všechny zdravím a přináším nové fotky z postupu stavby
Je téměř hotovo. Lakoval jsem vše spreji od Motipu (plnič + barva + bezbarvý lak) a v mnohem více vrstvách, než jsem byl zvyklý. Ale vyplatilo se. Spáry jsem před lakováním důkladně přeryl rydlem od Tamky a pak začistil jehlou a stříkal asi 6 vrstev barvy a 7 vrstev laku. Podařilo se mi v lakovací části pokazit část za levým bočním okýnkem, a to docela fest, ale podařilo se napravit, což jsem moc rád
Těsnění kolem oken potřebuje ještě trochu začistit a začnu skládat. Momentálně čekám na zaschnutí lízátka, které jsem drobet prodloužil, protože byl předek dost vysoko i přes snížení. Dále jsem se rozhodoval, zda stěrače nahradit leptanými, ale podle fotek jsem usoudil, že lepty, které mám doma k dispozici, neodpovídají tvarem ani velikostí a vlastně ani nejsou potřeba. Původní od Fujimky docela odpovídají, tak je tam nechám
Pokus o vytáhnutí spár taky nedopadl nejhůř. Zkusil jsem opět novou metodu

Pořádně jsem si rozředil černou temperku (asi v poměru 1:2 pro vodu) a přidal kapku jaru. Nanášel jsou do spár tenkým štětečkem na naleštěnou a navoskovanou kastli a po mírném zavadnutí stíral uchošťoury popř. papírovými kapesníky. Výsledek se myslím docela povedl
Jak je již ze stavby patrné, ve předu nebude SPZ. Při manipulaci s obtisky spz se mi podařilo první (evropský) roztrhnout a druhý nedržel dobře. Proto jsem jej nahradil podložkou pro japonskou spz od Aoshimi a dekály na ni poskládal z obtisků ze stavebnice. Ovšem nepracuje se s nimi vůbec dobře. Jsou tvrdé, trhají se a nekamarádí ani s vodičkami.
Dost keců, tady foto

Tady pokus o zachycení lesku