koupě nového auta

Diskuze o všem jiném kolem, co jinam nepatří

Moderátoři: Martin, Petr

koupě nového auta

Příspěvekod DOM@S » 20 črc 2013, 15:57

Zdar mam v planu koupit auto ,ale potreboval bych od vas poradit par veci :) Budu ho kupovat od fyzicke osoby ,ne od bazaru nebo neceho takoveho . Proto bych rad vedel co ssebou .. nejakou kupni smluvu atd atd ? Pak treba jak postupovat pri papirovani ( prehlaseni auta na me ,povine ruceni ) kolik casu na to mam co vse k tomu potrebuju ? :)
Snad mi někdo poradíte a budu zas o něco moudřejší ,teď v tom mam celekm guláš,Díky :)
DOM@S
1:24

Re: koupě nového auta

Příspěvekod winie » 20 črc 2013, 23:23

jako prvni doporucuju dovest svou vlastni smlouvu, kde bude, ze kupujici ruci za skryté vady a taky definice co se skrytou vadou myslí. Nekde na netu si to stahni. Potom urcite dovez potrzeni, ktery ti prodavajici podepise, ze ti odesle veskerou technickou dokumentaci do predem urceneho poctu dnů (maximum je 10), dál ti doporucuju kupovat na nekoho se ZTP pokud auto nema placenou eko dan. tim se ji vyhnes a usetris si hromadu penez. Az obdrzis papiry, tak musis na evidencni kontrolu, kde ti zkontrolujou shodu papírů s realnym stavem na aute (VIN atp..) ta stoji asi 200kc, ale uz si to presne nepamatuju. Pak musis do pojistovny uzavrit povinny. Idealne pres nejakyho financniho poradce, protoze se dostane na zajimavejsi penize. No a se vsema papirama, vcetne kupni smlouvy pomazes na dopravni inspektorat, kde ti auto za 800 prepisou a vydaj eventualne novy SPZ. 800 zaplatis pouze pokud kupujes mimo ZTP. No a to by mohlo být cca vse. Dulezity je peclive cist smlouvu, nepodepisovat vse bezhlave. Doporucuju taky vlastniho mechanika a hlavne chladnou hlavu. Good luck
winie
1:18

Příspěvekod DOM@S » 21 črc 2013, 12:25

No snad to nějak zvládnu ,díky :)
DOM@S

Příspěvekod Sammi » 07 srp 2013, 20:20

Nechci zakládat nové téma tak to napíšu zde, jestli to nevadí.Když vše půjde jak má tak mě taky čeká zanedlouho koupě auta a proto bych se chtěl zeptat, jaký názor máte na Bmw e36 320i nebo 318i v cabriu, popřípadě Z3 1.8 1.9. Přece jenom Bmw není můj "obor" takže jestli máte nějaké informace, rady, problémy kdybych ho do budoucna chtěl snížit, jestli mi něco bude bránit atd. budu jenom rád.
Flickr Instagram
KEEP CALM AND DRIVE LOW
Sammi
1:72

Příspěvekod TDi » 07 srp 2013, 20:27

A proč BMW ?
TDi
1:12

Příspěvekod Sammi » 07 srp 2013, 20:44

A proč ne? Jako první auto na vyblbnutí bohatě stačí :) Golfa mk4 má dneska kde kdo mk5 i kdybych na ni sehnal peníze tak to bude vylítané po bouračce + když to auto v nejbližších 2 letech stejně budu využívat tak na 25% proč si kupovat něco tak nudného, z toho důvodu beru cabrio. Mx-5 je taky možnost, a dál mě žádné jiné cabrio nenapadá. Ale všechno záleží na tom kolik seženu peněz, když jich nebude dost nemá cenu to hrotit. V nejhorším počkám a koupím potom až budu potřebovat auto na cesty do školy nějakou zachovalou mk5 gti. Jestli tě napadá nějaké cábro tak klidně dej vědět.
Flickr Instagram
KEEP CALM AND DRIVE LOW
Sammi

Příspěvekod TDi » 07 srp 2013, 20:55

Pokud se učíš řídit , nešel bych dál než obsah 1.3-1.4. Chce to nějaký lehký japonský auto , který Tě nepošle při malé chybě do škarpy. Jsou i levné díly/opravy , vem si že za motor např. do Hondy 1.6 chtějí lidi kolem 7-8 000 kč. Pokud chceš cabrio , tak jdi do MX-5 (NA,NB,NC) , ale v žádném případě do BMW. Moje tipy jsou : Suzuki Swift , Toyota Corolla , Opel Kadett , Honda Civic 4.g/5.g , Peugeoty 106-306 GTi jsou taky dobrý , Opel Corsa 1.6 GSi , Alfa 145 , Nissan Sunny , Nissan Primera , Toyota MR2 , Toyota Celica , Mazda 323F . Ve všech těchto autech se budeš bavit , v jako žádným. (jasně , chybí tam ještě pár skvělých aut).To za prvé. Za druhé jak už bylo zmíněno - levné náhradní díly. A taky si můžeš všechno opravit doma v garáži tzv. ''na koleně''. Snad si z toho něco vezmeš ;)
TDi

Příspěvekod ojo19 » 07 srp 2013, 21:34

Neviem prečo by nemal ísť do BMW ? Závady a chybné miesta v tom ti nepomôžem ale myslím si že ak zohnáš peknú zachovalú E36 možno aj E30 tak nie je problém . A to že po jednej chybe vyletíš si myslím že tiež nie je pravda lebo ak tie autá nemajú až taký veľký pomer výkon/váha a nemajú ani samosvor čiže v pohode si myslím . Náhradné diely si tiež myslím nie je problém dosť ľudí dováža BMW z anglicka stačí pozrieť na allegro
ojo19

Příspěvekod TDi » 07 srp 2013, 21:46

Protože to auto je hrozně drahý na provoz a za roční provoz bych mohl mít slušný japonský auto. A i 318i celkem jede , seděl jsem na místě spolujezdce ve strýcovým závodním (seděl jsem v něm ještě , když ho koupil v sérii). Je jedno , jaký to má poměr výkon / váha , to auto má nějakou sílu . A řekni mi jakou roli v bouračce hraje samosvor ? :D Tohle jsem teda ještě neslyšel... Náhradní díly problém nejsou , jen mít peníze je shánět ;)
TDi

Příspěvekod Joki » 07 srp 2013, 21:50

EDIT: Něco jsem chtěl napsat, ale smazat
http://autoservis-kolouch.webnode.cz/

Mazda 323 1.6 16V -> Škoda Felicia 1.3 BMM -> Ford Mondeo III 2.0 TDDi -> BMW E36 325i
Joki

Příspěvekod Sammi » 07 srp 2013, 22:11

Joki klidně něco připiš, za každý názor budu jenom rád.
Tdi: Tak je mi jasné že ty by si mi nic německého nedoporučil :D Francouze bych nechtěl ani zadarmo. Těch 110 kw mi nepřipadá jako burální výkon. Nejpravděpodobnějsí verze je že to bude dovoz z It a to by mohlo znamenat že bude bez koroze samozřejmě není to jisté.
Flickr Instagram
KEEP CALM AND DRIVE LOW
Sammi

Příspěvekod TDi » 07 srp 2013, 22:33

Doporučil bych Ti němce , ale na to auto nemáš zkušenosti -
Obrázek
A náhodou francouzský auta jsou super a něco vydrží. Peugeot , se kterým blbnu na poli u strýcovýho vrakoviště má najeto přes 250 tis. a furt jede jak drak :D Je to 205 GTi 5dv. bez papírů , tak jsme si ji nechali na chujoviny (jsou tam 2). Pokud Ti jde o spolehlivost , tak u BMW to není lepší (řekl bych že je BMW i horší). Kámoš na svým 306 1.8 mění jen servis : vložka filtru , olej atd.. A jde i to , že na zadní náhon tu zkušenost nějakou mít musíš , protože je o něco zrádnější než jsou předokolky , nebo 4x4 . Předokolka je rozhodně lépe ovladatelná , ale zase s ní není sranda (nemůžeš jet bokem). Ale otevře Ti možnosti , o kterých si s RWD můžeš jen nechat znát :)
TDi

Příspěvekod DaWe » 07 srp 2013, 22:48

No já si myslim že dneska si právě každej už kupuje E36 než ty Golfy..hlavně sou hodně krutý ty olaďákovaný 1.6 :mrgreen:
DaWe

Příspěvekod DOM@S » 08 srp 2013, 07:16

rači "olaďakovanou" 36 než trojku golfa :D ...
Jinak u některych "rad" tady ,jsem se popadal za bricho :D ...
DOM@S

Příspěvekod TDi » 08 srp 2013, 07:20

DOM@S píše:Jinak u některych "rad" tady ,jsem se popadal za bricho :D ...

Holt pár lidí z driftů a podobných píč*vin vyrostlo ;)
TDi

Příspěvekod DOM@S » 08 srp 2013, 08:19

je to proste plny pytel kecu :) treba to ze 36 neopravis doma v garazi :D ... a co joki a dalsi lidi ? :D
S tou ovladatelnosti ... když člověk neni vul , tak se nic stat nemůže ... z moji zkušenosti vím že mi to ustřelí jen když já chci ,jeste se mi nestalo aby se to urvalo v zatacce kdyz jsem nechtel ... a to je projizdim bych rekl celkem rychle .
Proste at si kazdy koupi co chce a co se mu libi me to je jedno :D
DOM@S

Příspěvekod Tondaaa » 08 srp 2013, 08:54

sammi, tedka sem se dival na nejaky dostupny kabra a dost se mi libi Alfa romeo spyder. vim ze to neni nejspolehlivejsi, ale kdyz pises ze toho tolik nenajedes, tak by to slo. pak je tam jeste fiat barchetta ale ta je hnusna :D a nebo jeste honda crx targa, taky moznost
Obrázek
Obrázek
Obrázek

osobne bych se rozhodoval mezi alfou a mx-5

treba tady ta na prvni pohled vypada dost slusne
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Obrázek
Fabia is NOT a car!!!
Tondaaa

Příspěvekod TDi » 08 srp 2013, 10:08

Del Sol nedoporučuji ! Zadní část karoserie hrozně ráda hnije a tím odchází komplet náprava a horní uložení .
TDi

Příspěvekod Petr » 08 srp 2013, 11:51

takže,drahý na provoz nebo ne , když se člověk dobře stará ,žádné auto není drahé. kamarád měl Hodnu a jezdil za 8-10 a to na to nešlapal , nevím co tady kdo řešíte , ptal se na první auto které by mu kdo doporučil a už je tady zase válka . někdo rád toto a někdo zase tohle.nekdo rád japonce někdo němce. a já osobně bych ti klidně doporučil primitivní Octavii, fabii , golfa , alfu 156 , P 206 nebo klidně i Almeru,Primeru nebo podobné auto , a nevypisoval bych tady podobné Google názvy :D stejnak si vybereš podle svého srdce a ne podle někoho "rozumu" . a řešit jestli v tomhle autě bude jezdit každý blbec ? neni to jedno těch aut je tolik že si stejnak nevybereš auto ve kterém už nějaký blbec nejezdí nebo jezdí .

PS: http://auto.idnes.cz/adac-japonska-auta ... jetiny_fdv
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod TDi » 08 srp 2013, 12:38

Opět jsi pobavil ! :lol: Navždy bude Toyota na 1. místě v žebříčku nejspolehlivější aut , ať si říká kdo chce , co chce .
TDi

Příspěvekod Petr » 08 srp 2013, 13:33

opět jsi pouhý ignorant , každý má svůj názor , tak nevím co máš za problém. Já se jen těším až tě někdy potkám a vyslechnu si tvé argumentace a uvidím jaký jsi opravdu ne-řidič. u mě je třeba nejspolehlivější auto Lexus a Volvo a cpu to tady někomu ? tady jde o to poradit Domasovi a ne se tady zase bezmyšlenkovitě hádat

PS: a rád bych aby jsi mi do sz napsal čím jsem tě opět pobavil :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod winie » 09 srp 2013, 19:18

TDi, ty prosimte bez a zahod klavesnici z okna. to co tu blejes za moudra je neskutecny. Chces BMW. kup si ho. Pocitej s horsim stavem, ale dily na to jsou za pusu. Narozdil od proklamovanych japoncu co tu placa TDi. Lozisko na E36 par stovek. lozisko na 1,3 civica 5g? 5000. Clovek musi bejt do japoncu blazen, aby byl ochoten to platit a zivit.
BTW: TDi, kdes vzal ze targa rezne v ulozeni tlumicu? Videl sem jich desitky v ruznym stavu a nerezla ani jedna. Targa je jen civic s jinou karoserii, takze primarne rezne v prahach a v lemech. Coz je zpusobeny spatnym odvodem vody a prisernou kvalitou plechu a nulovou antikorozni ochranou.
Co tu nekdo daval ty typy na kabriolety tak. Z3 v 1,8 NIKDY - jeden z nejhorsich motoru od BMW. Osobne bych se Z3 vyhnul pokud to nebude minimalne 2,8. E36 kabrio. da se sehnat ve slusnym stavu, dilu mraky a za slusny ceny. Bohuzel kroutiva kastle. Fiat - no ital no. Design me nikdy nebral, jizdni vlastnosti jsou takovy na kochacku. Nicmene jestli se o mx-5 rika ze to je gay car, tak co je pak tohle... Alfa - ta se kupuje srdcem a ne hlavou, je krasna, zpracovani horsi a spolehlivost taky. Co se tyka bezny udrzby, tak bude asi nejdrazsi.
Co bych ti doporucil já? pokud chces BMW, tak si kup e36, ale s pevnou kastlí a pocitej s tim, ze ji nekdo bastlil. Kdyz do ni neco pustis, tak budes mit hezky a vykonny auto. Pokud na BMW nelpíš, tak bych kouknul jinam, napriklad MR2 mk2 by pro tebe mohla bejt vhodna, eventualne mx5 NB (neprijdes mi jako ultras na prvni generace :D ) Ale s obema temahle autama zapomen na drifty a priprav se na vyuku ridicskejch schopnosti. Jestli chces spotrebku, tak to ti asi moc neporadim. nemam ty auta rád.
winie

Příspěvekod TDi » 09 srp 2013, 20:15

Kamoš měl Del Sol ESi , která v pohodě napráskla i VTi Del Sol. Posrala se elektrika , tak auto šlo pod kudlu. Zjistilo se tam dalších XX věcí , tak se koupil nový motor. Chvíly s ní jezdil , všechno v pohodě , ale začala hnít čím dál víc. A začala se rozpadat právě u uložení zadních tlumičů. ;)
TDi

Příspěvekod ROBi » 15 srp 2013, 13:43

Nečetl jsem celý tehle topic, ale dost jsem se pobavil, to teda jo. Zajímalo by mě, kolik z vás má kolik najeto a jak moc tomu doopravdy rozumíte. Každopádně tohle všechno co jsem četl jsou rady za zlatýho bludišťáka, fakt.

Pokud by někdo chtěl poradit něco konkrétního, tak SZ, nebo sem. Rád odpovím - cokoliv ohledně přihlášení, popř. dovozu není problém. Rád poradím i s výběrem auta, o BMW toho vím dost. Hlavně poradím, protože mám i praktickou zkušenost, nejen vyčtené teoretické poznatky z netu. Pokud by byl zájem, tak se ozvěte ;)
BMW modely 1:18
ROBi

Příspěvekod DOM@S » 15 srp 2013, 23:09

Kolegu nademnou muzu na rady jen doporucit ;)
DOM@S

Další

Zpět na Offtopic