Pár rad do Začátku

Nejde vám něco, nebo si s něčím nevíte rady klidně se zeptejte

Pár rad do Začátku

Příspěvekod OjamaGreen » 31 črc 2014, 12:07

Ahoj jsem tu nový chtěl bych začít s minitunigem doma mám 32 modelu aut od Fordu Mustangu z roku 67 až po Nissan Skyline R34 je to převažně značka Maisto chtěl bych Vás poprosit o nějaky rady do začátku (co je k tomu potřeba a tak ...) Děkuji za Vaše odpověd
OjamaGreen
greenhorn

Re: Pár rad do Začátku

Příspěvekod Eldo6565 » 03 říj 2014, 19:11

Ahoj, no....nejdřív si hodně promysli, co od svého počínání očekáváš. Pokud nemáš zkušenosti v tomto směru, je možná lepší projít si modelářská fora jako je tohle nebo modelforum a pod. abys jsi načerpal vědomosti a informace od jiných úpravců modelů. Informace o technikách stříkání, tmelení a tak. Jsem tady registrovaný také poměrně nedávno. Prezentoval jsem zde pár přestaveb ale myslím, že na tomto foru je celkem malý pohyb a většina úpravců modelů je vyhraněna do tunění - tuningu jako takovému ale na druhou stranu i ve větších měřítkách jako je 1:18. Víc informací možná seženeš právě na portálu Model forum. Tam se prezentují převážně plastikoví modeléři všech měřítek, nejčastěji 1:24.
Jak jsem psal v úvodu, je třeba vše promyslet a začít na něčem jednodušším, nepustit se bezhlavě do změn, které Ti přerostou přes hlavu a zbytečně Ti znehodnotí model. Ideální koupit nebo sehnat něco rozbitého a natrénovat si některé postupy na něčem, co nemá moc velkou cenu. Já se zabývám sbíráním a přestavbama modelů v měřítku 1:18 převážně značky Cadillac a některé můžeš shlédnout právě na Model foru nebo na mých stránkách: http://moje-auta6.webnode.cz/
Pokud budeš mít nějaké dotazy, klidně napiš. Jsem si jistý, že se přidají i ostatní kolegové modeláři a přispějí i svými zkušenostmi.
Ať se Ti daří.
Eldo6565
1:24

Re: Pár rad do Začátku

Příspěvekod kohula » 04 říj 2014, 17:54

ahoj, tady máš nějaké články, co jsem napsal, třeba ti to něco dá ;)
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=6731
Obrázek
kohula
1:18

Zpět na Tipy a Rady