Honda NSX

Rozpracované modely sériově vyráběných aut v originálním stavu

Moderátor: dawe82

Re: Honda NSX

Příspěvekod dawe82 » 17 srp 2009, 19:35

no asi jedine s tim pracovat takhle a ve finale to prilepit ke sklu a zaretusovat ten cernej sloupek by nemel bejt takovej problem ... ja kdyz se mi tohle stalo u plastaka tak sem do sloupku nacpal spicku spendliku ale nsx ma strasne tenky sloupky ... tam to takhle asi nepujde... :(
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Wass » 17 srp 2009, 19:46

Na černou střechu se sloupkama si netroufnu, lak se mi nemusí nanést dost kvalitně a maskovačka by to mohla strhnout a to já nechci riskovat, takže kaslte bude jednolitá, ale při červené barvě by to zaretušovat nešlo, jedině že bych dal NSX komplet do černý, ale černou na autech nemusím kvůli tomu, že někdy zaniknou tvary auta, proto bych dal raději červenou, žlutou a nebo bílou... ale jak to tak vypadá, tak prostě 2 milimetry vyříznu a tu mezeru spojím tmelem, asi to je jediný řešení, ten tmel by to měl držet pohromadě v pohodě, ještě se nad tím zamyslím, ale za dva dny mě nic jinýho nenapadlo.
Obrázek
Wass
1:24

Příspěvekod dawe82 » 17 srp 2009, 19:54

ten sloupek je sirokej asi milimetr a pulka z¨nej je tesneni.... takze cerny ... a na tom cervenym kousicku by to zaretusovat slo urcite taky .... (ja bych ale nsx stavel jedine jako phantoma .... proste to k tomu patri .. :))
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Wass » 17 srp 2009, 20:18

http://italianhorses.net/Wallpaper/NSX1024.jpg - těsnění tam právě skoro není vidět, je tam jenom z těch vnitřních hran, nemůžu se rozhodnout, ale asi tam fakt 1-2mm vyříznu a spojím to tmelem, podle mne to bude držet... ono to místo křupnutí není poznat ani po hmatu, ale je to vidět a podle mne by to byla docela vada, takže hold obětuju nějaký čas navíc... snad se to tedy veřeší...
Obrázek
Wass

Příspěvekod Nuf!k » 17 srp 2009, 20:28

Já bych to neřezal udělal bych tro jak řikal dawe82 přilepit k oknu :-) :)
Obrázek
Obrázek
Nuf!k
1:18

Příspěvekod dawe82 » 17 srp 2009, 20:34

este me napadlo to z ty vnitrni strany trochu ztencit a podlepit kouskem tenkyho plastu ... to by melo drzet .... de o to ze ten tmel se ti pri prvnim neopatrnym pohybu vysype protoze je siice tvrdej ale pri tomhle mnozstvi bude hooooooodne krehkej .... i kdyby si to mel podlepit tenkou folii tak to bude drzet vic ....
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Wass » 17 srp 2009, 21:11

Nufik: No sice by to asi drželo pohromadě, ale nebyl bych si tím tak jist... ale asi to udělám jako sekundární opatření.
Dawe: To je dobrý nápad, myslim, že to je přesně ono, sice to v takhle malých rozměrech bude pro mne dost těžký, ale mělo by to držet :) Po prvním surfu se to zakrylo a vůbec to nebylo vidět, až pak to zase prasklo, ale když to teď bude držet a zasurfuje se to a zalakuje, tak už tam ani nebude nic vidět :) Takže zejtra na tom začnu makat :shifty:
Obrázek
Wass

Příspěvekod MildaS » 18 srp 2009, 10:09

možná je to blbost, ale zkusil bych to zakápnout roztaveným plastem a pak obrousit :)
MildaS

Příspěvekod kohula » 18 srp 2009, 10:41

tak to máš moji upřímnou soustrast :cry: přesně tohle se mi stalo na civicovi. zkoušel jsem to různýma metodama zpravit, však bezúspěšně. Jen prosím neodřezávej ten kousek sloupku a nenahrazuj to tím tmelem! to je největší blbost, jakou můžeš při této opravě udělat. dawe82 má pravdu, je to křehké jak sv**ě :evil: mně se ani nepodařil ten kousek plastu zespod. ještě jsem zkoušel fígl "laminát" - zlepený sloupek a zespoda nalepený papírový ubousek a bohatě nasycený sekunďákem. však ani tohle mi nepomohlo. Jak se tak na to dívám, ten špendlík a přilepení k oknu bych teď asi považoval za nejlepší nápad.

nějak jsem se ti tu rozepsal, ale tohle mrzí i mě, vím jak jsem byl naštvaný já. skoro hotový model na kterém člověk stráví spoustu času a investuje do něj spoustu peněz a ono se to takhle pos**e.

sorry, ale k tomuhle jsem se musel vyjádřit ;)
Obrázek
kohula

Příspěvekod DORIS » 18 srp 2009, 11:11

Tohle hodně zamrzí, cítím s Tebou. Mi se taky už staly podobné nehody při modelech a vyřešila jsem to polepením fóliemi, aby zcela zmizelo poškozené místo. Sloupek bych vyčistila od lepidla, barev a pod., po vlepení oken bych ho přilepila bezbarvým lakem k oknu, aby kolem nebylo vidět stopy po lepidle a po zaschnutí bych si z fólie odpovídajícího odstínu odstříhla tenké proužky a jimi ten sloupek oblepila, totéž bych udělala na druhé straně, aby oba vypadaly stejně. Není problém ustřihnout a nalepit i několik desetin milimetru široký pásek. Prasklinu bych možná ještě předtím zacelila taktéž lakem, ono se to nezdá, ale drží to. ;)
Používám k tomuto účelu bezbarvý lak od Tamiye, vodou ředitelný X-22. Co se týče fólií, dají se sehnat i v OBI nebo speciálkách na tapety, jedná se o plastové samolepící fólie.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 18 srp 2009, 11:42

Barva ti to dělá proto, že ji máš příliš hustou a taky špatně rozmíchanou... já jsem teď koupila na štětec barvy vallejo, jelikož potřebuju nabarvit civilisty v 1/72 a klasické humbrolky dlouho schnou.. jsou na ruční barvení vážně úža :D
S tím sloupkem je to smůla, ale věř mi, stalo se mi to taky a ne jednou.. nikdy to nezatmelíš tak, aby to nebylo úplně vidět, protože je to tenký díl a chrupne znovu.. takže rada Doris bych řekla, že je nejpraktičtější, ač jsem ji nikdy nevyzkoušela, protože mě se to většinou stalo u auta, které mělo stejně hrubší patinu, tak to spravil surf a hrubší patina.. surf jsem dávala v několika tenkých vrstvách a sloupek si pak při lehkém broušení tisícovkou podepřela kouskem špalíčku.. ;)
gedash
Člen scalecars

Příspěvekod Wass » 18 srp 2009, 13:46

MildaS: To mě taky napadlo to vyplnit roztaveným plastem a pak zbrousit, ale to je podobný jako s tím tmelem, ono se to dostane kolem toho, ale když mezi těmi sloupky není mezera, tak tam by se to nedostalo a tudíž by to asi nedrželo pohromadě.

Kohula: Jop, rozřezávat to nebudu, s tmelem jsem ještě moc nepracoval, takže nevím, jak by tam držel, ale očividně by to asi křuplo... i když tmely na bloky motoru by tohle asi vydržely :D

Doris: nevím, jestli to chápu dobře - očistim to, zasurfuju, nalakuju, sloupek "upevnim" na okna a pak si ustřihnu fólii a vlastně ten kousek obalím? Nevím, jestli se bude moct sehnat fólie přesně taková, jako bude barva a když bych ty sloupky takhle obalil, tak by stejně byly hrany těch fólií znát, ne? Nebo jestli by byly až tak slabé, že by to nebylo vidět ani cítit po hmatu?

Taky mě napadlo, že bych to zadělal, zasurfoval, nalakoval a kdyby to prasklo, jako že to asi praskne (přilepením k oknu to sice bude držet, ale té spáry mezi tím se asi bohužel nezbavím) tak že bych skalpelem opatrně na druhém sloupku udělal spáru, jako že tam ty spáry mají být... ono když je to zasurfované, tak jak je to jednolité a je tam jenom ta prasklina, tak to nevypadá tolik jako vada. Prostě buď bych udělal malinkou spáru i na druhém sloupku a nebo bych to zkusil s tou fólií, ale to by musela být opravdu hodně tenká.
Obrázek
Wass

Příspěvekod dawe82 » 18 srp 2009, 14:00

az to budes mit nalepeny na tom okne (temer hotovej model ..) nalakovana kastle atd tak to vlep na okno a ten sloupek zakapni tou cervenou co bude kastle a pak to lehce rozlesti ... to se obcas musi nekde zaretusovat ... po prelesteni to nebude vubec znat ... takze tam sloupek stejne res az uplne posledni ... stejne tam nebudes lepit okna driv nez budes lakovat ....
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod DORIS » 18 srp 2009, 14:25

Ty fólie jsou velmi tenké, když se uříznou přesné díly a pečlivě nalepí, znát to skoro není. Používala jsem to i na titěrné doplňky a nebylo mnohdy poznat, že je to fólie. 8-)
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod Maverick117 » 18 srp 2009, 16:45

V tom prípade môžeš aby si to zamaskoval prelepiť celú strechu fóliou a môžeš aj čiernou a v tom prípade si to už absolútne nik nevšimne ;)
Obrázek
Patrím do "klubu" víkendových modelárov...
Maverick117

Příspěvekod Wass » 18 srp 2009, 22:23

Dawe: takže až na konci zakápnout a rozleštit, aby zmizela ta mezera, chápu to dobře? Že by se pak nepoužila fólie ale jen by se to zaretušovalo?

Doris: Nevím, jestli se mi podaří vlepit tak miniaturní kousek fólie tak, aby zakryl mezeru a nebylo to znát, na detaily jsem, jak všichni víte, docela dost levej, ale pokusím se.

Maverick: To je dobrý nápad, střecha není nijak složitá, ale nevím, jestli by se mi to podařilo, nějaké zákruty tam jsou, každopádně fólie zkusím sehnat a až si je teprve ohmatám a poznám, jaké jsou, tak se rozhodnu, jak to opravím.
Obrázek
Wass

Příspěvekod Maverick117 » 18 srp 2009, 22:32

Napíš Doris SZtku nech ti keď tak nejakú čiernu kúpi a nech ti ju pošle na dobierku alebo to sa už nejako dohodnete a máš po probléme ;) naviac ona bude presne vedieť aká to má byť.
Obrázek
Patrím do "klubu" víkendových modelárov...
Maverick117

Příspěvekod Wass » 18 srp 2009, 22:59

Nechci kvůli mojí vlastní chybě zatěžovat jiné ;) Myslím si, že se to tady u nás bude moct sehnat, v OBI nebo v Baumaxu to určitě mít budou, našel jsem to na netu a asi se bude jednat o toto. Díky všem za rady, až se mi bude chtít, tak se s tím nějak poperu :) Jinak na Mazdě mi zbývá asi 1cm čtvereční takovejch zákrutů, že to jde fakt těžce zbrousit, bohužel pod Purisolem to vůbec nepouští, ale zbrousit tyhle malý zákruty zabere asi další hoďku u umyvadla...
Obrázek
Wass

Příspěvekod DORIS » 19 srp 2009, 09:10

Přesně toto je ono. V Obi to vidávám běžně, bývá to i v rámci obchoďáků jako takový stánek s tapetami a pod. I v nábytku to může být. Prodávají to na metráž, myslím že od 10cm. V návodech zde je článek, kde jsem popsala, jak se s tím pracuje.
DORIS
Člen scalecars

Příspěvekod jelen » 11 zář 2009, 20:12

hele máš to peckovní...
v týdnu mi taky přišel model od tamky a měl bych dotaz jestli ty sučástky jako třeba v motoru lepíš...?!? předem díky za odpvěd...GL
jelen
1:43

Příspěvekod Wass » 11 zář 2009, 20:41

Jelen: no tak motor jsem ještě nezačal dělat, nejdřív sem chtěl dodělat RX-7, ale tak lepit se bude, bez lepení by to dohromady moc nedrželo. Jinak na modely se teď moc necejtím, prostě není nálada na tom něco dělat, když jsou oba modely "postihnuty" nějakou vadou... prostě člověk by rád modelařil, lepil a barvil, ale nikoliv brousil těžko dostupná místa a přemejšlel, jak dát dohromady něco, co dohromady dát skoro nejde... navíc sem si chtěl po narozeninách založit účet a objednat věci z Japonska, ale nějak se k tomu furt nemám :D
Obrázek
Wass

Příspěvekod jelen » 11 zář 2009, 20:50

hele tak s tou náladou na mdely to znám moc dobře....něco tam nejde udělat, tak to odložím a jdu se nudit dál.. :D
díky moc..
jelen
1:43

Příspěvekod Wass » 26 říj 2009, 20:52

Tak sem se dokopal do MPMka koupit spreje, kvůli té prasklině sem chtěl na kastli černej lak, aby to bylo co nejmíň vidět, ale černou neměli, tak sem vzal červenou a mimojiné sem koupil stříbrnou na podvozek a matnou černou na interiér, takže sem po dlouhé době zase o něco pokročil... podvozek sem nastříkal TS-17, což je "Flat Aluminium" což je něco jako "hliníková barva" a to je v podstatě stříbrná :D Pak mě napadlo to malinko skropit Gun Metalem a vypadá to docela pěkně :) Teď obrousim interiér a dnes/zítra ho hodim do té matné černé... původně sem měl objednat tato kola, ale díky Maverickovi sem zjistil, že sem ta kla 17'' vůbec nerovnají a proto jako další adekvátní přicházejí tzhle kola, u kterých mam ale strach, že je tam nenarvu, ale snad by to mělo jít... spolu s těmi koly vemu i jeden model do budoucna a tím je Mazda RX-7 typu Savanna, která se mi ohromně líbí a v budoucnu bych jí chtěl dát dohromady :) To je vše.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wass

Příspěvekod Perveka » 26 říj 2009, 22:26

Táto farba je podla mňa moc pekná, aj keď sa na podvozok moc nehodí, ale to je jedno, hlavne že sa tebe páči 8-) K tým kolesám, podľa mňa tam tie 20" nedostaneš, ale rád sa nechám poučiť, podľa mňa by sa tam hodili tieto 18" http://hlj.com/product/FUJ19277, ale to je môj názor. :) Držím palce, nech sa aj napriek všetkým okolnostiam ze tejto Hondy vykľuje pekný model :)
Som závislý na autách, priznávam, no liečbu odkladám...
Perveka
1:72

Příspěvekod Wass » 26 říj 2009, 23:08

Dík, podvozek samozřejmě ještě dodělám, až tam bude půlka věcí černá a bude to trochu zašpiněný, tak to bude vypadat ještě lépe (pokud tedy všechno půjde dle plánu). Jinak já jsem vybíral jen mezi koly od Aoshimy, protože jak jsem zjistil, tak ty 17'', který sem tam chtěl dát, tak ty se vůbec 17'' nerovnaj, proto si nejsem u té Fujimi jist, jestli když koupím nějaká jiná, třeba ty 18'', tak jestli ty rozměry budou tak, jak mají být a ne jinak... ale Aoshima prej ty rozměry dodržuje a já bych nerad koupil něco, co by mi pak bylo k ničemu, proto sem vybíral jen u Aoshimy... kdybych měl jistotu velikostí kol u Fujimi, tak bych si mezi nimi určitě vybral :)
Obrázek
Wass

PředchozíDalší

Zpět na Modely sériových aut