a modely porovnávat, došli jsme k zajímavému zjištění. Moje Impreza měla ve stavebnici kola + kastli + světla + 6 rámečků s různými díly a z tohoto počtu rámečků jich bylo 5 shodných se stavebnicí, kteou koupil Aleš
Jinak Aleš bude stavit model pouze z krabičky + samozřejmě pár plechů. Já ( Joki) budu stavit model s lepty + pořád rozmýšlím, jestli model neudělat po lehké kolizi ( bez blatníku). Viz foto nakonci příspěvku.
Tady pár fotografií:

Která je která? :-k

Zdá se mi to, nebo to je opravdu stejné?

[-(

Tady pohled na všechny stejné díly ( zapomněl jsem tam ještě přihodit rámečky se skly)

Jinak takto to asi budu stavit, co si o tom myslíte, je to dobrý nápad?