Aby to nebylo tak těžký, začal jsem takto :

papírovou skládačku jsem vzal jako základ, podle ní jsem měřil model a sestavoval tvary. Důležitý je, aby to mělo pevný základ. První verzi jsem udělal tak, že jsem vyrobil dno, na něj dal obkreslené boky včetně oken, předek, zadek a víka.
A pak jsem to celý vyhodil do popelnice protože to nedrželo tvar.

Začal jsem znovu.
Tentokráte jsem celou stavbu pojal jako cabriolet

všimněte si, na kolika místech je to spojeno. V této fázi musí být základ pevný
dále následovalo zesilování a úpravy budoucí karoserie

samostatně jsem řešil výrobu masky

i zadních partií

v této fázi stavby se dá v pohodě řešit interier modelu

a pak došlo na nejhorší. Potřeboval jsem dodělat okenní a střešní partie. Jenže buď nejprve vyrobit vršek, dobrousit, natřít a zasklít ( pak se to bude blbě lepit ke spodku - tmelení atd), nebo nejprve přilepit celý vršek ke spodku a dotvarovat ? Jak tam ale potom dostat okna
nakonec mi poradil kamarád tak, abych přilepil vršek na spodek, dodělal ho a z venku napepil okna a přes ně "gumový rám"
Tak jsem to taky udělal.

následovalo natírání modelu , výroba dekálů a jejich lepení.

a tady už je porovnání původního papíráku s novým plasťákem

nakonec celkový výsledek

Závěr :
pokud se do něčeho podobného pustíte, je zřeba dodržet dvě základní pravidla
1. vše si předem rozmyslet, co kde jak nalepit, jak zpevnit, jak pokračovat. Než se do toho pustíte, ještě jednou si to projděte, jinak se vám stane, že někam něco přilepíte a pak zjistíte, že už se tam nedostanete atd.
Druhé pravidlo je pevnost. celá konstrukce musí být neustále pevná ! sedíte u stolu, seďte si klidně dál a smeťte model na zem. Nesmí se rozbít a nic z něj upadlout