Rez na modelech

Nejde vám něco, nebo si s něčím nevíte rady klidně se zeptejte

Rez na modelech

Příspěvekod TIM » 04 led 2011, 19:32

Ahojte snazim se udelat rezna kapotu. Delam to podle navodu co je tady na foru s temperkou a kridou. Chci se zeptat jak nanest lepe temperku aby mi nedelala tahy stetcem nelibi se mi to kdyz tam jsou. Dekuji za rady.
TIM
1:72

Re: Rez na modelech

Příspěvekod MildaS » 10 led 2011, 22:06

Možná by nebylo špatný vyzkoušet techniku "tupování" - v lepším případě vezmeš "líčítko" - ten nesmysl, na kterým je houbička na konci a tím budeš nanášet barvu, v horším případě vezmeš štětec. Barva se nanáší ťukáním (ale asi bych ji dal o chlup řidší než na natírání na štětec)
MildaS
1:18

Re: Rez na modelech

Příspěvekod kohula » 12 led 2011, 15:21

já bych naopak zvolil hustější barvu a právě tím tupováním bych to nanášel třeba houbičkou na nádobí. barvu jí nabereš a někde lehce otřeš, aby nepouštěla tak moc barvy a dělala správnou strukturu. tohle bude předpokládám barva rzi - oranžová. po zaschnutí bych vzal nějakou houbičku, která má ty oka mnohem větší. nějaká maxihouba na mytí oken třeba. z té kousek odžezal, namočil do hnědé barvy a opět bych to natupoval, ale ne po celém povrchu, spíš nerovnoměrně. a nakonec bych sa vzal opět tu hrubší houbu a tupoval nějakou zeleno hnědou barvu. opět nerovnoměrně :)

na křídu bych se vyprdl ;) tento postup jsem okoukal někde od modelářů, kteří dělají techniku a vypadá to docela dobře :)
Obrázek
kohula
1:18

Zpět na Tipy a Rady