od group b » 14 črc 2009, 10:04
zkouknul jsem celý ten projekt a po pravdě, některá řešení jsou dobrá, ale některá se mi vůbec nezdají.
Základ domu je dělaný z plastových desek. Existují tři druhy - tvrzený polystyren, to je ten, ze kterého se dělají modely, pěnový polystyren, to je jasný a měkčený polystyren a z toho je ten základ, Už jsem se s ním taky setkal, dělá se s tím dobře, ale špatně se to shání. Nejsem si zrovna jistý, že by kombinace karton + obaly z CD byla na stavbu ideální a to především vzhledem k velikosti. Spíš bych se přiklonil, kdybys měl tu možnost udělat základní konstrukci z překližky, nebo použít technologii, jako se staví domy od Valachia - tedy složené z dřevěných nosníčků. Těch se dá sehnat fůra jak v modelářských prodejnách, tak v supermarketech jako je Obi a pod.
Odpadlo vy ti tím polepování tím plastem. Navíc jak bys lepil ten plast na karton ? musel bys použít lepidlo s malým obsahem tekutiny, takže ne Herkules, ne vteřinové, možná něco jako chemoprén, nebo tenkou oboustranku. Prostě jek jsem napsal, ne zrovna ideální řešení. Tím tě nechci od toho odrazovat, ale spíš poradit.
Ten na tom projetku tam používá dost i balzu. To si myslím, že vůbec není vhodný materiál pro takovouto stavbu, zde bych raději sháněl patřičně tlustý plastový desky.
No ale přeji ti, ať se dílo podaří.