proc neradi japonce?

Diskuze o všem jiném kolem, co jinam nepatří

Moderátoři: Martin, Petr

proc neradi japonce?

Příspěvekod winie » 26 led 2011, 20:45

uz sem se tu nekolikrat setkal s tim, ze zdejsi clenove nemaj radi japonsky auta. Zajima me proc?
winie
1:18

Re: proc neradi japonce?

Příspěvekod Nuf!k » 26 led 2011, 20:49

:roll: :roll:
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Petr » 26 led 2011, 21:33

tady nejde o to že nemám rád japonce tady jde o to že mám rád Volkswagen a tím je asi od života dané že budu schazovat jiné značky :) nic proti japoncum a francouzum nemám , ale i skušenost s francouskýma autama mi nedává na to říct že jsou to mr*ky a neříkám že nenávidím japonce , Itali nebo ameriku , neřešim to ale pokud jde o auto které jsem si koupil. je to pro mě jasná volba ... toď moje odpověd :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr
1:24

Příspěvekod winie » 26 led 2011, 23:25

no ja celkove pro tohle sortovani nemam moc pochopeni. i francouzi umeli udelat dobry auto(205GTI, R5 turbo, apod) ale fakt sem se tu setkal s pomerne nenavistnejma recma. Ale i celkove cesi moc nedoceni japonsky auta. nechapu... pritom to jsou po technologicky strance nejlepsi auta, nerikam ze designove, ale technikou 100%.
winie

Příspěvekod shifty » 27 led 2011, 02:26

jo to si taky nekdy rikam... je to skoda, ze to je tak zrejme

ja treba nemam nenavist k nicemu... jenom uprednostnuju japonce. Otocim se za Golf R stejne tak, jako za Is 350...(coz mi samo udela vetsi poteseni:D)
shifty

Příspěvekod mc.jerry » 27 led 2011, 16:24

Nevím co maj lidi proti francouzum . Vemte že jako první rozjeli velká auta typu Espace, Scenic. Další se jenom přidávali. Jako a po technické stránce sem moc problému neslyšel. Je to akorát nafouklá bublina myšlenek lidi. Je to s auto s Pi*ou na kapote, tak je to humus. Prostě tohle udělali jenom lidé. ;)
Mini Cooper 1/18 Solido
VW Golf IV 1/24 Maisto
mc.jerry
1:72

Příspěvekod kulda » 27 led 2011, 16:28

já to mám stejnak jako winie otočim se za každym autem ktery je pěkný ale taky dávám přednost japoncum ;) ale golfi apod.auta semi taky líběj ;)
Obrázek
kulda

Příspěvekod Petr » 27 led 2011, 16:41

winie : tak stou 100% technikou nesouhlasím , každá automobilka má svoje pro a proti , jinak když se to tak vezme technoligicky nebudu řikat co je nejlepší ... ale mužeš mi říct která japonská značka ti garantuje pul milionu na motor jako je tomu třeba u merglu nebo Bmw ? tím nechci hned řikat že němci němci ,, ale každá automobilka má svoje pro a proti .. taky se otočím za RX-8 a nebo za nějakou amerikou , nedělám tak velké halo , ale mám něco rád a podporuju to
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod Martin666 » 27 led 2011, 18:22

Renault ( a všecky francouzký auta protože je to v podstatě to stejný ) je auto dobrý leda pár let .. jak je to starší kousek ... bohužel už 3 roky třeba .. začne se to s*át a s*át ( vlastní zkušenost nejen s auty ale i se servisem ) německý auta se taky se*rou aji VW ... muj golf už je opravovanej mockrát a to ho nemám pomalu ani pul roku ale nidky sem nemel problem to udelat doma na dvoře nebo na zvedaku behem pár minut - hodinky ... japonce radši nezminuju protože sem se setkal jen s mazdama na servise a to je pane podívana ... tolik sprostých slov sem ještě neslyšel ... já osobně beru auta ze stranky servisu a dostupnosti a ceny dílů ... nejde mi o to že auto má vykon jak kráva a je to sporták .... takový lidi bych rovnou kopal do ři*i :D taky se radši zastanu německýho auta ( opel pro mě není nemecký auto protože s takovýma kramama sem skončil :D ) a třeba jiní zas japonských ... 100 lidí 100 chutí 100 nazorů ... takovýhole debaty sou uplně zbytečný .... toť muj nazor ;)
Martin666
1:87

Příspěvekod Nuf!k » 27 led 2011, 18:58

Martin666 píše:.. takovýhole debaty sou uplně zbytečný .... toť muj nazor ;)

:thumbup1:
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod TDi » 27 led 2011, 19:19

Mě se nelíbí prostě jen ten styl jakej např Mazda dělá ale jinak např toyota celica t20 se mi líbí :D
TDi
1:12

Příspěvekod Bilardy » 27 led 2011, 19:53

Nedá se říct že bych nějak zavrhoval nějakou značku, ale záleží na tom kdo si ty auta kupuje.
Když přijdu za chlapem a pochvalim mu jeho golfa a on mě pošle do p***, že se nebude bavit s někým kdo má peugeot, tak pardon, ale co si o tom má člověk myslet. Mám rád všechny auta a je mi jedno jestli ho vyrobil nějakej Franz z Mnichova nebo Toshimo z Hirošimy. Bohužel platí nejen že auto dělá majtele ale také že majtel dělá auto
Bilardy
1:43

Příspěvekod M!chaL » 27 led 2011, 20:09

Já upřednostňuju VW . Ale nemůžu říct že by se mi nelíbyly frahcouzi amíci a japonci ... :) z japonců se mi líbí Civic rx-7 atd.. američanů třena dodge chalanger R/T atak ruzně no... ale prostě VW sou pro mě nej auta a asi to nějakou dobu vydrží :) Takže mám rád aj japonce ameriky francouze ... Ale VW je VW ;) :)
Obrázek
M!chaL

Příspěvekod r1card1 » 27 led 2011, 22:37

ja mam rovnaku otasku akov winnie ;) a tiež je to smiešne že toto forum je len o vW no zas až tak nie ale prevladaju tu ty nemci a potom chlapci nemaju vkus na upravujaponcov 8-) ale zase ja by som nevedel spravit pekneho golfa :mrgreen:
Richard 16 rokov

Obrázek
r1card1

Příspěvekod kohula » 27 led 2011, 23:24

bude to možná tím, že zdejší komunita je ovlivněna českou tuningovou scénou a ta je zase ovlivněna německou ;)
určitě je tu spousta lidí, která má japonce v oblibě, ale více se přiklání k evropskému čistému stylu na západních autech :)

já osobně také japonce miluju, stejně jako VW nebo Audi, BMW :) pokud se mi auto líbí, je jedno co to je, ať už je to stará Hačina nebo nové SLSko či Pug 206 :) mám v plánu též japonský projekt, tak snad se mi ho podaří i zde odprezentovat :)
Obrázek
kohula

Příspěvekod «JDMirek» » 28 led 2011, 01:49

popravdě mě jeto jedno kdo jakej styl má a jaký auta se komu líbí podle mě kdo má rači čistej styl má rači vw audi.... kdo rači performance a pořádnou zabavu jako třeba já sáhne spíš po japonci ;) ale neříkam že se nerad kouknu na pořadně nabušenou audi či vw ;)
sprintujte pozadu bokem s dvoutaktem s turbem...
Obrázek
dawe82:Nepracujte netopýrem
«JDMirek»

Příspěvekod winie » 28 led 2011, 19:14

tak to sem rad ze tu jsou i normalni lidi. co se tyka spolehlivosti japoncu, tak uz mam nekolikatyho(hondy, mazda, nissan) a nemuzu si stezovat. motory vydrzej opravdu hodne. (moje miata ma najeto pres 250tis a puvodni je i spojka :D ) jinak nemecky auta mam rad taky. teda jak ktery. jezdim i s octaviema, passatama, A3 atd, atd... servisni zkusenosti mam i s koncernem(nakopal bych je za ty jejich specialni sroubky :evil: ) na druhou stranu muzu rict ze mam s francouzema jen nejhorsi zkusenosti. obzvlast jejich elektrika je priserna, zpracovani interieru je taky hrozny. a ameriky? dokud neprijde zatacka tak jsou dobry. jejich udrzba je naprosto blbovzdorna.
co se tyka stylingu, tak mozna to je duvod proc cesi neradi japonce. kdyz se podivam do tuning cupu tak tam neni jediny japonsky auto, ktery je upraveny tak jak by jezdilo v japonsku. Oni vsichni videj drift cars, tak oni maj ty laminatovy spoilery, tak si je pak lidi lepej i na jiny japonce. jenze oni to ty drifteri maj kvuli tomu ze maj jeden naraznik na jeden zavod :P . japonci naopak jedou obdobnej styl jako nemci. ja teda hodnotim auta komplexne a proto bych si koupil klidne jako daily treba A3, ale holt sem vyhodne poridil civica. Na sportovni jezdeni si myslim ze jsou japonci nejlepsi. pak jeste BMW. oboje auta vydrzej dost agresivni zachazeni. u japoncu je ta vyhoda ze jsou lehci a obratnejsi nez bmw. ty jsou na muj vkus tezkopadnejsi.
winie

Příspěvekod Petr » 28 led 2011, 19:42

winie a ostatní : přiznám že na svěm VW a i na autech kterých jsem dělal ( všechno minimalně přihnuté ke koncernu a moc jich nebylo ) ale zvlášť muj golf je blbuvzdornej už jenom proto že každá zásuvka , šroubek má svoje místo a nikam jinam to prostě nedáš , nevím co si myslel tema speciálníma šroubkama, ale abych řekl pravdu kamaradovi se zesrala tigra a pánové řeknu jedno .. čtrnáctka 16 ventil nebrat , přístup nahovno , učinost celeho auta nahovno , šroubky si hrajou na schovávanou mno prostě opel ( možná vyjímka ale je to tak ) a pokud jde o japonce , jo styl drift je pasé ,,, je pravda že japonci možná mají větší koule než němci dokážou položit auto jak né moc lidí a to se u některejch lidí cení .. pokud jde teda o styl clean ,cult , race .. prostě uznávám je Lexus , nissan . Míšivbuši prostě mám rád auta , všechna.. mají funkčnost , mají styl , dostupnost pro studenta proč ne :) můj golf má najeto 230 a spojhka je taky původní , neřešil bych toto téma budeme se tady předhánět co kdo vymyslel atd. :) ale jako rád se dozvím nové věci

pro francouze : musím uznat dneska mi spadla brada když mi spolužák ukazal Citroen Xsara která má nalétano 340 a drží.. spadla mi brada, ale pořád je to shit ! v rodině jsem už meli 2* 406 v brejku a ted panter Tee Pee .. a vše se točí okolo elektroniky a v tépéčku mimo jiné jsou už dvakrát měněné tlumiče ! a jednou čidlo ABS ( rádo si dělalo co chce ) a to to asuto je nové od roku 09 má najeto 32 , tak jako pardon ale to by melo vydržet více na město a dojezdy do práce
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod Martin666 » 28 led 2011, 19:59

taky nechapu specialní šroubky u koncernu ... nikdy se mi nestalo že bych u VW nebo škodovky nenašel ten šroibek kterej sem potřeboval ... utrhla se mi hlava na passatu na šroubku co svírá cosi u tlumičů ... šroubek jsem hledal a našel .. vubec nebyl VW nebo tak ... obyč šroubek a tak to je u všech koncernových aut ... francouzi sou na specialitku vysazení ... ale jak řikal petr ... bavit se o tom kdo má jaky nazory ... ja mam rád VW a mam ted 240 000 nalitaných ... auto ma puvodní skoro vše ... mame doma feldu ... garažovana .. pomalu nejeta .. nalitaných 80 tis. a je v horším stavu ( né kastle ) než muj golf ... a je to auto kterýho si važim ... winie ma třeba rád japonce .. sou pro něj spolehliví ... ja mam s japoncama jen špatný zkušenosti
Martin666

Příspěvekod M!chaL » 28 led 2011, 20:03

Podle mě japonce a němce nemůžete srovnávat, sou to prostě odlišný auta atak :) Prostě já preferuju VW ale podívám se i na nějakýho peknýho japonce :)
A francouzi ? no nwm máme v rodině Rencla Clio a nejsou nějaký problémi :)
Obrázek
M!chaL

Příspěvekod Petr » 28 led 2011, 20:09

Michal : je jasné že za tebou z poloviny stojím ,, německá auta vydží hodně , ale z vlastní skušenosti ! atˇje to francouz nebo čech , němčour když na to auto příjde čas, spapá peněz že sez toho většina poser* a ať je to JPN nebop EU , je to jedno ,, akorát s tím rozdílem u čeho je to dřív ...nemužu tady na 100% chvástat že vw je nejlepší ,, nic jsem si neprožil jako někteří , neprojel jsem tunu japonců a zárověn němcu ale myslím si ! to Nikdo tady na sc ...
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod dawe82 » 29 led 2011, 15:30

mel sem prez 50 aut sice nektery jen na kseft ale jezdil sem s nima se vsema.. Vetsina aut byla starsi (80ty leta sou uz dost new) a vw jen 2 golf 2gti byl uzasnej a golf 4sdi zase nejhorsi s cim sem musel jet.. Mam rad porSche, lotus, peugeot, atd atd.. Ale z nemeckejch aut me naprosta vetsina nezajima stejne jako korejsky nebo cesky auta.. A spolehlivost nemcu? To neznate opel? A treba porsce 930 z roku 78 je spolehlivi stejne jako kamaraduv accord type r z 2000 kde se taky meni jen olej a svicky... Takze proste vsechny znacky muzu az na vw ktery od dob co prestali delat ac motory tak udelali jen 2 auta co stojej za rec.. G1,g2 gti.. A sciro coz je vlastne g1/g2 gti..
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Zpět na Offtopic