Chtěl bych se zeptat, jak dostat pryč původní barvu z kovového modelu (brousit se mi nechce ). Nevím, jestli acetonem nebo toulenem, nevim do jaké nádoby atd. Vy to asi budete vědět, tak jestli byste mi mohli prosím poradit
no acetonem je to v poho ná já ho nalil do toho kelímku po hořčici a vydržel nebo i jak je ten obal po dvd 100 ks taky vydržel nevim zkusit tam dát po dně a podle toho se zařídit s toulenem sem tu čëst ještě neměl
Vem si plechovku od kanystru a udělej z ní vanu. Do toho dej model a zalij acetonem. Mělo by to pustit zhruba do 10 minut. Můžeš to i nějakou štětkou omýt ať je to rychlejší.
ja sem doma oběvil univerzální ředidlo skusil sem nedřív dveře v zavařovací sklenici a barva pustila pak sem to vodrhnul drátěnkou abylo to dole __________________________________________________________________________ jo a eště sem se chtěl zeptat na auto jsem už dal tmel pak jsem zistil to že se dá ta barva rozpustit v ředidle a nevím jestli se mi ten tmel taky nějak nepoškodí????
Já normál rozeberu model a po určitých zkušenostech jen zdrsním smirkem (stačí když lak "zmatní") a "obnovim" spáry, třeba mikrošroubovákem Na kvalitě laku to nic neubere a plnič ti bude lepší chytat
Michael má pravdu, na zdrsnené miesta chytá plnič lepšie než leštený kov. ale ak už musíš, ako trebárs ja, normálne šupneš do riedidla a štetcuješ. drátenkou na riady určite nie, zanechá ti tam škrabance a môže ich byť vo výsledku vidno