Diwald - VW Polo 86c

ukažte své velké modely :D

Moderátor: nafin

Diwald - VW Polo 86c

Příspěvekod Diwald » 22 pro 2012, 12:50

Zdravim vas z Rakouska,

2010 jsem delal ridicak a dlouho jsem hledal spravny auto, nemelo by to byt nic co je videt po stovkach na silnicich. Mela to bejt VW Jetta ale nebylo v te dobe nic poradnyho na prodej, popr. na za poradny peniz. Nahodou jsem zahlid Polo 2 Steilheck (Kombi) a hned to bylo jasny. Casto jsem se koukal na inzeraty ale v kambajnu toho moc nebylo nebo samej srot. Ale stesti mi pralo a ja jsem nasel jedno u Vidne a tak jsem se na jel hned podivat, byl to Diesel, az pozdejc jsem zjistil ze to auto je docela vzacny. Polo jsem koupil a nechaj jsem si ho tyden pozdejc dovizt, parada.

K autu:

je to Polo 2 Steilheck s 48 koni v nafte, pred sedmi leti byl predelan z dodavky (zavareny zadni okna) na normalni auto a poslednich sedm let stravil u mladyho mechanika ktery mu take implantoval 1.4 D motor z novejsiho 2F pola, driv melo 1.3D rozdil jsou tri kone.

Dnesni stav:

Posledni dva roky se toho docela hodne delo, nejdriv jsem koupil ATS 6x13 kola a pote jsem to auto takhle rok jel ale na jare 2012 se mi naskytla moznost kuope podvozku s G40 brzdou, beru, kola jsem nechal vylestit a interierer se letos take dost zmenil, novy koberec, GT Sedacky, GT Volant a jiny vecicky.

Fotky:

2010
Obrázek
Obrázek

2011
Obrázek
Obrázek
Extreme Tuning Show
Obrázek

2012
Obrázek
Obrázek
Obrázek

k teto sezone:

Sezona uz je k konce, s autem jezdnim i v zimne, viditelnou rez na poslednich fotkach jsem dal do poradku, ridicovi dvere jsou na vyhozeni, ale mam jich dost ve sklepe ;)

Progress 2012:

Snazil jsem se udelat US naraznik ( nidky neexistoval)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nejaky nahradni dily:
Obrázek
Obrázek
(original pohlinikovany, jen vylesteny, vejfuky z dieslu tak nereznou, RV 1992 ;))
Obrázek
Obrázek

v levo spinava sedacka a v pravo cista...
Obrázek
Obrázek
komplet rozebrany a do pracky s nima a jinak dirky od cigaret nechat zasit
Obrázek
Obrázek

Jinak jsem potreboval nejaky dily i karoserii atd. tak jsem sehnal jiny polo a kompletne jsem ho rozebral.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Plany:
Planoval jsem opravit vsechnu rez, sam to nezvladnu, mozna mi pomuze joki nebo tak ale uvidime v lete, plany jsou.

Proc tady na Scalecars?

Nevim kolik lidi me tu jeste zna, jsem jeste byl na Scalextuning a u jedne z prvnich MT srazu vubec. ale 2009 jsem se prestehoval do rakouska kvuli skole, letos maturuju.
Toto auto taky mam na http://forum.polomagazin.de/thread.php?threadid=34695.
Bohuzel se nedostanu na ShoVWstation, uz jsem to zkousel nekolikrat, emaily, emaily moderatorum a adminum s popisem atd. ale bohuzel se nic nedeje. Co jsem videl tak existuje cesky Polo forum, chteji ale predem nejak 250kc za rok ale je tam tak nizka aktivita ze se mi to nevyplati, ale rad bych pomohl nekdo se tam dokonce ptal kvuli dieslu atd. ale to je jedno.

komentare otazky, vsechno mi muzete psat :) (pokud budete bude hodny :D , tak pridam dalsi povidky a hodne fotek ;))
Obrázek
Diwald
1:87

Re: Diwald - VW Polo 86c

Příspěvekod DaWe » 22 pro 2012, 13:08

Joo jo na Extreme tuning show sme si v něm s Danem balili cigára :mrgreen: Deš s tim pěkně dopředu , ten nárazník je super nápad , líbí se mi to jen tak dál :)
DaWe
1:12

Příspěvekod Nuf!k » 22 pro 2012, 13:32

Pěkný tohle polo mě vždy bralo .. také jsem o něm uvažoval možná časem pořídim jako druhé auto prostě funky cár ;)
jinak libí se mi co stím děláš ..

přemýšlim co stím rakouskem máte můj kamarád tam taky studuje ... 8-) :P
Obrázek
Obrázek
Nuf!k
1:18

Příspěvekod TDi » 22 pro 2012, 13:33

Tohle auto je takový zajímavý .. Nemůžu říct že by se mi líbilo ale ani že by se mi nelíbilo :D
Rozhodně bych ho nekoupil stímhle motorem .. Protože 51 koní je fakt prdítko :(
TDi

Příspěvekod Diwald » 22 pro 2012, 13:43

TDi píše:Tohle auto je takový zajímavý .. Nemůžu říct že by se mi líbilo ale ani že by se mi nelíbilo :D
Rozhodně bych ho nekoupil stímhle motorem .. Protože 51 koní je fakt prdítko :(

Diky za komentare, 48 koni podle me staci, vzdyt to ma jen 700Kg a uz jsem stim jel i 160 ( podle navigace) takze je to v pohode. A hlavne jde o to ze mam na zacatek nizkou pojistku a dan a se spotrebou 4,5l se muzes jit v podstate schovat se vsim, za ty prachy... ;)
Obrázek
Diwald

Příspěvekod TDi » 22 pro 2012, 13:46

No tak jasně ale benzín by v tomhle byl lepší .. Třeba 1.6 nebo G60 :D
TDi

Příspěvekod Nuf!k » 22 pro 2012, 13:46

TDi píše:No tak jasně ale benzín by v tomhle byl lepší .. Třeba 1.6 nebo G60 :D

na to přijde sám jaké to je nějaké auto živit .. ..
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Diwald » 22 pro 2012, 14:21

Existuje Polo G40 (1.3 113 koni) ale do roku 1990 se jich postavilo hrozne malo a jsou v rakousku v podstate k nesehnani, a levna zalezitost to taky neni protoze vetsinou stojej v dobrym stavu 75k - 150k. Predelat by to taky slo, kamos tady to zrovna dela ale je to hrozne drahy to dostat na papiry, nejakych 45K jen za prepis popr. kontrolu...
Obrázek
Diwald

Příspěvekod TDi » 22 pro 2012, 14:59

V rakousku to tak hlídaj ? V ČR se do Civiců dávaj swapy a v techničáku to nemaj
TDi

Příspěvekod Diwald » 22 pro 2012, 15:22

jako cisla motoru se nekontrolujou ale rozdil mezi 50 konovym motorem a 113 konovym motorem s G40 nebo turbem poznas lehko, ale hlavne jde o to kdyz stim nekam napalis, kdo to bude platit? Pojistka urcite ne a pokud to nebude jenom strom nebo jiny auto, treba vlak, tak kdo bude platit skodu 100 milionu?
Je to docela casto videt ze se prodavaj auta ktery jsou v podstate neprodejny protoze je chytla policie( Gwind, Kola, auto nizsi nez 11cm atd) a musis potom delat "technickou" u "vlady" a nechat si vsecko zapsat popr. vsecko vratit do puvodniho stavu a to se mozna ani neda nebo nechce... neni to tady jednoduchy...
Obrázek
Diwald

Příspěvekod TDi » 22 pro 2012, 15:36

To je teda pěkně na h*vno .. Nejvíc mě zděsilo auto nižší než 11 cm ..
TDi

Příspěvekod radarr » 22 pro 2012, 16:20

pěkný polo, těším se na postup ;)
radarr

Příspěvekod Petr » 23 pro 2012, 10:55

to zelený polo je taky tvoje Diwi ? :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr
1:24

Příspěvekod Diwald » 23 pro 2012, 13:30

Ja vedel ze ta otazka prijde, mam v planu ze napisu i o tomhle :D
Obrázek
Diwald

Příspěvekod Diwald » 23 pro 2012, 14:04

Nekteri z vas uz to zjistili ze to neni jediny auto ktery mam, casem jsem zjistil ze to v podstate neni mozne udelat z meho bileho pola pekny auto na srazy atd. oprava vsech chyb by asi stala tolik jako nekolik techto aut. Proto jsem se rohodl ze se porozhlidnu po jinem lepsim polu ale jenom na leto.
Jednoho dne jsem videl perfektni polo na moje ucely. Muj vysneny vuz to sice neni ale nic lepsiho za podobne penize jsem v rakousku jeste nevidel.
Jako zaklad je toto auto suprove, protoze je uplne legalni, vsechny prestavby jsou zapsane v papirech.

Data:
RV 1988
40KW ctyrkvalt

Zmeny:
1999 prelakovane (Fiat) Zlutozelena, i vevnitr, motorovy prostor, proste vsechno.
sklenene stresni okno

nejspis 40/40 Formel K pruziny
PowerTech BCW 13" 8J ET15 na 175/50
Bastuck Vyfuk
Kamei mracitko
predni blatniky prevarene zadni original

Fotky:
koupe
Obrázek
cesta domu
Obrázek
lesteni matne haupny
Obrázek
Obrázek
Obrázek
komplet
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Plany:

Jako je na fotkach videt, je na auto jeste spousta prace, v podstate musim projit tou samou proceduru jako u bileho pola coz znamena kompletni interier z GT pola, dolakovat kufr a dvere, s matnou folii bych chtel zkusit par veci jako treba kliky dveri a casti blatniku, technicky dat vsechno do poradku, G40 brzdu, rozpery a mozna vepredu uzsi kola ale jenom mozna. Na motoru bych taky rad maknul ale to uvidm nejspis to v sezone 2013 nebude.

Progress:

Obrázek

v garazi
Obrázek

dily
Obrázek
Obrázek

v garazi
Obrázek
zimni kola na bilem polu
Obrázek

tak tod nejspis vse pro dneskek, material jeste pribude...
Obrázek
Diwald

Příspěvekod TDi » 23 pro 2012, 14:20

To mračítko se mi tam teda vůbec nelíbí ale jinak je to pěkný :)
TDi

Příspěvekod Dočkin » 23 pro 2012, 22:54

Tohle poleno se mi o hodně víc líbí než to bílý.. Coupe je prostě hezčí! ;)
Sometimes less, can be more..
Dočkin

Příspěvekod Petr » 24 pro 2012, 13:11

Diwi , musím uznat je to parádní , ale jak už tady jednou padlo , to mračítko to docela tuzinguje , je to věc vkusu , ale zkusil bych ho sundat a sehnat čirý černý přední světla :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod Diwald » 24 pro 2012, 13:27

Vsechno je to vec vkusu, mracitko jeste nevim jestli ho budu sundavat, uvidim, zatim jsem na autu moc nezmenil, jen jsem stihl zorganizovat novej tachometr protoze byl bez otackomeru. Ciry svetla na polo bohuzel neexistujou, z golfu jsou moc velky, pasujou ale meni to uplne zvhled auta. Mozna urcite se vyrabi cira optika pro jiny auta ktera by pasovala, typuju na nejaky starsi BMW, v Americe by se taky urcite neco naslo ale bez ecek je to naprd.
Jeste uvidim, auto chci nechat v jakem si duchu devadesatych let, protoze nejaky veci jak viko nadrze uz zpatky do puvodniho stavu nedam.
Obrázek
Diwald

Příspěvekod Petr » 24 pro 2012, 16:10

všechno jde když se chce :) ale je to opravdu věc vkusu :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod Dočkin » 24 pro 2012, 23:06

Nelíbí se mi ty tahaný lemy ;)
Sometimes less, can be more..
Dočkin

Příspěvekod Diwald » 09 led 2013, 17:32

Aby se nereklo ze sen nic nedavam, bohuzel v zimne nemam moznost neco vetsiho na polu delat protoze v pronajatej garazi na je naprd svetlo. Proto, delam alespon mensi veci jako napriklad.

Zadni vyplne stran, sice jsem mel original z Pola GT z novejsiho tzn. ze sice pasujou ale me se na starsim polu nelibi protoze se to opticky neni ono. Proto jsem ztahnul novejsi vyplne z "kuze" a nalepil je na starsi + jsem musel potahnout zbytek(jako u originalu) kozenkou, ta latka popr. vsechny VW latky se v podstate nedaji sehnat.

Obrázek
Obrázek

Planuju i ruzny veci na exterieru tak jsem si hral:

Origo
Obrázek
Blatnik s cernou folii a prodlouzene lizo
Obrázek
svetla a maska z VW Derby (Polo Clasic, Limuzina)
Obrázek
jako konstrast s lakovanym naraznikem
Obrázek

Kamarad rozebiral prave jedno Derby tak jsem mu stim pomohl a pritom jsem dostal krom steracu(na kombika) i detaily do interieru s original chromem a to taky pride do bilyho pola, ten ramecek s cervenou linkou(taky original) prijde do zelenyho

Obrázek

Komentare potesi ;)

btw. Joki dluzis mi odpoved ;)
Obrázek
Diwald

Příspěvekod Bejby » 13 úno 2013, 23:54

Tyjo Diwald žije :D Koukám pěkný auta :) Doufám že se někdy zase potkáme jako tenkrát v Mimoni ;)
Obrázek
Bejby

Příspěvekod Petr » 14 úno 2013, 09:16

mazec kára, jen mi to zelený pořád kazí ta lišta mračící :) ale parádně jedeš :)
Up Shift
we go hard
VW BORA TDI-Pd variant
Petr

Příspěvekod Diwald » 14 úno 2013, 22:43

@ Bejby: Jo ja furt ziju, muzete mi nekdo poslat odkaz na poradny srazi v CR popr. kde by mohli byt MT srazy?

@Petr: To mracitko je vec nazoru, nejspis ho tam necham protoze v devadesatech to byl v podstate standar.... ale jsou to jen dva srouby, takze... ;)

JInak uz jsem sem dlouho nic nedaval,

Koberec do kufru(mela jenom lepsi GT verze, jinak jenom takova guma
Obrázek

uz mam i poradny lizo dopredu z dvojkovyho golfa 2 CL
Obrázek

Jinak jsem nechal opravit motor na bilym:
srovnat hlavu
tesneni hlavy
srouby
zhavici svicky
termostat
olejovy filtr
3L 5W-40
...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

vylestil jsem jeste vzperu dozadu, jen mi bylo receno ze neni dobra a ze si tim jenom zlikviduju zavit na tlumicich tak nevim, nerad bych vrtal do kastle diry.
Obrázek

tuhle byl cas tak jsem menil ramecek tachometru v zelenym, za jeden z GT pola, pasuje, mam radost
Obrázek

vymyslel jsem si i logo na zeleny polo, nevim no me se libi a mozna budou nejaky nalepky, aspon dve na zadni okynka

Obrázek

komenty potesi, bohuzel/bohudik letos maturuju takze to se srazama bude dost ouzky. :)
Obrázek
Diwald

Další

Zpět na Naše auta